14 Μαΐου, 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Επιστολή συμπαράστασης

στον Μακαριώτατο από

τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της εν Ελλάδι Αγιωτάτης Εκκλησίας, εν χριστώ τω Θεώ, λίαν αγαπητέ και συλλειτουργέ της Ημών Μετριότητος κ. Ιερώνυμε. Την Υμετέραν περισπούδαστον Ημίν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω περιπτυσσόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Πληροφορηθέντες μετ’ ανησυχίας την, ένεκα ατυχήματος, εισαγωγήν της Υμετέρας Περισπουδάστου Ημίν Μακαριότητος εις το νοσοκομείον, σπεύδομεν από της Αγίας Πόλεως, ίνα εκφράσωμεν Αυτή ολόθυμον την συμπαράστασιν της Ημών Μετριότητος και ευχηθώμεν ταχείαν ανάρρωσιν, προκειμένου ίνα Αύτη ακμαίαις δυνάμεσι επανέλθη και αύθις εις την επιτέλεσιν των υψηλών Αυτής καθηκόντων, ως Προκαθημένου της αδελφής Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Λιπαρώς δεόμενοι από του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Αναστάντος Σωτήρος Ημών Ιησού Χριστού υπέρ πλήρους αποκαταστάσεως της υγιείας Αυτής, επ’ αγαθώ του διερχομένου κρισίμους στιγμάς φιλοχρίστου λαού της φιλτάτης Ημών Πατρίδος, ού μην αλλά και συμπάσης της Ορθοδοξίας, αποδίδομεν Αυτή τον εν Κυρίω αναστάντι ασπασμόν και διατελούμεν.

Εν τη Αγία Πόλει Ιερουσαλήμ,

τη 11η Μαΐου 2011,

Της Υμετέρας πεφιλημένης Μακαριότητος

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός,

† ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος

______________________________

Επιστολή συμπαράστασης

στον Μακαριώτατο από τον

Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, λίαν ημίν αγαπητέ και περισπούδαστε αδελφέ και συλλειτουργέ, κύριε Ιερώνυμε, την Υμετέραν γερασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.
Βαθύτατα ελυπήθημεν διά το πρόσφατον ατύχημα της Υμετέρας αγαπητής Μακαριότητος, διό και σπεύδομεν ίνα εκφράσωμεν Αυτή και γραπτώς την αδελφικήν ημών συμπάθειαν.

Ολοθύμως δεόμεθα του Παναγάθου, Πανοικτίρμονος και Παντοδύναμου Ιατρού των ψυχών και των σωμάτων διά την ταχείαν αποκατάστασιν της πολυτίμου υγιείας Αυτής, επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και του χριστεπωνύμου πληρώματος Αυτής.

Επί δε τούτοις κατασπαζόμεθα και αύθις την Υμετέραν Μακαριότητα φιλήματι αγίω και διατελούμεν

Εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

τη 11η Μαΐου 2011,

Της Υμετέρας γερασμίας Μακαριότητος

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

† ο Κύπρου Χρυσόστομος