13 Ιουλίου, 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ. Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ 13/7/2011.

 
Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη συναντήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο ΥΠΕΘΑ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.
  
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών αποφασίστηκε η παραχώρηση έκτασης 25 στρεμμάτων στο στρατόπεδο “Λιόση”, όπου θα υλοποιηθεί ένα μεγάλο τμήμα του προνοιακού δικτύου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (κέντρο για άτομα με Aλτσχάιμερ, κέντρο για παιδιά με νοητική υστέρηση) μέσω της Μ.Κ.Ο. “Αποστολή”.

Επιπλέον στη συνάντηση αποφασίστηκε η ενίσχυση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των συσσιτίων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: “Μετά την παραχώρηση της αποθήκης του στρατοπέδου Καποτά στην περιοχή του Μενιδίου που χρησιμοποιεί η Αρχιεπισκοπή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την παραχώρηση μίας μεγάλης έκτασης στο ανενεργό στρατόπεδο ”Λιόση” με σκοπό την υλοποίηση του κοινωνικού της έργου με την δημιουργία προνοιακών υποδομών για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και για τα παιδιά με νοητική υστέρηση.


Το θεωρώ ανθρωπιστική ευθύνη και υποχρέωση να συνεργαστούμε στενά. Δείχνετε Μακαριώτατε έναν δρόμο ανθρωπιάς που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι”.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος επισήμανε: “Σε αυτή τη δύσκολη εποχή είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, όλες οι δυνάμεις παρά να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”.

O Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι.Α.Α. και υπογράμμισε πως η Εκκλησία δεν έχει εκτάσεις για να κάνει αυτά τα έργα παρά τα όσα λέγονται. “Βρήκαμε την ανταπόκριση στο αίτημά μας από εσάς κύριε Υπουργέ να μας παραχωρήσετε μία έκταση ώστε εκεί πολλά ιδρύματα να στεγάσουν τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων”

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος είπε: “Θα ήθελα να σας παρακαλέσω κύριε Yπουργέ να καλλιεργήσουμε το φρόνημα της συνεργασίας. Η Εκκλησία και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να πάψει να λέει αυτά είναι δικά μου αυτά είναι δικά σου, αλλά να έρθουμε σε αυτό που μας είπε ο Μακρυγιάννης: Είναι δικά μας όλα και δεν τα ξεχωρίζουμε”.