18 Ιουλίου, 2011

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΧΘΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

 
Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από τα ξημερώματα το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου, Κυρού Διονυσίου με τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου να δίνουν σύσσωμες το παρόν.

Η σωρός του Μακαριστού Κυρού Διονυσίου, έφθασε σήμερα τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής και παρελήφθη από τον Ταξίαρχο της 96 ΑΔΤΕ, Μενέλαο Μεϊμάρη και εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. Στο σημείο σπεύδουν συνεχώς απλοί πολίτες και προσωπικοί φίλοι του εκλιπόντος ενώ στο χώρο υπάρχει άγημα του Μηχανικού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Μηνά Βίκτωρος και Βικεντίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο οποίος θα φθάσει στο νησί αεροπορικώς στις 09:30 το πρωί της Τρίτης.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου έχει αναλάβει κατ’ εντολήν της Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος.

Η ταφή του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Μακάριο στο Αίπος όπου στρατιωτικό άγημα θα απονείμει τιμές και θα εκτελέσει αποχαιρετιστήριες βολές.

Voiotosp.blogspot.com