05 Οκτωβρίου, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Σ.Ι.

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011, σε δεύτερη τακτική Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου και Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, οι οποίοι απουσίασαν ητιολογημένα.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Συνεχίστηκε η χθεσινή συζήτηση επί της εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου με θέμα: «Προς αναθεώρηση και αναδιοργάνωση Εκκλησιαστικών πραγμάτων» και ομίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Δράμας κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Μετά τις τοποθετήσεις των Σεβασμιωτάτων η Ιεραρχία κατέληξε στα εξής:
α. Να απευθυνθεί η Ιερά Σύνοδος προς το Λαό, με ένα κείμενο, του οποίου την επιμέλεια και τη σύνταξη να έχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
β. Να μελετηθούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και τους Γραμματείς της Ιεράς Συνόδου, τα Πρακτικά της χθεσινής και σημερινής Συνεδρίας, τα οποία αφορούν στην εισήγηση του Μακαριωτάτου, ώστε να ομαδοποιηθούν οι προτάσεις που διετυπώθησαν από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς κατά τις τοποθετήσεις τους και να ληφθούν στη συνέχεια σχετικές Αποφάσεις από την Ιεραρχία.
Στη συνέχεια ανέγνωσαν τις εισηγήσεις τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με θέμα: «Προετοιμασία για το Μυστήριο του Γάμου και την δημιουργία μιας Χριστιανικής οικογένειας», Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης με θέμα: «Συζυγία - Οικογένεια. Ορθόδοξα πνευματικά και σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα» και Παροναξίας κ. Καλλίνικος με θέμα: «Η κατά Χριστόν ανατροφή των παιδιών».
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες Της αύριο το πρωί με την συζήτηση επί των σημερινών Εισηγήσεων και την λήψη Αποφάσεων.

Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ Ι.Α.Α ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΝΟΣΟΥ Alzheimer

 
Σήμερα Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα στο Χαλάνδρι (Ηρώδου Αττικού  και Αφροδίτης 4), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της ολοκληρωμένης μονάδας αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων που θα λειτουργήσει η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης. Η μονάδα θα λειτουργήσει με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.