08 Σεπτεμβρίου, 2011

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ Η ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΕΙ Η ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ;

 
Σε ερώτημα, πολλών αναγνωστών του Ιστολογίου μας περί του  αν μπορούν οι Ιερωμένοι να ιδρύσουν Κόμμα ή να θέσουν υποψηφιότητα για Βουλευτές, τους ενημερώνουμε χωρίς να χωρά κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι: ή Αγία Γραφή προς τούτο είναι λίαν σαφής και κατηγορηματική, ότι οι Ιερωμένοι έχουν στρατευθεί στο να μαθητεύουν και να διδάσκουν τους πιστούς να τηρούν όσα μας είπε ο Θεάνθρωπος Κύριός μας Ιησούς Χριστός, και απαλλαγμένοι από δεσμούς τους προς τον παρόντα κόσμο, παραδίδονται εξ' ολοκλήρου στο Χριστό, μακριά από καθαρώς κοσμικές φροντίδες, ως είναι τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί, γιατί «ουδείς στρατευόμενος εμπλέκεται ταις του βίου πραγματίαις, ίνα τω στρατολογίσαντι αρέση».

Συνεπώς, κίνηση των Ιερωμένων πέραν των καθαρώς Θρησκευτικών τους καθηκόντων, που είναι η σωτηρία των πιστών, «απωσάμενοι περί την πίστιν ναυαγούσι».

Εξάλλου οι Συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία Κληρικοί, βάσει της Υπ’ αριθμ. Εγκυκλίου 2904 Αριθ. Πρωτ. 3265/10-9-2010 αναφέρει ρητώς ότι και οι Συνταξιούχοι Κληρικοί ανήκουν διοικητικώς στην Μητρόπολη από την οποία μισθοδοτούνται!

Voiotosp.blogspot.com