20 Σεπτεμβρίου, 2011

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΙΩΤΟ.

 

EΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ - ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ

Έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και δέκα τραυματίες, όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ AΓΚΥΡΑ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Η έκρηξη στην εμπορική συνοικία Κιζιλάι προκάλεσε ζημιές σε έξι οχήματα και έσπασαν τα τζάμια αρκετών κτιρίων στους γύρω δρόμους, μετέδωσε ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου NTV, ο οποίος ανέφερε πως τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και δέκα ελαφρότερα.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και η αστυνομία έχει ήδη αποκλείσει την περιοχή. Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Άγκυρας προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος σ' ένα αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. "Ένα όχημα πήρε φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια βόμβα στο εσωτερικό του", δήλωσε προς τους δημοισογράφους.

Σύμφωνα με τον Μπεσίρ Αταλάι, άλλο αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων. Μερικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, όμως ένας δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει για επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. "Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 27 ανθρώπων. Σημειώθηκε στην κεντρική περιφέρεια Κιζιλάι, κοντά σε μια αστυνομική ακαδημία. Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν πως μια γυναίκα συνελήφθη κοντά στον τόπο της έκρηξης ενώ φώναζε συνθήματα. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Άγκυρας στην Τουρκία, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές. "Ένα όχημα έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια βόμβα στο εσωτερικό του", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς.

Σύμφωνα με τον Μπεσίρ Αταλάι, άλλον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων. Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει αμέσως για επίθεση, υπογραμμίζοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται. "Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους. Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης, ο οποίος αποκλείσθηκε αμέσως από την αστυνομία. Εισαγγελείς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν επιτόπου για να βοηθήσουν τους ερευνητές της αστυνομίας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. Η έκρηξη σημειώθηκε στην εμπορική συνοικία Κιζιλάι, στην καρδιά της Άγκυρας, όπου συχνάζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, και ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων, προκαλώντας πανικό.

Το σημείο της έκρηξης ήταν μπροστά σε ένα επίσημο κτίριο, την υπονομαρχία του Τσανκαγιά, της μεγαλύτερης περιφέρειας της Άγκυρας. Άλλα δημόσια κτίρια, όπως αυτό του Εφετείου, βρίσκονται επίσης κοντά. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές έξι οχήματα και έσπασαν οι υαλοπίνακες πολλών κτιρίων στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλούνται τηλεοπτικά δίκτυα. Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι διεξάγουν εδώ και 27 χρόνια ένοπλο αγώνα, έχουν πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν τέτοιες επιθέσεις στις τουρκικές μητροπόλεις.