11 Μαΐου, 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΑΧΕΛΩΟΣ TV ΑΓΡΙΝΙΟΥ 9/5/2011.

image

Αρχιεπίσκοπος "Όταν κανείς ξεχνάει αυτά

που υποσχέθηκε είναι προδοσία"

Μία σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΑχελώοςΤν, παραχώρησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αγρίνιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Το πρώτο που πρέπει να μας απασχολήσει την Εκκλησία, την Πολιτεία αλλά και τους ανθρώπους,  το ότι πρέπει να βρούμε την αφορμή γιατί φτάσαμε ως εδώ και θα δούμε ότι έχουμε όλοι την ευθύνη και από ανθρώπους οι οποίοι μας πρόδωσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αναφερόμενος στους νέους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Οι νέοι που βρίσκονται; Οι νέοι βρίσκονται σε ένα σημείο που πρέπει να κάνουνε εξέταση των πραγμάτων, πρέπει να δούμε ποιος είναι ο προορισμός τους, τι είναι αυτό που θέλουνε και αν είμαστε χαμηλά εμείς πρέπει να παλέψουμε για να ανέβουμε».

Ερωτηθείς για τη λέξη προδοσία που ανέφερε, ο Μακαριώτατος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν δεν είναι κανείς πιστός στο καθήκον του, σαν αυτά που είχε υποσχεθεί πως θα κάνει τα ξεχνάει, φέρνει απελπισία είναι προδοσία αυτό το πράγμα».

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ.

Επιστολή συμπαράστασης για ταχεία ανάρρωση απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Εὑρισκόμενοι νοερῶς παρά τήν κλίνην τῆς ἀσθενείας Ὑμῶν, Μακαριώτατε καί φίλτατε ἐν Χριστῷ ἀδελφέ, ἐκφράζομεν τήν πολλήν συμπάθειαν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας καί ἡμῶν προσωπικῶς διά τό ἀτύχημά Σας καί προσευχόμεθα διά τήν ταχεῖαν καί πλήρη ἀνάρρωσίν Σας πρός συνέχισιν τῆς ἀγλαοκάρπου πρωθιεραρχικῆς διακονίας Σας.

Μετ’ ἀδελφικῶν ἀναστασίμων ἀσπασμῶν,

Ἐν ἀγάπῃ καί τιμῇ βαθείᾳ

† Ὁ Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαῖος

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

image

Δεν αμφισβητώ, φυσικά, τη χρηστικότητα μιας τέτοιας Κάρτας για διάφορες συναλλαγές με την Πολιτεία, ούτε την επιστημονική, ηλεκτρονική της δυνατότητα για διάφορες διευκολύνσεις (όπως π.χ. στο θέμα της υγείας κ.ά.).

Όμως, η Κάρτα αυτή, με τον μοναδικό αριθμό για τον καθένα και το microchip που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα, πολλά από τα οποία -φυσικά- ανήκουν στα ΑΠΟΡΡΗΤΑ, τα οποία σέβεται ακόμα και ο Θεός, ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν θα παραβιαστούν για διάφορους λόγους και δεν θα χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από τα κέντρα εξουσία που τα περισυλλέγουν;

Και ας μην προσπαθήσει η Πολιτεία, με διάφορα εκβιαστικά τεχνάσματα, να μας επηρεάσει, γιατί θα ματαιοπονήσει και θα αποτύχει τραγικά, προσθέτοντας -δυστυχώς- ακόμη μία φοβερή κρίση επάνω στις όποιες άλλες που μας έχει δημιουργήσει...

Γι' αυτό ακριβώς αρνούμαστε ακόμα και τα κάποια ευεργετήματα της «Κάρτας του Πολίτη» και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε όμηροι αυτών των κέντρων εξουσίας».