30 Ιουνίου, 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

 
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκκλησιαστικών παραγόντων στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν όλα τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία όπως η μισθοδοσία του κλήρου, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, οι προσλήψεις, καθώς και το ζήτημα των ρυμοτομικώς δεσμευμένων από την Πολιτεία εκκλησιαστικών ακινήτων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες του αλλά και Ιεράρχες, δέχεται εισηγήσεις να υποδεχθεί τον υπουργό Οικονομικών όχι μόνος του, αλλά μαζί με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και την ηγεσία της ΕΚΥΟ. 

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Και καλό είναι τέτοιες συζητήσεις να γίνονται με την παρουσία όλων των μελών της ΔΙΣ. Θα είναι χρήσιμο και για τον κύριο Υπουργό. Εκτός και αν επιθυμεί να  πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων» σχολίασε συνοδικός παράγοντας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα λόγω και του πιεσμένου προγράμματος του υπουργού Οικονομικών.

Voiotosp.blogspot.com