08 Ιουνίου, 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Τα ψέματα τελείωσαν 
αγαπητοί συμπολίτες μας βουλευτές
 
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές.

Προ των θυρών βρίσκεται το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. O Υπουργός Εσωτερικών κος Ραγκούσης έχει δηλώσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι... αυτό να καταστεί νόμος του κράτους μέσα στον Απρίλιο. Στην συνέχεια και πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κου Υπουργού, θα παρουσιαστεί "ο οδικός χάρτης για την εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη". Όπως αντιλαμβάνεσθε πολύ καλά η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (=κλειδαριά) χωρίς την Κάρτα του Πολίτη (=κλειδί) δεν μπορεί λειτουργήσει.

Επίσης η Κάρτα του Πολίτη χωρίς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν έχει νόημα να δοθεί στους Πολίτες. Στο θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη, μέχρι στιγμής, από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη αλλά και τα ευρείας απήχησης μέσα μαζικής ενημερώσεως έχουν ειπωθεί, γραφεί, παρουσιαστεί τα θετικά της συγκεκριμένης δράσης. Στα αρνητικά που σίγουρα έχει τόσο η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όσο και η Κάρτα του Πολίτη, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση των πολιτών.  Στο πλαίσιο της αναπλήρωσης αυτού του κενού, δηλ. της ενημέρωσης των πολιτών με την αρνητική διάσταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη, έχουμε αναλάβει ορισμένες πρωτοβουλίες.

Οι πιο σημαντικές εξ αυτών είναι: Η διοργάνωση ημερίδας στην αίθουσα AULA της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με θέμα "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση & Ανθρώπινα Δικαιώματα". Η παραγωγή σημαντικού αριθμού εντύπου και ηλεκτρονικού υλικού ενημέρωσης καθώς και η συλλογή άνω των 60.000 υπογραφών πολιτών που δηλώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι σε περίπτωση που η Κάρτα του Πολίτη καταστεί υποχρεωτική, δεν θα την παραλάβουν, όποιες και να είναι οι συνέπειες. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και είμαστε σίγουροι πως η ευρύτερη διάδοση των επιχειρημάτων μας, τα οποί-α είναι επιχειρήματα και των διεθνών κινημάτων πολιτών (όπως πχ του Αγγλικού κινήματος http://no2id.net το οποίο πέτυχε να ακυρωθεί το πρόγραμμα της Αγγλικής Κάρτας του Πολίτη) θα τύχουν της αποδοχής της πλειονότητας των ανησυχούντων γενικότερα για την πατρίδας τους, Ελλήνων συμπολιτών μας.

Η συνέπεια αυτής της αποδοχής θα αποτυπωθεί στην συλλογή εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο της δράσης μας, θα επιθυμούσαμε να σας επισκεφθούμε προκειμένου να σας κάνουμε μια παρουσίαση των αρνητικών διαστάσεων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη και των επιπτώσεων τους τόσο στην προσωπική όσο και στην πνευματική ζωή των πολιτών. Είμαστε στην διάθεση σας να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση σας.

Αν πάλι θεωρείτε ότι είστε επαρκώς ενημερωμένοι για αυτό το ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, τότε εφ' όσον είστε πρόθυμοι να υπερασπιστείτε το τελευταίο "οχυρό" της ελευθερίας μας , σας ζητούμε να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ το νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και φυσικά το νομοσχέδιο για την Κάρτα του Πολίτη (εφ' όσον κατατεθεί, διότι έχουμε την υποψία ότι η Κάρτα του Πολίτη θα επιβληθεί χωρίς την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου)

Με εκτίμηση
Πρωτοβουλία Αντιρρησιών
Ορθόδοξης Συνείδησης 
(ΠΡ.Α.Ο.Σ)