23 Ιουλίου, 2011

ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

 

Αστυνομικές επιχειρήσεις, παρακολουθήσεις, εκβιασμούς, περίεργες επισκέψεις, μυστικά ραντεβού (εντός και εκτός Αθηνών) και χρηματισμούς περιλαμβάνουν οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν με κατηγορουμένους, για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» του δημάρχου Γ. Καμίνη και πρόεδρο του Ιδρύματος Αστέγων Γιάννη Σφακιανάκη, τον συνεργάτη του Γεώργιο Αγγελόπουλο και τον διευθυντή του Ιδρύματος Ηρακλή Ευσταθίου.

Ο τελευταίος συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων το βράδυ της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, ύστερα από ραντεβού που κλείστηκε υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο προμηθευτής της μεσημεριανής τροφοδοσίας Γ. Τουτζιαρίδης, εκπρόσωπος της εταιρίας Pot & Pan, έκλεισε το ραντεβού στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύφος της Κηφισίας, και του παρέδωσε φάκελο με 10.000 ευρώ, οπότε επενέβησαν αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο και προχώρησαν στη σύλληψη.

Προμηθευτής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και έφτασαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο συνεργάτης του προέδρου του Ιδρύματος Γ. Αγγελόπουλος προσέγγισε πρώτος τον προμηθευτή, απαιτώντας ποσοστό 10% για να αποδεσμευτούν οι οφειλές του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρία του, οι οποίες ξεπερνούσαν τα 400.000 ευρώ.

Ο προμηθευτής δεν ενέδωσε στις πιέσεις, οι οποίες επαναλήφθηκαν από το ίδιο άτομο, ενώ ακολούθησαν πιέσεις από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. Σφακιανάκη. Μεταξύ άλλων, ο προμηθευτής καταγγέλλει ότι εκβιάστηκε από τους προαναφερόμενους με την απειλή αποκλεισμού του από τον εν εξελίξει νέο διαγωνισμό.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Σφακιανάκης, ο οποίος την περασμένη τετραετία ήταν εκλεγμένος σύμβουλος του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος, είναι υπάλληλος του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπως και ο συνεργάτης του Γ. Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του προμηθευτή για τα πρωτόγνωρα αυτά συμβάντα, κατέστησε γνώστη τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αστυνομίας και ακολούθησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι καταγγελλόμενοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και ο διευθυντής του Ιδρύματος Η. Ευσταθίου. Πρόκειται για υπάλληλο με 28ετή προϋπηρεσία.

Καταγγελίες

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. Σφακιανάκης επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας κέτερινγκ, στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου των Εγκαταστάσεων εν όψει του διαγωνισμού. Εκεί προέβη σε ακατονόμαστα σχόλια, προσπαθώντας να πιέσει τον εκπρόσωπο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Στη συνέχεια ο προμηθευτής κατέθεσε ένσταση, η οποία δικαιώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι συνομιλίες τους έχουν καταγραφεί και χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικό υλικό. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε και για τους δύο άλλους κατηγορουμένους, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα. Αργά το απόγευμα και αφού του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντα, ο Η. Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αναφερόμενος στην υπόθεση, ευχαρίστησε την Αστυνομία, τονίζοντας πως «τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει. Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής.