24 Ιουνίου, 2011

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ.

 
Θερμή υποδοχή επεφυλάχθη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή ένα τέταρτο πριν τις 2 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΙΣ Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο.

Στο πλατύσκαλο τον καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π.Γαβριήλ Παπανικολάου ενώ στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος,  ανέμενε τον Πατριάρχη στον προθάλαμο του γραφείου του. "Περαστικά και από κοντά" ήταν τα πρώτα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη ανταμώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο αγκάλιασε και ασπάστηκε με θέρμη.

Ακολούθησε κατ' ιδίαν  ημίωρη συνάντηση στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου ενώ αυτή την ώρα ο κ. Ιερώνυμος παραθέτει γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη με την παρουσία Μητροπολιτών των δύο Εκκλησιών, της υπουργού Παιδείας  Άννας Διαμαντοπούλου,  του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη και κληρικών.