09 Μαΐου, 2011

Ξεκίνησε η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου στο ΚΑΤ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρεται αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας υπέστη κάταγμα στο πόδι ύστερα από ατύχημα στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιερώνυμος γλίστρησε λόγω της δυνατής βροχής στα σκαλοπάτια του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πόδι του.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με παράγοντες του Νοσοκομείου, ύστερα από ιατρικό συμβούλιο αποφασίστηκε η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου στο ΚΑΤ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπέστη διπλό κάταγμα στην κνήμη και για τον λόγο αυτό οι γιατροί συνέστησαν ακινησία.

Πριν λίγο ασθενοφόρο τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Αγρινίου όπου  στρατιωτικό ελικόπτερο super puma θα τον μεταφέρει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας. Από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα διακομισθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

ΙΔΡΥΜΑ “Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ” ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

κοκορη

κοκορη 002

κοκορη 003

κοκορη 001

κοκορη 004

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ: 

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ 28

ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΗΛ: 210.9641782 site: www.kokkori.gr

Εάν θέλετε να ενισχύσετε οικονομικά το κοινωτικό Σπίτι “Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ”, μπορείτε να καταθέσετε δωρεά στο λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης 146/5460034-9

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ.

image

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος στο Αγρίνιο, η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2011. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο μεγαλοπρεπής νέος Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.Στις εκδηλώσεις προεξήρχε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’.

Σήμερα το πρωί  τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η αρχιεπισκοπική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, συμπαραστατούμενου από τους Ναυπάκτου Ιερόθεο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Γλυφάδας Παύλο και Αιτωλοκαρνανίας Κοσμά. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Χριστοφόρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: οι Άγιοι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

«Βρισκόμαστε είπε  σε μια Επαρχία ευλογημένη, της οποίας ο λαός διαφυλάττει την πίστη και τις παραδόσεις ως κόρην οφθαλμού» Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος, τόνισε: «Χάθηκαν οι αξίες αγαπητοί μου αδελφοί σήμερα, χάθηκαν οι αρχές, επομένως όλοι σε συναγερμό για να ξαναβρούμε όλοι τις αξίες και τις αρχές, διότι αυτά δεν πωλούνται…». «Όλα αυτά δεν αγοράζονται από κατάστημα, κερδίζονται μόνο με αίμα και θυσίες μέσα από την μίμηση της ζωής των Αγίων. Καλές είναι οι γνωριμίες που έχουμε, άλλα πρέπει να γνωρίσουμε και τον Χριστό για να αλλοιώσει την ψυχής μας», ανέφερε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

Μετά από λίγη ώρα ο Αρχιεπίσκοπος ευρέθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου, όπου ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Παύλος Μοσχολιός, σε ειδική, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον Μακαριώτατος σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Αγρινίου.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

image

Σε έξι ζητήματα επικεντρώνεται η προσοχή της Εκκλησίας τα οποία και περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που συντάχθηκε για τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, στην οποία είχαν κληθεί να συμμετέχουν και οι μητροπολίτες Σάμου, 'Υδρας, Νέας Σμύρνης και Καισαριανής.

Τα δυο κεντρικά θέματα αφορούν την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της δέσμευσης ενός σημαντικού τμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας που έχει απομείνει, καθώς και της φορολόγησης της Εκκλησίας. Για το πρώτο θέμα επανήλθε το αίτημα της αποδέσμευσης των δεσμευμένων εκκλησιαστικών εκτάσεων (από καταπατήσεις, κ.λπ.), για την οποία ζητείται από την πολιτεία να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων που εκκρεμούν.

Η έκδοση των διαταγμάτων θα ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση της περιουσίας αυτής, στο πλαίσιο της δημιουργίας από την Εκκλησία του ταμείου που έχει εξαγγείλει ο αρχιεπίσκοπος και το ο¬ποίο θα χρηματοδοτήσει τα «μεγάλα έργα» κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Είναι γνωστό στους παροικούντες ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος διαθέτει πλούσια προσωπική εμπειρία στο θέμα της περιουσίας, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα αυτό. Για το ζήτημα της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας η Εκκλησία ζητεί να έχει την ίδια μεταχείριση με τα υπόλοιπα ΝΠΔΔ.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία που πιστοποιούν την ανταπόκριση της κεντρικής διοίκησης και των μητροπόλεων στην πρόσφατη φορολόγηση, αν και κρίθηκε υπερβολική.

Ένα άλλο θέμα που θίγεται αφορά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιασθεί από τη στάση ορισμένων υπουργών, οι οποίοι δεν φαίνεται να προ¬ωθούν ζητήματα που άπτονται επίσης της αξιοποίησης (εδώ τα βέλη απευθύνονται, κατά τις πληροφορίες, κυρίως στην κυρία Μπιρμπίλη).

Δύο άλλα ζητήματα, τα οποία ζητείται να επανεξετασθούν αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών και την κάρτα του πολίτη. Η Εκκλησία θεωρεί ότι το μάθημα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό σε όλες τις τάξεις του «νέου λυκείου», ενώ σοβαρές επιφυλάξεις διατυπώνονται για τις ενδεχόμενες παρενέργειες από την κάρτα του πολίτη, επιφυλάξεις που εκφράζονται και από επιστημονικούς κύκλους, σύμφωνα με εισηγήσεις που έχει στη διάθεση της η Σύνοδος.

Τέλος το τελευταίο θέμα αφορά το αίτημα για τις προσλήψεις .

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ.

 image

ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ του βέτο όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες Σένγκεν εμμένει η κυβέρνηση. Από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. Ευάγγελου Αντώναρου και Θανάση Νάκου, επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η επαναφορά στην προ Σένγκεν εποχή όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες Σένγκεν.

Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς διότι η έκθεση που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών σης Βρυξέλλες δεν περιλαμβάνει αλλαγή του Σένγκεν. Ικανοποιημένος από τη θέση της κυβέρνησης έμεινε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος ωστόσο, μεταφέροντας προσωπική εμπειρία από γερμανικά αεροδρόμια, διευκρίνισε ότι κατά το τελευταίο διάστημα ο ίδιος έχει υποστεί ελέγχους διαβατηρίων σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

«Δεν μπορούν (κάποιες ευρωπαϊκές χώρες) να αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως ταξιδιώτες δεύτερης κατηγορίας. Η Ελλάδα είναι από τις ιδρυτικές χώρες του Σένγκεν» είπε ο κ. Αντώναρος, με τον κ. Παπουτσή να παραδέχεται ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ο κ. Νάκος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Ηγουμενίτσα και αναφέρθηκε στο τραγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τους λαθρομετανάστες που προσδοκούν να περάσουν στην Ιταλία.

Εγκλήματα πολέμου στη Μιζουράτα σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

image

Οι χωρίς διάκριση επιθέσεις των πιστών στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις στη Μιζουράτα, ανάμεσά τους και οι ελεύθεροι σκοπευτές, οι βόμβες διασποράς και τα πυρά πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, έχει καταστεί ένα από τα αιματηρότερα πεδία των μαχών στους δύο μήνες των συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Καντάφι να επιτίθενται από τα προάστεια εναντίον των αντικαθεστωτικών δυνάμεων που ελέγχουν το κέντρο και το λιμάνι.

Οι οργανώσεις αρωγής πιστεύουν ότι εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί. Οι επανειλημμένες επιδρομές του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να κάνουν τα όπλα του Καντάφι να σιγήσουν.

"Οι ανελέητες επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι σε βάρος των κατοίκων της πόλης Μιζουράτα είναι πραγματικά τρομακτικές", δήλωσε η Ντονατέλα Ροβέρα, ανώτερη σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Λιβύη.

"Αυτό δείχνει πλήρη αδιαφορία για τη ζωή των απλών ανθρώπων και αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", τόνισε.

Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τις λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις για "ανελέητες και χωρίς διάκριση επιθέσεις", εναντίον κατοικημένων περιοχών της πόλης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις με πυραύλους Grad 122 mm, οι οποίοι εξαπολύονται από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, βλήματα όλμων και οβίδες πυροβολικού 155 mm.

"Βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κανένα από τα όπλα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κατοικημένες περιοχές", αναφέρει στην έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία, στην οποία τονίζει ότι έχει αποδείξεις για τη χρήση βομβών διασποράς σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιακρίτως σε μια ευρεία περιοχή. Η έκθεση επικαλείται το θάνατο δεκάδων κατοίκων της Μιζουράτα όταν πύραυλοι έπληξαν τη συνοικία Κασρ Αχμαντ. Πολλά από τα θύματα περίμεναν στην ουρά ενός φούρνου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων του Καντάφι πυροβολούν κατοίκους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Η Διεθνής Αμνηστία απήθυνε έκκληση για υποστήριξη προς τις έρευνες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας βασίζεται σε επίσκεψη μελών της στη Μιζουράτα από τις 14 ως τις 20 Απριλίου και σε συνεντεύξεις με κατοίκους της που την εγκατέλειψαν.

Χωρίς πόσιμο νερό και τρόφιμα

η πολιορκημένη Μιζουράτα

Αποκλεισμένη από τον στενό κλοιό των στρατευμάτων του Μουαμάρ Καντάφι εδώ και δύο μήνες, η πόλη της Μιζουράτα, μοναδικό προπύργιο πλέον των αντικαθεστωτικών στα δυτικά, βλέπει ώρα με την ώρα τα αποθέματά της σε σε τροφή και πόσιμο νερό να εξαντλούνται. Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε την Κυριακή ότι τα εφόδια σε νερό και τρόφιμα αλλά και σε καύσιμα αρκούν το πολύ για ένα μήνα ακόμα.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έφθαναν δια μέσου θαλάσσης φορτία με προμήθειες από δύο έως πέντε φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια όμως οι σφοδρές επιθέσεις και οι σχεδόν καθημερινές μάχες με τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι για τον έλεγχο του λιμανιού Σαντούν Ελ-Μιζουράτι, ελαχιστοποίησαν η και διέκοψαν εντελώς τις αποστολές των πλοίων με τις απαραίτητες προμήθειες σε τροφές και πόσιμο νερό αλλά και σε ιατρικά εφόδια.

" Η πόλη διαθέτει τις απαραίτητες προμήθειες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό για ένα μήνα ακόμα, η περίπου για τόσο, πριν να χρειαστεί πραγματικά να εκπέμψει σήμα ανθρωπιστικού κινδύνου, αλλά όλα τελικά εξαρτώνται από κατά πόσο θα μπορούν να επαναπροσεγγίζουν τα πλοία με τα εφόδια ", ανέφερε ο Ελ-Μιζουράτι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βεγγάζη.

" Αν αυτές οι εσκεμμένες καθημερινές επιθέσεις κατά του λιμανιού της πόλης συνεχιστούν, χωρίς να γίνει κάτι για να απαλλαγούμε από την απειλή τους, τότε θα βρεθούμε σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, καθώς τόσο οι προμήθειες σε τρόφιμα, όσο και τα αποθέματα σε πόσιμο νερό, μειώνονται καθημερινά ανησυχητικά ", υπογράμμισε ο Μιζουράτι.

Η Μιζουράτα τελεί εδώ και δύο μήνες υπό στενή πολιορκία από τα κυβερνητικά στρατεύματα, που επιχειρούν να εξαλείψουν τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στα δυτικά, που είναι ουσιαστικά και το μοναδικό τμήμα της χώρας που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Οι αντάρτες που κατάφεραν να εκκαθαρίσουν την πόλη από τους ελεύθερους σκοπευτές του καθεστώτος που σκορπούσαν το θάνατο στους πολίτες, κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι δεν κάνει ότι πρέπει για να εμποδίσει τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι από το να βομβαρδίζουν από ξηράς την πόλη, αλλά και να κρατούν αποκλεισμένο το λιμάνι της πόλης φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους πολιορκημένους.

" Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η στρατιωτική ισχύς του καθεστώτος εξασθενεί καθημερινά και το ηθικό τους είναι ήδη πολύ χαμηλό ", υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ανταρτών.

Με αφορμή όμως και το θάνατο την περασμένη εβδομάδα από οβίδα πυροβολικού πέντε αλλοδαπών εργατών στο λιμάνι της πόλης ο Μιζουράτι είπε ότι " αυτό που μένει ανεξήγητο είναι το πως οι δυνάμεις του Καντάφι αφήνονται να έχουν στη διαθεσή τους βαρύ πυροβολικό που το στρέφουν κατά των εξεγερμένων ".

Ο Ελ-Μιζουράτι, λοιπόν απηύθυνε κάλεσμα στο ΝΑΤΟ, να αλλάξει την τακτική του προσαρμόζοντάς την στις νέες μεθόδους που χρησιμοποιεί το καθεστώς, αλλά και να αυξήσει τα επίπεδα της συμμετοχής του στη μάχη κατά του καθεστώτος.

" Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που μας προσέφεραν οι δυνάμεις της συμμαχίας μέχρι τώρα. Φανταζόμαστε δε σε πόσο χειρότερη θέση θα ήμασταν αν δεν είχε αναλάβει δράση το ΝΑΤΟ", παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων που δεν παρέλειψε εντούτοις να ζητήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, προκειμένου, όπως είπε, να εξαλειφθεί ο ανθρωπιστικός κίνδυνος κατά πολιτών, όπως ο αποκλεισμός του λιμανιού της Μιζουράτα.

Συγκρούσεις και εννέα νεκροί μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στο Κάιρο.

image

Βίαιες συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς που προκάλεσαν το θάνατο εννιά ανθρώπων. Στις 190 έφτασαν οι συλλήψεις από τον Αιγυπτιακό στρατό, ενώ ο αιγύπτιος πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε λαϊκή συνοικία του Καΐρου ανάμεσα σε σαλαφιστές μουσουλμάνους και χριστιανούς Κόπτες, με επίκεντρο μια κοπτική εκκλησία. Τουλάχιστον εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια, ξέσπασαν όταν οι συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο. Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Επενέβησαν ο στρατός κι η αστυνομία.

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια κόπτες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο και είπαν ότι θα μείνουν εκεί ώσπου να συναντηθούν με τον Αμερικανό πρέσβη για να συζητήσουν τις "αδικίες" που υφίσταται η μειονότητα.

Οι σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχει υπάρξει αφορμή να ξεσπάσουν επεισόδια βίας. Και οι δυο πλευρές απαγορεύουν στις γυναίκες τους να παντρεύονται αλλόδοξους.

Το Μάρτιο, 13 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο σε διαδογματικές ταραχές στη συνοικία Μανσιγέτ Νασρ, μετά τον εμπρησμό μιας εκκλησίας στο χωριό Σολ, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι 190 άνθρωποι που συνελήφθησαν θα προσαχθούν στο στρατοδικείο. Ένας στρατηγός που μίλησε στο ιδιωτικό αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ON-TV, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «δε θα επιτρέψουν σε καμιά θρησκεία να επιβάλει την ηγεμονία της στην Αίγυπτο» και πρόσθεσε ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σάραφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να εξεταστούν τα λυπηρά γεγονότα στην Ιμπάμπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αχμεντ αλ-Σάμαν και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός ανέβαλε επίσκεψή του για σήμερα στο Μπαχρέιν και τα ΗΑΕ.