24 Σεπτεμβρίου, 2011

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΥΡΤΙΑΣ

image

Κάθε φορά που ένα δημόσιο πρόσωπο, αντιμετωπίζει φυσιολογικά ένα πρόβλημα υγείας, αναπόφευκτα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω σε αυτό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Τα κοράκια τότε των εκδοτικών συγκροτημάτων, βγάζουν λυσσαλέα το ράμφος για να αρπάξουν το τυρί της δήθεν μεγάλης είδησης.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος λοιπόν.

Στις 20/9/2011, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με μια λιτή ανακοίνωση 18 λέξεων, αναφέρει ότι ο Μακαριώτατος μεταβαίνει στο Γκίσεν της Γερμανίας για προγραμματισμένες εξετάσεις στο Νοσοκομείο της πόλης. Ως εδώ όλα καλά.

Δεν προλαβαίνει όμως να μεσημεριάσει, και η βιομηχανία της ηθελημένης παραπληροφόρησης έπιασε κιόλας δουλειά. Φαίνεται πως η άνοδος του κ. Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο στις 7/2/2008, δεν έχει χωνευτεί καλά ακόμα από κάποιους. Δεν πειράζει λίγη περισσότερη σόδα και θα χωνευθεί…

Τα αρνητικά δημοσιεύματα πολλά.

Θα σταθώ όμως σε ένα, αυτό της εφημερίδας Δημοκρατία στις 21/9/2011 με τίτλο: ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Απορώ λοιπόν και ρωτώ ξεκάθαρα τον ανώνυμο αρθρογράφο της νεοσυσταθείσης εφημερίδας. Από πού κ. Ανώνυμε, συμπεράνατε τις «δύσκολες ώρες» για τον Αρχιεπίσκοπο; Μια απλή βόλτα στο internet θα σας κατατόπιζε και θα σας έβαζε στο δρόμο της ορθής ενημέρωσης.

Κατανοώ κ. Ανώνυμε, την οικονομική κρίση που κτύπησε και την εφημερίδα σας. Αλλά τι να κάνουμε αρκεστείτε στην από 24/11/2010 επιστολική ευλογία του Αρχιεπισκόπου (βλέπε στο τέλος), εννοώ αυτή όταν πρωτοβγήκατε στην πιάτσα λέω το ξέχασες κ. Ανώνυμε;; Αρκέσου λοιπόν έντιμα σ’ αυτή, για να μην πάω παρακάτω…Δεν είναι αθέμιτο κ. Ανώνυμε να κυνηγάτε την αποκλειστικότητα.

Όλοι το κάνετε, αρκεί να γνωρίζετε που μπαίνει το όριο από την ενημέρωση στην δημοσιογραφική αγυρτεία και συ κατ΄ επιλογήν κατετάγης στον δεύτερο και ολισθηρότερο δρόμο, δεν σε ακολουθώ.

Είναι κρίμα πάντως για την εφημερίδα, να κυνηγά με ψεύδη την αποκλειστικότητα.

Ερώτηση

Τόσο πολύ σας ενοχλεί το έργο του Αρχιεπισκόπου;

Την απάντηση ας την δώσει αν μπορεί ο Διευθυντής σου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα σας.

Αυτά…. κ. Ανώνυμε και εύχομαι να μην τα ξαναπούμε.

Voiotosp.blogspot.com

image

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ

 
Επέστρεψε στην Αθήνα  εχθές αργά το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από το Γκίσεν της Γερμανίας που υποβλήθηκε σε προγραμματικές ιατρικές εξετάσεις, όπου τα αποτελέσματα δεν εμπνέουν καμμία ανησυχία, όλα πήγαν καλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας παρά το γεγονός ότι κάποιοι  βιαστικά έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία τους.
   
Ο Μακαριώτατος επέστρεψε στα καθήκοντά του, και την προσεχή Δευτέρα θα Προεδρεύσει στην Κληρικολαϊκή συνέλευση, στην οποία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι ενοριών, φιλόπτωχων ταμείων και επικεφαλής των γραφείων Νεότητας.

Voiotosp.blogspot.com