08 Οκτωβρίου, 2011

ΕΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΣ



Eτελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου Βασιλάκη. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, μεταξύ άλλων τόνισε: 

«Τα Μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου με την ψήφο τους, σε επέλεξαν για να ποιμάνεις την ιστορική και ακριτική Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Μια μητρόπολη αιματοβαμμένη, μια μητρόπολη που ανέδειξε αγίους». «Από αυτή την ώρα λοιπόν καλείσαι ως Αρχιερεύς της ιστορικής αυτής Μητρόπολης, να ποιμάνεις με θυσιαστικό τρόπο, σ΄αυτή την δύσκολη εποχή αυτόν τον ευλογημένο λαό μας», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι "οι άνθρωποι που έχουν εξουσία στα χέρια τους, κατακυριεύουν τον λαό. Όμως αυτός που θέλει να γίνει πρώτος, πρέπει να είναι υπηρέτης όλων και αυτός που θέλει να φτάσει ψηλά, πρέπει να αρχίσει από τα χαμηλά." "Εσύ καλείσαι σήμερα να διακονήσεις και όχι να εξουσιάσεις! Και να διακονήσεις όπως ο Ιησούς Χριστός, όπως ο ίδιος ομολόγησε ότι δεν ήρθε να για τον διακονήσουν, αλλά για να διακονήσει", πρόσθεσε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.