29 Ιουλίου, 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

 
Διαβουλεύσεις καθυστερούν
τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Αβέβαιο
παραμένει το μέλλον της συγκυβέρνησης.
Νέα συνάντηση αύριο Χριστόφια-Καρογιάν

Κρίσιμη και καθοριστική είναι για το μέλλον της συνεργασίας Κυβέρνησης και ΔΗΚΟ χαρακτηρίζεται η αυριανή νέα συνάντηση που θα έχουν ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μάριος Καρογιάν. Αναμένεται στη συνάντηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις επί των προτάσεων που ανέλυσε στη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα της αυριανής συνάντησης θα καθορίσει τελεσίδικα την απόφαση του ΔΗΚΟ κατά πόσο θα παραμείνει ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι όποιες κινήσεις για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης παραπέμπονται στην προσεχή εβδομάδα.

''Δεν θα παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας''

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ο διάλογος του προέδρου του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο Χριστόφια πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αρχίσει νέος διάλογος με συμμετοχή του ΑΚΕΛ για να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις.

Μιλώντας χθες βράδυ στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι προσπάθεια θα είναι η διαμόρφωση ενός κυβερνητικού σχήματος ευρείας αποδοχής.

Ο γγ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παραιτηθεί προσθέτοντας ότι έχει εκλεγεί για θητεία 5 ετών και θα την ολοκληρώσει.