05 Απριλίου, 2011

Η χώρα... «καταρρέει»

image

Είναι τόσον απιστεύτως ιδιοτελείς οι ισοβίως Κυβερνώντες, ώστε, προκειμένου να διατηρήσουν τα ατομικά και Συντεχνιακά των συμφέροντα, συντηρούν και επαυξάνουν την γραφειοκρατίαν, μη αντιλαμβανόμενοι ότι, δι' αυτής, απογοητεύοντας την ιδιωτική δημιουργική πρωτοβουλία και εκδιώκοντας τους επενδυτάς, καταστρέφουν την χώραν και ούτω, υφίστανται και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, τας συνεπείας της καταστροφής. Υποτίθεται ότι, το Κράτος το αποδεχόμεθα και το ανεχόμεθα οι Απλοί Πολίτες (υπό την διεύθυνσιν των... εκπροσώπων, των... τριών Εξουσιών), για την διευκόλυνση της ζωής μας και την προστασίαν μας από τα χαλασμένα μυαλά που δημιουργεί η Φύσις, χαλασμένα μυαλά που αποτελούν θανάσιμον κίνδυνον για τις Κοινωνίες των Ανθρώπων.

Δυστυχώς, αυτά τα «Χαλασμένα μυαλά», διά της Πονηρίας των, της ακράτου ιδιοτελείας των και της ατιμίας των, κατάφεραν να εγκατασταθούν ισοβίως εις την Εξουσίαν και έγιναν... επικινδυνέστεροι εκείνων, από τους οποίους υποτίθεται ότι. ανέλαβαν να μας. προστατεύσουν. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματά τους ήταν η για την προσωπική τους εξυπηρέτηση πρόσληψη εκατοντάδων χιλιάδων περιττών Δημοσίων Υπαλλήλων, που με την σειράν τους, διά την. δικαιολόγησιν της περιττής των υπάρξεως εν τω Δημοσίω, ειση-γούντο όλο και περισσότερη ζημιογόνο γαφειοκρατία, για την. εξυπηρέτησιν της οποίας (με το. αζημίωτον), καθιέρωσαν τα λεγόμενα «φακελλάκια», διά της... «πωλήσεως» των... υπογραφών των.

Η πλέον αισχρά όμως και προδοτική κατά της Πατρίδος πράξις, μερίδος... «εκλεγμένων» Βουλευτών και των Κομμάτων των, ήταν η διαπιστωθείσα σκόπιμος υπερκοστολόγησις Δημοσίων Έργων και υπό του Δημοσίου αγοραζομένων οπλικών συστημάτων και λοιπών διά τας Δημοσίας ανάγκας ειδών, υπερκοστολόγησις γινομένη διά την... είσπραξιν υψηλών προμηθειών («μιζών») υπό των αποφασιζόντων τα αντίστοιχα έργα και τας αγοράς, Πρωθυπουργών, Υπουργών και. διαμεσο-λαβούντων «ημετέρων» αυτών.

Δι' αυτούς, αντί να ισχύει η διά της θανατώσεώς των, ποινή, (με παράλληλον δή-μευσιν της περιουσίας των), καθώς είναι πράξεις εγκληματικαί κατά του Λαού και της Πατρίδος, οι Πολιτικοί εφαρμόζουν. συγχώρησιν αυτών, διά παραγραφών και λοιπών... Νομικών «καλύψεων». Εις τας υποθέσεις αυτάς των Πολιτικών αταξιών, τεραστίαν ευθύνην φέρει η. «Ανεξάρτητος Εξουσία» της Δικαιοσύνης, η οποία, ή αδρανεί τελείως, ή κωλυσιεργεί σκοπίμως, προφανώς ούσα και η ίδια εκτεθειμένη εις ποικίλα. «σκάνδαλα». Ένα εκ των «σκανδάλων» της Δικαιοσύνης, είναι και η υπό των. ιδίων των Δικαστικών αποφασισθείσα. εξομοίωσις των μισθών των, με τον παρανόμως δοθέντα υψηλότατον μισθόν, εις Δημόσιον Υπάλληλον, κομματικόν. «ημέτερον».

Η πράξις αυτή των Δικαστικών, οι οποίοι, αντί να κρίνουν παράνομον την μισθοδοσίαν του κομματικού «ημετέρου» και να απαιτήσουν την επιστροφήν, των όσων ληφθέντων επιπλέον των επιτρεπομένων αμοιβών από τον υπάλληλον και να επιβάλλουν ποινήν και εις τον υπογράψαντα την παρανομίαν Υπουργόν, εθεώρησαν... συμφερότερον, τον «εξευτελισμόν» των, διά της εξομοιώσεως της μισθοδοσίας των, μετά του. παρανομήσαντος. Εξ αυτής της κακίστης ιδιοτελούς αποφάσεως των Δικαστικών, εζημιώθη το Ελληνικόν Δημόσιον με περισσότερα από ενάμισυ δισεκατομμύριο Ευρώ και κάτι το χειρότερο, κατέπεσεν ακόμη πιο. χαμηλά η «Δικαιοσύνη», στα μάτια των Πολιτών.

Και το αίσχος της κλοπής του μόχθου των Πολιτών συνεχίζεται, με την ατιμωρησίαν των Πολιτικών «μιζαδόρων» και των «ημετέρων» συνεργατών των, την απόκρυψιν των ονομάτων και των φωτογραφιών των ληστών και δολοφόνων, την απαγόρευσιν των μαγνητοσκοπημένων στοιχείων εγκληματικών πράξεων (με την. επιλεκτικήν ισχύν, του «παλιανθρωπίστικου» Νόμου περί δήθεν «προστασίας των προσωπικών δεδομένων») και με την. λεηλασίαν του χρεωκοπημένου Κράτους, από τα Πολιτικά Κόμματα, για την συντήρηση των Κομματικών «σαλίγκαρων».

Την ώρα που ο κ. Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων. «καλών του προθέσεων», ανακοινώνει και την μεγάλην του. επιθυμίαν και. προ-σπάθειαν, διά την πάταξιν της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας που την. συντηρεί, την ίδια ώρα, καθιερώνει και νέα άθλια γραφειοκρατικά (υπέρ των ημετέρων Συντεχνιών) υποχρεωτικά... πιστοποιητικά εις βάρος των Πολιτών, ως π.χ. το. «ενεργειακής Κλάσεως». Επιβαλλόμενο εις κάθε. ενοικίασιν ή. μεταβίβασιν ακινήτου. Όταν ο Πρωθυπουργός ψεύδεται και η Πολιτική Ηγεσία δεν έχει συναίσθησιν της καταστροφής που προκαλεί η αισχρή γραφειοκρατία, για την εκμετάλλευση του Πολίτη, η Χώρα. «καταρρέει».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

 IERA SYNODOS

                                                        Αθήνα 30 Μαρτίου 2011

Πρός

Tόν Ἀξιότιμον κ. Λάμπην Ταγματάρχην,

Διευθύνοντα Σύμβουλον τῆς ΕΡΤ Α.Ε.

Ἀξιότιμε κ. Ταγματάρχη,

Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος κατά τήν Συνεδρίαν Αὐτῆς τῆς 29ης μηνός Μαρτίου 2011, μετά λύπης ἐπληροφορήθη τήν ὁριστικήν διακοπήν τῆς ἐκπομπῆς «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» ἀπό τό πρόγραμμα τῆς ΕΤ1 καί ἀπεφάσισεν νά ἐκφράσῃ τήν δυσάρεστον ἔκπληξιν καί τήν βαθεῖαν θλίψιν διά τήν ἀπόφασιν αὐτήν, ἡ ὁποία στερεῖ τήν δημοσίαν τηλεόρασιν ἀπό τήν μοναδικήν ἐκπομπήν Ὀρθοδόξου ἐκκλησιαστικοῦ καί πνευματικοῦ περιεχομένου. Μεταφέρομεν ἐπίσης τάς ἐντόνους διαμαρτυρίας πολυαρίθμων Ἑλλήνων ἀπό ὅλα τά σημεῖα τῆς Ἑλλάδος, οἱ ὁποῖοι θεωροῦν τήν διακοπήν τῆς ἐκπομπῆς ὡς ἐχθρικήν πρᾶξιν πρός τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν.

Πιστεύομεν ὅτι εἰς μίαν ἐποχήν ἠθικῆς, πνευματικῆς καί οἰκονομικῆς κρίσεως ὁ Ἑλληνικός λαός ἔχει ἀνάγκην νά ἀκούῃ τόν λόγον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐπί μιᾶς σειρᾶς διαφόρων θεμάτων, θεολογικῶν, ἱστορικῶν, κοινωνικῶν κ.ἄ. ὥστε νά λαμβάνῃ μηνύματα αἰσιοδοξίας καί ἠθικῆς ἀνατάσεως. Εἰς μίαν χώραν μέ συντριπτικήν πλειονοψηφίαν Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ πληθυσμοῦ δέν εἶναι λογικόν, οὔτε δίκαιον, νά ἀπουσιάζῃ ἀπό τό πρόγραμμα τῶν κρατικῶν τηλεοπτικῶν διαύλων μία ἐκπομπή διαλόγου καί προβληματισμοῦ βασιζομένη εἰς τήν Ἑλληνορθόδοξον Παράδοσιν.

Ἐκφράζομεν τήν ἐπιδοκιμασίαν ἡμῶν πρός τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνάτιον διά τήν ἐπιτυχῆ ἐπί 19 ἔτη διεύθυνσιν τῆς ἐκπομπῆς «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» καί παρακαλοῦμεν νά ἀναθεωρήσητε τήν ἀρχικήν ἀπόφασιν ὥστε ἡ ἐν λόγῳ ἐκπομπή νά συνεχίσῃ ἀπροσκόπτως τήν πορείαν της.

Ἐπί δέ τούτοις, εὐελπιστοῦντες ἀφ’ ἑνός μέν ὅτι θέλετε κατανοήσει τήν σημασίαν τῶν ὡς ἄνω ἐκτεθέντων καί ἀφ’ ἑτέρου ὅτι εἰς τάς τελικάς ἀποφάσεις ὑμῶν θά λάβητε ὑπ’ ὄψιν τάς θέσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐπικαλούμεθα ἐφ’ ὑμᾶς πλουσίαν τήν Χάριν τοῦ Θεοῦ καί διατελοῦμεν μετ' εὐχῶν.

† Ὁ Ἀθηνῶν Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος

Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

† Ἀρχιμ. Μᾶρκος Βασιλάκης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Yπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση

image

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Έκπληκτος παρακολουθώ τις ρηξικέλευθες εξαγγελίες και τις συ­νεντεύξεις σας για ριζική αναδιάρθρωση του αμαρτωλού δημόσιου τομέα και για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εντύπωση και ελπίδες μου προκαλούν ακόμη οι διαπιστώσεις σας ότι «εάν κάτι χρειάζεται αναθεώρηση δεν είναι το Μνημόνιο, είναι η νοοτροπία μας». Κατά πρώτον, θα παρατηρούσα ότι αν είχε αλλάξει προ πολλού η νοοτρο­πία μας - η ευθύνη των ταγών είναι δεδομένη- τι χρεία θα είχαμε Μνη­μονίων; Έστω και καθυστερημένα όμως, η ανάγκη είναι αδήριτη να σπάσουν τα δεσμά με «τη σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης».

Ο δρόμος των αλλαγών, βεβαίως, δεν φαντάζει ανθόσπαρτος, με την υφιστάμενη φθορά των θεσμών και την ανησυχία για το μέλλον, ιδιαιτέρως μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Όμως, τολμήστε. Αρκεί τα μέτρα που θα λάβετε και οι καινοτομίες που θα επιβάλλετε να μην υπαγορεύονται μόνο από την ευκαιριακή πολιτική της λιτό­τητας. Να στοχεύουν στην κατάργηση του καθεστώτος εξυπηρέτησης του κομματικού συμφέροντος και της πολιτικής εξάρτησης, της αδράνειας και της υπολειτουργικότητας. Θεσμοθετήστε, επιτέλους, τη βασική αρχή της αξιοκρατίας ενάντια στους «κηφήνες», που το κομματικό κράτος, πανθομολογουμένως, δημιούργησε. Σπάστε τα δεσμά με την οικογενειοκρατία και τις κομματικές αγκυλώσεις.

Τα όποια μέτρα πρέπει να δίνουν πνοή και προοπτική για μια νέα διοίκηση και αυτοδιοίκηση, μακριά από τα σκοτάδια των παρασκη­νίων. Οι αναχρονιστικές δομές, οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις και οι χονδροειδείς ανομίες και αυθαιρεσίες, που είχαν εισβάλει στη δια­χείριση των κοινών, προκάλεσαν την κατάρρευση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα σε βάρος των πολιτών. Τα δημόσια ταμεία είχαν γίνει πρόθυμοι αρωγοί στα κάθε είδους επιδόματα και στις έκτακτες παροχές των υπηρετών του κράτους, που βασική τους επιδίωξη ήταν να ξεσηκώνονται μόλις έβλεπαν ότι κινδύνευαν να περικοπούν.

Οι ελλιπείς υπηρεσίες, αντί να μετασχηματίζονται και να προσαρμόζονται στις ανάγκες νέων, σύγχρονων προγραμμάτων με ειδικευμένο προσωπικό, αποτελούσαν καταφύγιο ασφαλούς διαβίωσης ανέργων, μεταθέτοντας στο περιθώριο νέους με επιστημονικά εφόδια και διά­θεση προσφοράς, προς δόξαν των φωτογραφικών διατυπώσεων και των κοινωνικών κριτηρίων επιλογής. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για μετασχηματισμό, εκσυγχρονισμό και δραστική μείωση του κόστους των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, με διαδικασίες έξω από κάθε πολιτικό αλισβερίσι, με δημοκρατικά αξιόπιστους χει­ρισμούς και αξιοκρατικά κριτήρια, για να φτάσουμε στα επίπεδα κάποιων αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Απαιτείται, επομένως, σταθερή αποφασιστικότητα και αξιόπιστες δημοκρατικές διαδικασίες για την επιβολή των αλλαγών. Για να αλλάξουμε, επιτέλους, και νοοτροπία. Να αποκτήσουμε τοπικές κοινωνίες που θα κρατούν στα χέρια τους τις πολιτιστικές και κοινωνικές αξίες και την ανάπτυξη που τους ται­ριάζει. Δημόσιους υπαλλήλους με συναίσθηση του λειτουργήματος τους και της ευθύνης τους στο κοινωνικό σύνολο. Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα μου επιτρέψετε να επανέλθω εν ευθέτω χρόνω...

«Bασούλα», η σύγχρονη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»

image

Κι όμως έγινε κι αυτό παρά το ότι βρισκόμαστε αισίως 2.011 χρόνια από γεννήσεως Χριστού. Η Εκκλησία υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει την περίπτωση μιας ακόμη οραματίστριας, της Παρασκευής Πεντάκη-Ρύντεν, γνωστής και ως «Βασούλας», που ισχυρίζεται ότι έχει απευθείας επαφή με τον Χριστό και έτσι μπορεί να δίνει «έγκυρες» και «αποκλειστικές» πληροφορίες περί της Θείας θελήσεως. Μπορεί επίσης να δίνει και συμβουλές για το πώς θα πετύχουν οι ατυχείς χριστιανοί τη σωτηρία τους διάγοντες βίον ενάρετον και σύμφωνο με τα κελεύσματα της χαρισματικής κυρίας που έχει το προνόμια της απευθείας επαφής με τον Παράδεισο.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι σε εποχές δύσκολες και τραγικές όπως αυτή που περνάμε πολλαπλασιάζονται οι εμφανίσεις διάφορων σωτήρων ή «θαυμάτων» που αποδεικνύουν πόσο κοντά βρισκόμαστε στη Δευτέρα Παρουσία. Τσαρλατάνοι, μέντιουμ, καφετζούδες, θρησκόληπτοι που επιμένουν πως είδαν αυτοπροσώπως το Θεό έρχονται και παρέρχονται δημιουργώντας αναστατώσεις, ψαρεύοντας στα θολά νερά ενός κόσμου μουδιασμένου από τα κακά που συμβαίνουν γύρω του.

Έτσι έγινε και στην ταραγμένη δεκαετία του ’40 που αναστατώθηκε η Αθήνα από τις φήμες για εμφάνιση της μορφής της Παναγίας στα τζάμια των βιτρίνων πολλών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους.

Πρόσφατη είναι και η υπερπεντηκονταετής δράση της γνωστής Αθανασίας Κρικέτου, της «Αγίας του Αιγάλεω». Από τη δεκαετία του ’50 εκμεταλλευόμενη μια σπάνια περίπτωση δερματογραφισμού ισχυριζόταν πως τα σημεία στο στήθος της ήταν θεία ραβασάκια, σημάδια του Θεού. Η «Αγία του Αιγάλεω» απασχόλησε κατά καιρούς την ελληνική κοινή γνώμη με τα «θαύματά», τις… αγαθοεργίες της αλλά και την τεράστια περιουσία που απέκτησε με ιδρύματα, κτήματα κ.λπ. στο Αιγάλεω, τους Λιβανάτες και αλλού. Και βεβαίως απασχόλησε και την ελληνική Δικαιοσύνη με δίκες που συνήθως κατέληγαν στο τέλος να είναι απαλλακτικές για την «Αγία».

Αυτή τη φορά έχουμε την κυρία «Βασούλα». Μια κατάξανθη ελληνορθόδοξη γεννημένη στην Αίγυπτο που έχει ιδρύσει και την οργάνωση «Αληθινή εν Θεώ ζωή». Και υποστηρίζει πως από το 1985 όταν ζούσε στο Μπανγκλαντές πήρε το θεϊκό μήνυμα: «Ο Θεός με πλησίασε με τον πιο παράδοξο τρόπο, για να με χρησιμοποιήσει ως όργανό Του και να με επιφορτίσει με τα μηνύματά του για ολόκληρη την ανθρωπότητα». Με όλα αυτά η «Βασούλα» κατάφερε να χωθεί σε εκκλησιαστικούς κύκλους σ’ όλο τον κόσμο, ορθόδοξους, αγγλικανούς, προτεστάντες, όλα τα δόγματα. Μέχρι που άρχισαν οι επίσημες εκκλησιαστικές καταδίκες. Τελικά σε τούτο το μάταιο κόσμο κάποια πράγματα που φαντάζουν τόσο μακρινά είναι τελικά πολύ κοντινά…

___________________________

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

clip_image002

νακοινωθέν

Περί τς Βασιλικς Παρασκευς

Πεντάκη – Ρύντεν (Βασούλας)

(16.03.2011).

Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, ἀκολουθοῦσα ἀπαρεγκλίτως τό λαμπρόν ὑπόδειγμα καί τήν διδαχήν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, τήν διδασκαλίαν τῶν ἐχόντων τήν ἐξ αὐτῶν Διαδοχήν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας καί τάς θεοπνεύστους Ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, διαφυλάττει ὡς πολύτιμον μαργαρίτην τήν πίστιν τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, τήν ὁποίαν βιώνει τό χριστεπώνυμον πλήρωμα αὐτῆς διά μέσου τῆς συμμετοχῆς εἰς τήν μυστηριακήν καί τήν καθόλου πνευματικήν ζωήν τοῦ θεοϊδρύτου ἐκκλησιαστικοῦ σώματος.

Οὕτως, ἡ οἱαδήποτε τάσις αὐτοσχεδιασμοῦ καί κίνησις, προσωπική ἤ συλλογική, περιφρονήσεως ἤ ἀθετήσεως τῶν δογμάτων τῆς πίστεως τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανῶν καί τῆς ἐν Χριστῷ ζωῆς ἐντός τῆς Ἐκκλησίας ὡς μόνης ὁδοῦ διά τήν σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν, πολλῷ δέ μᾶλλον τῆς αὐτοανακηρύξεως προσώπων ὡς «δῆθεν χαρισματικῶν», ἀπεδοκιμάσθη πάντοτε ὡς ἀπαράδεκτος καινοτομία.

Ὑπό τό πνεῦμα τοῦτο, καί διά τήν ὀφειλετικήν προστασίαν τοῦ μέν εὐσεβοῦς ὀρθοδόξου πληρώματος ἐξ ἐπικινδύνων πνευματικῶν συγχύσεων, τῶν δέ μή γνωριζόντων καλῶς τά πράγματα ἐκ τοῦ ἐλλοχεύοντος κινδύνου τῆς πλάνης, ἀποδοκιμάζονται ὑπό τῆς Μητρός Ἐκκλησίας αἱ ὑπό τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς Πεντάκη - Ρύντεν, εὐρύτερον γνωστῆς ὡς «Βασούλας», καί τῆς ὑπ᾿ αὐτῆς ἱδρυθείσης ὀργανώσεως ὑπό τόν τίτλον «Ἀληθινή ἐν Θεῷ ζωή» ἀκρίτως καί ἐπιπολαίως εἰσαγόμεναι διδασκαλίαι περί τῶν δῆθεν «ἀπ᾿ εὐθείας διαλόγων της μετά τοῦ Ἱδρυτοῦ τῆς Ἐκκλησίας Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ» καί τῆς κατακτήσεως ὑπ᾿ αὐτῆς τε καί τῶν ὀπαδῶν της τῆς «ἀληθινῆς ἐν Θεῷ ζωῆς», αἱ ὁποῖαι παρεκκλίνουν αὐθαιρέτως τῆς θεοσδότου διδασκαλίας τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί σκανδαλίζουν τό ὀρθόδοξον φρόνημα τῶν εὐλαβῶν πιστῶν.

Ὅθεν, καλοῦμεν τούς εἰσηγητάς τῶν ἀπαραδέκτων αὐτῶν καινοτομιῶν καί τούς ἐμμένοντας εἰς αὐτάς ὑποστηρικτάς των, οἱ ὁποῖοι τούτου ἕνεκα δέν γίνονται δεκτοί εἰς ἐκκλησιαστικήν κοινωνίαν, ὄχι μόνον νά μή παρεμβαίνουν εἰς τό ποιμαντικόν ἔργον τῶν κατά τόπους Ἱερῶν Μητροπόλεων, ἀλλά καί νά ἀποκηρύξουν τάς καινοφανεῖς διδασκαλίας των, ὥστε νά προληφθοῦν αἱ ὑπό τῶν Ἱερῶν Κανόνων προβλεπόμεναι κυρώσεις.

Ἐκφράζομεν, τέλος, τήν βαθεῖαν λύπην τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἐκ τῆς ἐνεργείας ἐνίων - ἐλαχίστων, εὐτυχῶς κληρικῶν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας νά παρευρίσκωνται εἰς ὁμιλίας τῆς εἰρημένης «Βασούλας» καί νά παρέχουν εἰς αὐτήν «πιστοποιητικά Ὀρθοδοξίας».

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 16ῃ Μαρτίου 2011

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image233333333333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Θεοδώρα. Καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Έγινε μοναχή και απέκτησε πολλές αρετές, εφύλαξε την ζωήν της καθαρή και ακηλίδωτη και έγι­νε παράδειγμα αρετής δια τας άλλες αδελφές του μοναστηρίου. Η αγία θαυμα­τουργούσε όταν ήταν στη ζωή αλλά και μετά θάνατον. Εξεδήμησε εις Κύριον ειρηνικά.

2) Οι άγιοι Κλαυδιανός και οι συμμαρτυρήσαντες με αυτόν Ουΐκτωρ, Ουϊ-κτωρίνος, ΙΙαππίων, Σεραπίων και Νικηφόρος.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Θεοδώρα και Δίδυμος, οι οποίοι δια την προς τον Χριστόν πίστιν απεκεφαλίσθήσαν.

4) Οι άγιοι μάρτυρες Θέρμος, Κυρία και Δούλη, Πομπήιος, Ζήνων, Μάξι-νος, Τερέντιος και αι άγιαι Πέντε κόραι.

5) Ο άγιος Γεώργιος ο Εφέσου. Εθελουσίως ωμολόγησε την πίστιν του εις το Χριστόν και απεκεφαλίσθη.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 συνεχίζονται οι σφαγές Ελλήνων υπό των Τούρκων ιδίως στην Κωνσταντινούπολη (απεκεφαλίσθήσαν οι Μαυροκορ­δάτος, Τσίγκρας, Σκαναβής, Χοντζεράς).

Το 1897 οι Τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται εναντίον των Ελληνικών οι ο­ποίες κατείχον το όρος Ανάληψης.

Το 1919 το Ελληνικόν εκστρατευτικόν σώμα συνεχίζει την μάχην του εις την Ουκρανίαν εναντίον των μπολσεβίκων.

Το 1920 Ο ελληνικός στρατός της Μ. Ασίας εδραιώνει τις θέσεις του.

Το 1921 Ο ελληνικός στρατός της Μ. Ασίας συνεχίζει με περιπόλους την δράση του.

Το 1922 Η στρατιά των Ελλήνων στη Μ. Ασία συνάπτει μάχες πυροβολικού και περιπόλων.

Το 1941 στο Αλβανικό μέτωπο μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών ο αγών συνεχί­ζεται με δράση πυροβολικού και περιπόλων. Η σύμμαχος της Ιταλίας Γερμα­νία κηρύσσει τον πόλεμον εναντίον της Ελλάδος και επιτίθεται μ' όλα τα μέσα της προσβάλλουσα την γραμμήν Μεταξά. Η αεροπορία της βομβαρδίζει πολλά μέρη της Ελλάδος και στον Πειραιά ανατινάσσει πλοίον με πυρομαχικά και προκαλεί τρομερές καταστροφές στο λιμάνι και την πόλη.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.