06 Ιουλίου, 2011

ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

 
H συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και υπουργού Οικονομικών με τον Αρχιεπίσκοπο και τη ΔΙΣ ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Λίγο πριν ο καθ. Ευαγγελος Βενιζέλος είχε  ολιγόλεπτη ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην αίθουσα της Ιεραρχίας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, παρέστησαν επίσης ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου Θεόδωρος Παπαγεωργίου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τόνισε:

"Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη. Δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματά μας κι αυτά αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας ότι η Εκκλησία πάντα σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στο λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε"."Και σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αλλά θα συνεχίσει την ίδια πορεία", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Ερωτηθείς για την επιστολή που είχε στείλει στον Υπουργό τόνισε τα ακόλουθα: "Ναι, συζητήσαμε γι αυτά τα θέματα που ανέφερα στην επιστολή και αναμένεται να τα δούμε στην πράξη".

Από την μεριά του ο Υπουργός κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο γι αυτή την καρποφόρα, όπως είπε, συζήτηση που είχαν. Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία, το οποίο όπως ανέφερε παρακολουθεί πολλά χρόνια.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας. Χάρη στην πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ίδιο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να ανταλλάξουμε απόψεις. Απόψεις πρακτικές.

Πρόσθεσε τέλος, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις χειροτονίες των κληρικών και θα ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματά τους.