05 Μαΐου, 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5/5/2011.

image 

Αυτήν την ώρα

”Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστατεί

στον πρώτο επίσημο εορτασμό

της μνήμης του Αγίου Εφραίμ”

Αυτή τη στιγμή χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη Λειτανεία της Εικόνας του Αγίου Εφραίμ, στην Ιερά Μονή του Αγίου στη Νέα Μάκρη .

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα χαρμόσυνη μέρα για την Ορθοδοξία και την Ιερά Μονή, όπου βρίσκεται το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Εφραίμ, διότι είναι ο πρώτος εορτασμός στη μνήμη του Αγίου μετά την επίσημη αγιοποίηση Του από την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Πλήθος πιστών συρρέει σήμερα στην Ιερά Μονή του Αγίου για να γιορτάσει,να ευχαριστήσει και να παρακαλέσει έναν μεγάλο Άγιο της Πίστης μας,

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ 850 “ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ” ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΒΟΛΕΥΤΩΝ)!!!

 image

Πρόκληση από 850 πρώην “εθνοπατέρες”.

Υπολογίζεται ότι διεκδικούν συνολικά

80 εκατομμύρια ευρώ.

Εν μέσω κρίσης συνταξιούχοι πρώην βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά αυξήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να φτάσουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν τα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά περίπου 850 συνταξιούχους βουλευτές, βρίσκεται σε εκκρεμότητα στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόεδρος του δεύτερου τμήματος Φλωρεντία Καλδή, η οποία μάλιστα ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα.

Σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία βουλευτές, ο πρώην πρόεδρος του σώματος Απ. Κακλαμάνης θύμισε ότι με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Βουλής αποφασίστηκε να μη διεκδικήσουν αυξήσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις τους.

Η αρχή έγινε με την προσφυγή ενός συνταξιούχου, ο οποίος δικαιώθηκε κατόπιν προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του β’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι βουλευτές ζητούν τα αναδρομικά επικαλούμενοι τη ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές (2003-2007). Όπως επίσης είπε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες: αυτοί που τα ζητούν με τη ρύθμιση των δικαστών, οι άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση και τα ζητούν με όλες τις προσαυξήσεις και η τρίτη κατηγορία από το 2008 και εντεύθεν.

Σε ερώτηση αν έχει βγει απόφαση, η κ. Καλδή απάντησε θετικά και εξήγησε πως έχει βγει απόφαση, αλλά επέστρεψε το θέμα στην ολομέλεια προς νέα διευκρίνιση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δικαιούνται μετά την απόφαση της Βουλής ότι οι βουλευτές αποποιούνται των αναδρομικών τους.

Δεδομένου όμως ότι η απόφαση (σύμφωνα με τον νόμο θα είναι θετική) βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, μένει να δούμε αν οι δικαιούχοι βουλευτές κάνουν χρήση της απόφασης ή όχι. Η κ. Καλδή επέμεινε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να λυθεί το θέμα, διότι οι δικαιούχοι βασίζονται στον νόμο που λέει ότι οι βουλευτές δικαιούνται αυτοδικαίως τις αυξήσεις που πήραν οι δικαστικοί.

Η δικαιοσύνη ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις και ψηφίσματα της Βουλής από το 1964 ώς το 1975 για εξομοίωση των αποδοχών βουλευτών - δικαστών δέχτηκε ότι “Η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έχει ως συνέπεια ότι κάθε μεταβολή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών αυτού επιφέρει αυτοδίκαια την άμεση αντίστοιχη μεταβολή του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης, που αποτελεί και τη βάση προσδιορισμού της βουλευτικής σύνταξης”.

Το πράσινο φως για τις αναδρομικές αυξήσεις άναψε με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έκανε δεκτή αίτηση πρώην βουλευτή και ακύρωσε την απόφαση με την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνήθηκε να αυξήσει τη σύνταξή του αναδρομικά για το διάστημα από το 2002 έως το 2007, με βάση τις αναδρομικές αυξήσεις των δικαστικών λειτουργών. Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έσφαλε και πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση προσδιορίζοντας το ύψος των χρημάτων που οφείλονται στον πρώην βουλευτή.

Και τούτο διότι “οποιαδήποτε μεταβολή των μηνιαίων αποδοχών του προέδρου ανώτατου δικαστηρίου επηρεάζει άμεσα το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και συνεπάγεται και αντίστοιχη μεταβολή της καθοριζόμενης σε ποσοστό επί της βουλευτικής αποζημίωσης σύνταξης εκείνων που διετέλεσαν βουλευτές”.

Το ύψος των αναδρομικών αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό, αν ληφθεί υπόψη ότι ο συνταξιούχος βουλευτής ζητούσε με διάφορα επιχειρήματα ποσό 233.681 ευρώ για μία τετραετία (2000-2004) ή 136.040 ευρώ για δυόμισι χρόνια (από τις αρχές του 2002 μέχρι τα μέσα του 2004).

Τα αιτήματα αυτά δεν εξετάστηκαν γιατί δεν υποβλήθηκαν με τη βασική αίτηση αλλά με μεταγενέστερο δικόγραφο πρόσθετων λόγων. Σε κάθε περίπτωση, οι διεκδικούμενες διαφορές για τη σύνταξη ίσως τελικά ξεπεράσουν τα 250.000 ευρώ. Άρα σήμερα μπορεί να μιλάμε για αναδρομικά πάνω από ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Φρένο στα αναδρομικά των πρώην

Φρένο βάζει η κυβέρνηση στην όρεξη 850 συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητούν να πάρουν αναδρομικές αυξήσεις. Η κατακραυγή από την κοινωνία αλλά και από τους εν ενεργεία βουλευτές για τις αξιώσεις των συνταξιούχων εθνοπατέρων ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ!

Να αποσύρουν τις προσφυγές που έχουν κάνει τους κάλεσε και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ ένας και μοναδικός βουλευτής της ΝΔ, ο Δημήτρης Σταμάτης, υπερασπίστηκε το κλαμπ των πρώην συναδέλφων και αυτός αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί άρον άρον μετά από υπόδειξη του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μάλιστα απείλησε με διαγραφή όσους γαλάζιους πρώην βουλευτές επιμείνουν σ’ αυτή την προκλητική στάση.

Από... σπόντα

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ήταν έτοιμα να βγουν από το δημόσιο ταμείο αν δεν τύχαινε να κληθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στη Βουλή και να θυμίσει στους βουλευτές ότι εκκρεμούν 850 προσφυγές συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν τα αναδρομικά που έχουν λάβει οι δικαστές στο πλαίσιο της εξομοίωσης δικαστών - βουλευτών που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι εν ενεργεία βουλευτές έγιναν έξαλλοι επειδή για άλλη μία φορά η Βουλή μπαίνει στο στόχαστρο της κοινωνίας χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι. Γιατί; Διότι από το 2008 έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος που είχαν να πάρουν πίσω τις αναδρομικές αυξήσεις που δικαιούνται.

Δυστυχώς στα μάτια της κοινής γνώμης οι εν ενεργεία βουλευτές μπερδεύτηκαν με τους πρώην και στα ΜΜΕ επικράτησε πανδαιμόνιο. Έστω και αν το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα από... σπόντα, η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφενός καταδίκασε το γεγονός, αφετέρου δεσμεύτηκε να σταματήσει τις προσφυγές ώστε να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ και αυτοί που έχουν προσφύγει και αυτοί που σκέφτονται να προσφύγουν...

“Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα. Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια αίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση” καταλήγει η ανακοίνωση. Τι προτίθεται να κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Να χρησιμοποιήσει την απόφαση της Βουλής το 2008 με την οποία παραιτούνται οι εν ενεργεία βουλευτές του δικαιώματός τους για αναδρομικές αυξήσεις και να την εφαρμόσει στους συνταξιούχους βουλευτές. Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίθεται να καταργήσει το ψήφισμα Ζ του Συντάγματος που βρίσκεται σε ισχύ από το 1974, καθώς οι συνταγματολόγοι τον διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Σύνταγμα με την οποία δύναται να το καταργήσει με νόμο.

Για πόσα χρήματα μιλάμε; Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όσοι συνταξιούχοι βουλευτές έχουν δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό έχουν να παίρνουν -αλλά μάλλον δεν θα τα πάρουν- από 200.000 μέχρι 450.000 ευρώ έκαστος! Τι απάντησαν με απάθεια κάποιοι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει προσφυγή; “Εσάς αν σας τα έδινε το κράτος δεν θα τα παίρνατε;”.

Όχι, απάντησαν οι 300 της Βουλής φοβούμενοι ότι ο κόσμος θα τους πάρει με τις... πέτρες αν επιμείνουν να έχουν προνόμια διαφορετικά από τους κοινούς θνητούς εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Τους έκραξαν όλοι...

Όλοι οι βουλευτές πήραν αποστάσεις από την προκλητική στάση των πρώην συναδέλφων τους εκτός από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής: “Λες και αυτοί οι βουλευτές το έκαναν γιατί δεν τα δικαιούνταν, λες και είναι πλέον η τελευταία τάξη της κοινωνίας. Ε, όχι”. Μόλις η ΝΔ ενημερώθηκε για τη δήλωση του κ. Σταμάτη τον ανάγκασε να αναδιπλωθεί, και αργά το βράδυ με ανακοίνωση συντάχθηκε με το συνολικό πνεύμα της ολομέλειας.

Πρώτος αναφέρθηκε στο θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: “Η ελληνική κοινωνία οργίζεται και μας μουντζώνει όταν σε ώρες άγριων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος διεκδικούν για τον εαυτό τους 200.000 έως 250.000 ευρώ το κεφάλι. Είναι νόμιμο αλλά και ανήθικο και προκλητικό και θα πρέπει το νόμιμο και ηθικό να πάψει να αντιμετωπίζεται με ‘μεθόδους Βουλγαράκη’”, είπε.

Την ίδια επιχειρηματολογία ανέπτυξαν οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Βρούτσης και Μ. Κεφαλογιάννης, ενώ το ΚΚΕ πρότεινε την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χαλβατζής μάλιστα διαφώνησε και με την έξτρα αμοιβή των 250 ευρώ που παίρνει ο κάθε βουλευτής για την παρουσία του ανά συνεδρίαση των εκάστοτε επιτροπών. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποδοκίμασε τη στάση των πρώην βουλευτών και διευκρίνισε ότι ανάμεσά τους δεν υπάρχει κανείς βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Έκκληση προς τους απόμαχους βουλευτές να αποσύρουν τις προσφυγές τους απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, υπενθυμίζοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός το 2006 σε δημόσια τοποθέτησή του είχε καλέσει τους δικαστικούς να παραιτηθούν των αξιώσεών τους και το ίδιο να πράξουν και οι βουλευτές.

Μήνυμα Πετσάλνικου.

Από τη Ρουμανία, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έστειλε μήνυμα προς τους συνταξιούχους βουλευτές. “Όλοι”, είπε, “θα πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος και των επώδυνων θυσιών που επωμίζονται οι έλληνες πολίτες”. Υπενθύμισε ακόμη ότι το 2008 ψηφίστηκε ο νόμος 3691, με τον οποίο καθορίζεται ότι οι διαφορές μισθών δεν θα καταβάλλονται σε όσους εξομοιώνονται μισθολογικά με δικαστικούς λειτουργούς ή με μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εν προκειμένω οι βουλευτές, και ότι οι αποδοχές των 300 μετά τις περικοπές που αποφάσισε ο ίδιος φτάνουν το 25% και τα 22.000 ευρώ ετησίως. 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 130 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ.

image

"ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή αλλά και της συμπλήρωσης 130 ετών από την ίδρυση του ιστορικού νοσοκομείου παρευρέθηκε εχθές 4/5/2011 το απόγευμα ο Μακαριώτατος.  Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας και στον τομέα της υγείας, όπου μεταξύ άλλων είπε:

"H Εκκλησία", πρωτοστάτησε στη διακονία στον τομέα της υγείας προσφέροντας εκτάσεις για την ανέγερση νοσοκομείων όπως το Αιγινήτειο, τα δύο Παίδων, το Λαϊκό, το Αρεταίειο, το Ασκληπιείο κ.λπ.". "Όταν ακούμε πολλές φορές να λένε τι έκανε ή τι κάνει αυτή η Εκκλησία στενοχωριόμαστε. Όχι γιατί ζητάμε αποζημιώσεις ή εκδουλεύσεις, αλλά τουλάχιστον πρέπει να στρεφόμαστε με ευγνωμοσύνη στους χώρους που έδωσαν αυτό που μπορούσαν" είπε χαρακτηριστικά. "Εμείς", πρόσθεσε, "θα συνεχίσουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε".

Αναφέρθηκε δε στην αγαστή συνεργασία που έχει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός αλλά και με το Υπουργείο Υγείας, ιδιαίτερα στο πρόγραμμα των κινητών μονάδων υγείας της ΜΚΟ "Αποστολή". "Σε αυτή την εποχή χρειάζεται να συνεργαστούμε. Ποτέ η απομόνωση ή η αυτονόμηση δεν ήταν καλό πράγμα. Ιδιαίτερα στην εποχή μας χρειάζεται η συνεργασία για το καλό του λαού" κατέληξε ο Μακαριώτατος.

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

image

Η Πατρίδα δεν βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων. Η οικονομική υποδούλωση έχει μετατραπεί ένα περίστροφο που στρέφεται απειλητικά στην καρδιά του Ελληνικού Εθνους. Τι σόι καμώματα είναι αυτά να ανάγεται στο γνωστά παιχνίδι της κολοκυθιάς η πιθανότητα και κυρίως η απόφαση για το εάν αναδιαρθρωθεί ή όχι το χρέος που φορτώνουν στην Ελλάδα; Και τι είδους συναινέσεις μπορούν άραγε να ζητηθούν προκειμένου να δώσουμε μια μικρότερη χώρα με διαλυμένες δημόσιες υπηρεσίες στους παγκοσμίους τοκογλύφους και τους επίβουλους εθνικής γης που μας περιτριγυρίζουν;

Το δούλεμα από το ΔΝΤ του Στρος Καν πέφτει σύννεφο. Μας είπαν λοιπόν ότι το 2011 το ελληνικό Α-ΕΠ, δηλαδή το εθνικό μας προϊόν, θα συρρικνωθεί κατά 3% και ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει με θετικά πρόσημα το 2012 με ανάπτυξη 1,1 %! Την ίδια ώρα μας λένε ότι η ανεργία θα φτάσει φέτος στο 14,8%, ενώ το 2012 θα αυξηθεί στο 15%. Η θεραπεία θα πετύχει προφανώς λόγω της αποβιώσε-ως του ασθενούς. Ή αλλιώς οι Έλληνες θα καταστούν υπηρέτες νεοταξικών και πολυεθνικών συμφερόντων μέσα στην δια την Πατρίδα τους.

Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου, το ξεπούλημα και της τελευταίας ελληνικής πέτρας δηλαδή, ως το καλύτερο νέο των τελευταίων μηνών. Το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Τρισέ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπάι διαψεύδουν την αναδιάρθρωση αν φυσικά ακολουθήσουμε έως τέλους την θανατερή συνταγή του μνημονίου.

O Πρωθυπουργός Παπανδρέου αποδέχτηκε την αδυναμία προσδιορισμού ημερομηνίας εξόδου από την κρίση. Ανέφερε ότι τα νέα μέτρα λαϊκής αφαίμαξης θα λεηλατήσουν 26 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015, αλλά θα ανακοινωθούν μετά την Λαμπρή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δύο διαψεύσεις που ωστόσο θα καταρρεύσουν. Ότι τάχα δεν θα κάνη πρόωρες εκλογές και φυσικά ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Με την παραγωγική και την εργατική τάξη να έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας και την λαϊκή οργή να ξεχειλίζει.

Στο μεταξύ οι διαβεβαιώσεις περί αναδιαρθρώσεως έρχονται η μια μετά την άλλη. O Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ασφάλεια μας προτείνει την αλλαγή των όρων αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδος, ενώ αναζητάει έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί χρεοκοπία. Τάδε έφη ο ΓΓ του ΟΑΣΑ Gurria στο Bloomberg.

Ο τραπεζικός οίκος Lazard, κυβερνητικός σύμβουλος από την άνοιξη του 2010, μαθαίνουμε ότι έχει βάλει μπρος την διαδικασία νέας συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας στο τεχνικό σκέλος του κουρέματος ομολόγων και επαναπροσδιορισμού του χρέους σε βάθος χρόνου. Και το επενδυτικό fund της Ptmco μας καλεί να επιλέξουμε ανάμεσα στη χρεοκοπία ή την ελεγχόμενη πτώχευση της αναδιάρθρωσης.

Στο μεταξύ το κράτος έχει παραδοθεί στον θεσμό πράξεων και πρωτοβουλιών στην καθημερινότητα του πολίτη. Μετά λοιπόν το μάλωμα των ενταύθα πολιτικών υπαλλήλων από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών για κακές συνθήκες κράτησης των λαθρεποίκων, τάχα ανατρεπτικές συμπεριφορές και καταπιέσεις ως ανύπαρκτων εθνοτήτων καθαρόαιμων ελληνικών πληθυσμών, είδαμε την κυβέρνηση να σπεύδει να σχεδιάσει εγκαταστάσεις ξενοδοχειακού χαρακτήρα στον Έβρο για τους λαθρομετανάστες.

Όμως την ίδια στιγμή είχαμε τις συλλήψεις ενός «κακόμοιρου» Σύρου με κάρτα αιτήσαντος ασύλου στην Καβάλα για διακίνηση πέντε λαθρομεταναστών και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης άλλοι έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν για τη διακίνηση 25 λαθρομεταναστών με προορισμό την Αθήνα. Σε μια άλλη περίπτωση η Αστυνομία Ηγουμενίτσας συνέλαβε στην Αθήνα έναν 24χρονο Ιρακινό που βίασε μαζί με συμπατριώτη του 11χρονο Αφγανό σε καταυλισμό στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

Επιπλέον τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι υπό διάλυση γιατί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γάζες και άλλο ιατρικό υλικό λόγω χρεών, αφού οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών αναστέλλουν τις παραδόσεις. Προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία προτιμούν να εφοδιάζονται με αναλώσιμο υλικό από δύο γερμανικές πολυεθνικές στην τριπλάσια τιμή. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για αδιέξοδο σπς μικρές οικογενειακές τους επιχειρήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει στη συρρίκνωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι λοιπόν στον νέο προγραμματισμό των ετών μέχρι το 2020 το προσωπικό θα μειωθεί στις 135000 άτομα από τα 143000 αρχικά, αλλά η μείωση του έμψυχου υλικού αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό οφείλεται στην μείωση των προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών, τη μείωση της θητείας και τη γήρανση του πληθυσμού. Και αυτά όταν οι ελληνοτουρκικές επιτροπές διαφορών οδηγούν στη συζήτηση και προώθηση μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων. Οι δε ακαδημαϊκοί δάσκαλοι καταγγέλλουν την δέσμευση μη εξόρυξης των ενεργειακών μας πόρων, την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος διά του εθνοκτόνου μνημονίου.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες λοιπόν ένα εγερτήριο σάλπισμα απλώνεται σε κάθε γωνιά της καθημαγμένης Πατρίδος μας μόνο για Έλληνες. Ένα σάλπισμα που καλεί απλά και ξεκάθαρα να διαγράψουμε μαζί με χρέη και εθνικά δεσμά, τους ολετήρες του πολιτικού συστήματος που μας παραδίδουν στα νύχια του νεοταξικού τέρατος. Να γκρεμίσουμε την τυραννία των διεφθαρμένων και να ορθώσουμε ένα Εθνικό Λαϊκό Καθεστώς ικανό να εθνικοποιήσει άμεσα τους πόρους του κράτους μας και να θωρακίσει την Πολιτεία με καθαρά εθνοφυλετικό προσανατολισμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

image

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

(Αλεξάνδρεια, 6η Μαίου 2011)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Υπό την αιγίδα της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και  υπό την οργανωτική επιμέλεια της Δρος Αμάντας - Αλίκης Μαραβέλια, επιστημονικής συνεργάτιδος του Κέντρου Αιγυπτιολογικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, εντός του Πατριαρχικού Μεγάρου, την 6η Μαίου ε.ε., Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Αρχαία Αιγυπτιακή Επιστήμη και Μεταφυσική: Η Πεμπτουσία των Θρησκευτικών Αλληγοριών και οι Ρίζες της Επιστημονικής Σκέψης".

Στόχος του συνεδρίου είναι να ιχνηλατήσει και να αξιολογήσει την αρχαία Αιγυπτιακή κοσμοθεωρία και θρησκεία, καθώς και τις προεπιστημονικές απόπειρες των αρχαίων Αιγυπτίων να κατανοήσουν τόσο τον κόσμο που τους περιέβαλλε, όσο και την ίδια τους την ύπαρξη. Στα πλαίσια αυτά ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο μεταφυσικό υπόβαθρο της αρχαίας Αιγυπτιακής θρησκείας, στην αρχαία Αιγυπτιακή αστρονομία, στα μαθηματικά και στην ιατρική.

Επιπλέον θα αναλυθεί η διαδραστικότητα Θρησκείας και Επιστήμης, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σκέψη του ιερατείου και των φιλοσόφων. Το συνέδριο φιλοδοξεί να θεωρήσει αυτή την πολυδιάστατη θεματική μέσα από ένα διεπιστημονικό πρίσμα, δια της συζεύξεως αρχών της Αιγυπτιολογίας, της Αρχαιοαστρονομίας, της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας και της Ανθρωπολογίας.  Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει με τις εισηγήσεις της διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη μαρτυρία της επιθυμίας της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ να φιλοξενεί στους χώρους της ιστορικής Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης επιστημονικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου, συναντήσεις που έχουν σκοπό να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τη γνώση του πολιτισμού που διαχρονικά καλλιεργήθηκε  στη γη του Νείλου, αποκτώντας στη συνέχεια διαστάσεις οικουμενικές.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 09:00 π.μ. έως τις 19:30 μ.μ. και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.  

Εκ του Πατριαρχείου