16 Σεπτεμβρίου, 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 15/9/2011

 
 
Αρχιεπίσκοπος: "Η Εκκλησία πληρώνει
και θα πληρώνει πάντα φόρους"

Στον τηλεοπτικό σταθμό του "ANT1" μίλησε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά με την εξαίρεση της Εκκλησίας από το ενιαίο τέλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι "δημιουργείτε θόρυβος πολλές φορές εσκεμμένος πιστεύω, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα. Η Εκκλησία πληρώνει όλους τους φόρους, οι ναοί, τα μοναστήρια, τους φόρους που πληρώνονται από κάποια ακίνητα που υπάρχει κάποιο έσοδο." "Όσον αφορά για την απαλλαγή που γίνεται τόσο θόρυβος, αφορά τους ναούς και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όταν ένας καλοπροαίρετος ερωτηθεί γι΄ αυτό τον φόρο, είναι φυσικό ότι θα πει ότι αυτά είναι υπερβολές, όταν αυτά δουλεύουν με χρήματα της Εκκλησίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος. 

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: "Η Εκκλησία πληρώνει και θα πληρώνει πάντοτε φόρους, για τα ακίνητα εκεί που έχουν εισόδημα..." "Είναι υπερβολικός αυτός ο θόρυβος, ο οποίος όπως ανέφερα και νωρίτερα γίνεται από σκοπιμότητα και μια επιθετικότητα κατά της Εκκλησίας", υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, απαντώντας σε όλους εκείνους που κατηγορούν την Εκκλησία, μεταξύ άλλων τόνισε ότι "αφού δεν γίνεται το Εθνικό Κτηματολόγιο, επιτέλους να γίνει το Εκκλησιαστικό Κτηματολόγιο για να μάθουν οι Έλληνες ποια είναι η πραγματική κατάσταση."