03 Ιουλίου, 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 
Tην ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να παρευρεθεί και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν το Υπουργείο Οικονομικών και την Ιερά Σύνοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Συνόδου θα συζητήσουν με τον κ. Βενιζέλο όλες τις αλλαγές που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στα ζητήματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και άλλων θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία.

Voiotosp.blogspot.com

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ!

 
Το πολιτικό σύστημα μπορεί να αντέξει
τον τυφώνα του Συντάγματος;

Υποθέτω ότι υπάρχει ακόμη ο περίφημος εκείνος κατάλογος των επικίνδυνων ανά την υφήλιο προορισμών, με τον οποίο εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία επιχειρούσαν πριν από λίγα χρόνια να προσελκύσουν -και το πετύχαιναν έναντι μάλιστα αδράς αμοιβής-εναλλακτικούς, sui generis ταξιδευτές, που, αντί για τη γαλήνη εξωτικών παραδείσων, αναζητούσαν την ένταση και τον κίνδυνο εμπόλεμων ζωνών.

Της Καμπούλ, της Βαγδάτης ή του Μογκαντίσου, όπου οι βόμβες έπεφταν σαν το χαλάζι, εκτοξεύοντας, για λόγους που μόνον οι ψυχίατροι μπορούν να εξηγήσουν, την αδρεναλίνη τους στα ύφη. Και στην περίπτωση αυτήν είμαι απολύτως βέβαιος ότι, μετά τα όσα εξωφρενικά, θλιβερά και εξόχως επικίνδυνα συνέβησαν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του κρίσιμου διημέρου συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, η Αθήνα, η «διαμαντόπετρα, της γης το δαχτυλίδι»,έχει κερδίσει τη δική της περίοπτη θέση στη σχετική λίστα. 

Με καταλληλότερους χώρους διαμονής τα παρακείμενα ξενοδοχεία των οποίων οι είσοδοι θυμίζουν μάλλον κρανίου τόπο. Και φυσικά με ανυπολόγιστες βλάβες για τη διεθνή εικόνα και το (όποιο) κύρος της χώρας. Για τα οποία, όπως φαίνεται, ουδείς εκ των αρμοδίων ενδιαφέρεται. Γιατί τελικά το μόνο που ενδιαφέρει πραγματικά το καταρρέον, ανυπόληπτο και απαξιωμένο στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών πολιτικό σύστημα είναι να αντέξει στον τυφώνα της πλατείας και να παραμείνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και πάντως με οποιοδήποτε κόστος, στη θέση του. 

Γαντζωμένο στον πολύτιμο θρόνο του και απομονωμένο στον κόσμο του, εκλαμβάνει τους πτυσμούς ως ψιχάλες και αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι ήρθε το τέλος της εποχής του. Όσο κι αν φτιασιδωθεί, όσο κι αν μεταμφιεστεί... Και φαντασιώνεται τον άκρατο παραλογισμό. Δηλαδή να... ηγηθεί, αυτό που ευθύνεται για το βαθύ σκοτάδι μέσα στο οποίο πορεύεται βαριά τραυματισμένη η πατρίδα, της νέας εθνικής προσπάθειας! Σαν τον σκιτζή πολιτικό μηχανικό που, ενώ βλέπει το οικοδόμημα του να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα στο πρώτο τρέμουλο της γης, απαιτεί σώνει και καλά αυτός να αναλάβει να το ξαναχτίσει.

Χωρίς να έχει κατά τι βελτιώσει τις γνώσεις και την τεχνική του και χωρίς την πρόθεση να χρησιμοποιήσει διαφορετικά και υψηλής ποιότητας υλικά. Πιθανότατα γιατί δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και στυλώνει τα πόδια και μόνο στη σκέψη μιας ασφαλούς και πλουσιοπάροχης αλλά... πρόωρης κατ' αυτόν συνταξιοδότησης του. Ίσως όμως γι' αυτό, το σύστημα, μαζί με όσους παίκτες του έχουν απομείνει, απλά γιατί η τύχη τους είναι συνυφασμένη με τη δική του, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Και μπροστά στην επίτευξη του «στόχου» του δεν δίνει δεκάρα τσακιστή ακόμη και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ποιος πλέον μπορεί να πιστέψει ότι οι δήθεν αντιεξουσιαστές, γνωστοί άγνωστοι, του είναι πραγματικά άγνωστοι; Ποιος πλέον μπορεί να δεχτεί ότι η Αστυνομία είναι απολύτως ικανή να προστατεύει αποτελεσματικά τους 300 κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή να εξαρθρώνει τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά αδυνατεί να κάνει ζάφτι μια χούφτα επαγγελματίες κουκουλοφόρους, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και διαμαρτυρία των «Αγανακτισμένων»;

Ποιος πλέον μπορεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη χρήση χημικών και την ανεξέλεγκτη χρήση βίας κατά απλών πολιτών; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, ιδιαίτερα για όσους θυμούνται τι ακριβώς συνέβη πάνω στην πλατεία μόλις δύο εβδομάδες πριν. Εάν το σύστημα δεν αντέχει το Σύνταγμα, η πλατεία θα κρίνει...