20 Αυγούστου, 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ.

image

Τιμή μου να με εξυβρίζει ο κ. Αμβρόσιος, ήταν η ανταπάντηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή στο προχθεσινό κείμενο που ανήρτησε στο ιστολόγιό του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, με φόντο την επίσκεψη του τελευταίου στον ισοβίτη χουντικό Ν. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό.

«Δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό, της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου. Πάντως, θεωρώ τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον "γενναίο στρατηγό Ντερτιλή" και τις γνωστές αρχές του» ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΠΗΓΕ Ο ΝΟ2 ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ - ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΛΙΒΥΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.

 
Ο Αμπντελσαλάμ Τζάλουντ, πρώην σύντροφος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και επί σειρά ετών θεωρούμενος ως ο δεύτερος τη τάξει στο λιβυκό καθεστώς, εγκατέλειψε χθες Παρασκευή την Τρίπολη και προσχώρησε στις δυνάμεις των εξεγερμένων.

"Εγκατέλειψε την Τρίπολη, συνενώθηκε με την εξέγερση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων συνταγματάρχης Άχμεντ Όμαρ Μπάνι. "Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πού βρίσκεται ακριβώς", πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Μπάνι, ερωτηθείς σχετικά στη Βεγγάζη, την "πρωτεύουσα" των εξεγερμένων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

"Ο διοικητής Τζάλουντ κατάφερε να εγκαταλείψει την Τρίπολη μαζί με την οικογένειά του και έφθασε χθες στην πόλη Ζέντεν", η οποία ελέγχεται από τους εξεγερμένους, ανέφερε μια άλλη πηγή στις τάξεις τους ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Η αποσκίρτηση του Τζάλουντ αναφέρθηκε το βράδυ από πολλά ΜΜΕ των εξεγερμένων. Ο Τζάλουντ φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό των εξεγερμένων Libya Awalam, ότι "το καθεστώς του Καντάφι είναι τελειωμένο".

Σύντροφος του Καντάφι από την πρώτη στιγμή που ο συνταγματάρχης κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία το 1969, ο Τζάλουντ θεωρείτο επί χρόνια δεύτερος τη τάξει στο καθεστώς, πριν σταδιακά αποσυρθεί την δεκαετία του 1990. Άσκησε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού από το 1972 ως το 1977. Είχε ασκήσει επίσης καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομικών και υπουργού Βιομηχανίας.

Λόγω των διαφορών του με τον Καντάφι, αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή. Παρέμενε ουσιαστικά υπό κατ’ οίκον κράτηση επί σειρά ετών. Είναι ένα από τα πιο σημαίνοντα στελέχη της φυλής Μεγκάρχα, προπύργιο της οποίας είναι η Σέμπχα, στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, όπως και της φυλής του Καντάφι. Παραμένει δημοφιλής μορφή στη Λιβύη.

Πάει Βενεζουέλα ο Καντάφι;

Οργιάζουν από το πρωί οι φήμες οτι ένα αεροπλάνο από την Βενεζουέλα βρίσκεται στην Τζέρμπα της Τυνησίας για να παραλάβει μέλη της οικογένειας του λίβυου ηγέτη.

Σύμφωνα με ανταποκριτή ραδιοφωνικού σταθμού της Τυνησίας μέλη της οικογένειας Καντάφι θα πάνε στο Καράκας. Αλλα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης οτι και ο ίδιος ο Καντάφι ενδεχομένως να έχει εγκαταλείψει τη Λιβύη η οποία σφυροκοπήθηκε όλη τη νύχτα από το ΝΑΤΟ.

Ο Καντάφι μπορεί να φύγει με την οικογένεια του για την Τυνησία, τις προσεχείς ημέρες, ανέφερε το NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.