17 Σεπτεμβρίου, 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ.

 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ Δ.Ι.Σ.
ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
«ΔΙΚΗΣ» ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με το χέρι στην καρδιά και γνωρίζω καλά τι γράφω, γιατί γνωρίζω πολλά και ποικίλα. Γνωρίζω την ΟΜΑΔΑ που προσπαθούν να συγκροτήσουν μερικοί Αρχιερείς «για να κάνουν τη ζωή του Ιερώνυμου δύσκολη».

Τραγικό ΛΑΘΟΣ. Τη ζωή τους θα κάνουν δύσκολη. Τραγικά δύσκολη. Θα έχετε ΟΛΗ την ΕΥΘΥΝΗ αν απλώσετε τον «τραχανά» των δικών Σας επιδιώξεων και αφήσετε τα μεγάλα προβλήματα, ΕΘΝΙΚΑ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ!

Το γράψαμε εκατοντάδες φορές: Άλλο Χριστόδουλος, άλλο Ιερώνυμος (Β'), άλλο Ιερώνυμος (Α'), άλλο Σεραφείμ. Ο καθένας με το δικό του καλούπι. Αλλωστε, ΕΣΕΙΣ αλλάξατε - οι περισσότεροι - τα πράγματα μέσα σε μία νύχτα και εκεί που έβγαινε (ήταν μπροστά) ο Σπάρτης κ. Ευστάθιος, πήρε τα μπροστά ο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ. Μη τα ξεχνάμε και αυτά! Εσείς τα φτιάξατε, Εσείς θα τα «λουσθείτε»!

Επαναλαμβάνω: Μη τα ξεχνάτε. Όπως, δεν πρέπει να ξεχνάτε τον άγιο τρόπο που αντιμετώπισε την ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ του ο κ. Ευστάθιος. Όπως έχετε ιερή υποχρέωση να συνεχίσετε τον αγώνα, ΕΠΙΣΗΜΑ και χωρίς μισόλογα, που χάραξε (και δίδαξε, θα λέγαμε) ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

ΝΑ ΕΙΣΘΕ Έτοιμοι για τα χειρότερα που θα έλθουν στην Πατρίδα και για την Εκκλησία και για τα Εθνικά Θέματα. Και να διαβάσετε καλά τα όσα έγραψε, προ ημερών, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος.

Δεν έχετε περιθώρια, Σεβασμιώτατε, για ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ουτε για ΦΛΕΡΤ προς την ΔΙΑΔΟΧΗ! Ο Αρχιεπίσκοπος ΖΕΙ. Και κυριαρχεί. Όταν έλθει η ώρα, ΤΟΤΕ, βγείτε στο Κουρμπέτι με τις Εφημερίδες, τους Πολιτικούς, τους Εφοπλιστές, τους Τραπεζίτες, τους Δεσποτάδες για την Μίτρα και την αρχιεπισκοπική μπαστούνα. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο Παπάς όλης της Ελλάδας. Αυτό, πρέπει να το πάρετε απόφαση. Μια και καλή! Δεν σας παίρνει διαφορετικά! Διαφορετικά, θα έχετε

ΕΥΘΥΝΗ απέναντι του Πιστού ΛΑΟΥ.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Και ακόμη: Είμαι ο Πρώτος που ζήτησα από το νέο Αρχιεπίσκοπο, νέο βηματισμό. Που έγραψα και έγραψα. Γνώριζε ότι υπήρξα φίλος του μακαριστού Χριστόδουλου. Μου εξήγησε πολλά. Και κατάλαβα πολλά. Για μένα, είναι Παπάς για ΟΛΗ την Ελλάδα - το επαναλαμβάνω.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: "ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΗ"

 
Με λαμπρότητα τελέστηκε εχθές Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και Θυγατέρων, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού. Στον Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι αλήθεια ότι η Εκκλησία μας, δεν πληρώνει τους φόρους που της αναλογούν». «Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια Εκκλησία σαν μια μάνα σκληρόκαρδη, η οποία δεν πληρώνει και κρατά τα χρήματα της, στα σεντούκια και δεν βοηθάει τον κόσμο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε ότι «η Εκκλησία πρέπει να ξέρετε ότι πληρώνει πάρα πολλούς φόρους, όχι όμως για τους ναούς και τα ιδρύματα της, το οποίο είναι αυτονόητο». «Θέλω να ξέρετε ότι αυτή είναι η αλήθεια. Η Εκκλησία είναι η τροφός του Γένους, έδωσε, δίνει και πάντα θα δίνει. Έτσι και αυτή την ώρα είναι έτοιμη, όλα αυτά που διαθέτει να τα δώσει για τα παιδιά της», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Κλείνοντας όμως ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θα διαθέσουμε τα πάντα υπό έναν όρο: Να υπάρχει έλεγχος, να πάνε τα χρήματα εκεί που πρέπει, εκεί που υπάρχει αληθινή ανάγκη και όχι σε μαύρες τρύπες».