19 Μαρτίου, 2011

Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale εισήλθαν σήμερα στο λιβυκό εναέριο χώρο, μετέδωσε το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή. Την είδηση επιβεβαίωσε και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMT-TV. Λίγη ώρα αργότερα ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τις αναγνωριστικές πτήσεις, ωστόσο, προς το παρόν  η χώρα παρέχει μόνο τις αεροπορικές της βάσεις για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει και στις αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Τα σχέδια των συμμαχικών δυνάμεων

Ήδη οι ΗΠΑ έχουν προσγειώσει σε βρετανική βάση αεροπλάνα, ενώ η Βρετανία μετακίνησε πολεμικά αεροσκάφη τύπου Tornado σε βάσεις της που βρίσκονται κοντά στη Λιβύη, η Δανία, Νορβηγία και Καναδάς στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα ξεκινήσουν από αύριο τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις. Στην πρώτη φάση, το ζητούμενο είναι να πληγούν καίριοι στόχοι. Οι συμμαχικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να πετύχουν πλήγματα σε αεροδρόμια, ραντάρ και δρόμους ανεφοδιασμού, ενώ το ΝΑΤΟ θα αναλάβει να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση και να επιβλέπει το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Λιβύη.

Μήνυμα από Ομπάμα

Κοινή συνέντευξη Τύπου από τη Βραζιλία, παραχώρησαν ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Ο κ. Ομπάμα, τόνισε: «Η συναίνεσή μας είναι πολύ ισχυρή και η απόφασή αμετάκλητη. Οι πολίτες της Λιβύης θα πρέπει να προστατευθούν και στην περίπτωση που δεν τερματιστεί αμέσως η βία εναντίον των πολιτών, η συμμαχία μας θα ενεργήσει επειγόντως».

Το χρονικό της απόφασης

Στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη προανήγγειλε μετά από ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης συνόδου των ηγετών στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση."Πρέπει να δράσουμε" είπε "σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη".

Δηλώσεις έκανε και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Καντάφι αθέτησε την υπόσχεσή του για παύση του πυρός και πως πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δράση των Ηνωμένων Εθνών: «Ο Καντάφι συνεχίζει να κακοποιεί τους δικούς του ανθρώπους και για αυτό έφτασε η ώρα της άμεσης δράσης. Πρέπει να επιβάλουμε την θέληση των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σφαγή πολιτών να συνεχιστεί». Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον και τη Χίλαρι Κλίντον. Εκεί, οι όλες οι πλευρές συμφώνησαν για τον καταμερισμό των ρόλων στις επιχειρήσεις.

Αποφασισμένη η διεθνής κοινότητα

να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Σε δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το πέρας της Συνόδου για την «Στήριξη προς τον λιβυκό λαό» στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός έκανε προς τους δημοσιογράφους την εξής δήλωση: «Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας. Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων».

Η Γερμανία αρνείται να λάβει μέρος

σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνόδο στο Παρίδι δήλωσε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι ενωμένες στο ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί, αλλά επιβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι. Το Βερολίνο απείχε από την ψηφοφορία της Πέμπτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που έδωσε το "πράσινο φως" για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη.

Ωστόσο, η Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη.

Ανησυχία στην Κύπρο

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέϊντο, ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα έχουν ήδη προσγειωθεί εκεί, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα συμμετέχουν στην επιχείρηση. Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, εξέφρασε την αντίθεσή του, στο να χρησιμοποιηθεί η βάση του Ακρωτηρίου, ως ορμητήριο των επιχειρήσεων.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

image

(Πως μεθοδεύεται η διάλυσις του Έθνους)

Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιον του υπουργείου Δικαιοσύνης - ο «αντιρατσιστικός νόμος» - θα αποτελεί αιώνιον στίγμα για εκείνους που το επινόησαν, και θέλουν να το καθιερώσουν. Δεν αισχύνεται - αλήθεια - ο Χάρης Καστανίδης, που το φασιστικό νομοθετικό τερατούργημα, θα φέρει την υπογραφήν του; Δεν αισχύνονται ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται γι' αυτή την εθνική προδοσία;

Διότι περί αυτού πρόκειται. Οι σκοτεινοί κύκλοι του εξωτερικού της περιβόητης «παγκοσμιοποίησης», επιδιώκουν με αυτή την μέθοδον, την μείωσιν και σταδιακήν εξαφάνισιν της ελληνικής φυλής. H Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να διατυπώσουν την αντίθεσιν των στα ανούσια σχέδια των σκοτεινών ανθελληνικών κύκλων. Εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί, με κοινή έγγραφη διαμαρτυρία τους, να κρούσουν

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγον, η ψήφισις του εν λόγω νομοσχεδίου, αποτελεί πράξιν εθνικής μειοδοσίας. Και αυτό το πρωτοφανές τερατούργημα, το υποστηρίζει η μειοψηφία. Εάν τολμούσε η κυβέρνησις της συμφοράς του ΠΑΣΟΚ, να κάνει δημοψήφισμα για να έχει ξεκάθαρη γνώμη του λαού, θα έπαιρνε συντριπτική αποδοκιμασία. Αλλά, εδώ, έχουμε την δικτατορία δύο παρατάξεων.

Η μειοψηφία ΠΑΣΟΚ και Κομμουνιστών, θέλει να επιβάλλει τις ανθελληνικές αξιώσεις της. Δεν αντιλαμβάνονται οι ολετήρες του έθνους, ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις, θα προκαλέσουν επανάσταση κατά των αλλοδαπών, με απρόβλεπτες συνέπειες; Οδηγούν την χώρα, σε αναταραχή, όμοια της οποίας, ουδέποτε άλλοτε, είχε γνωρίσει η πατρίδα μας. Σπείρουν ανέμους, και θα θερίσουν θύελλες.

Επιβάλλει η κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ ένα νομοσχέδιον πρωτάκουστο, εξωφρενικό, που θα προβέπει την δίωξιν όλων εκείνων που αντιτίθενται στην διάλυσιν του Ελληνικού Εθνους, μέσω της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας. Παραλλήλως, θα καθιερώσουν την απαξίωσιν της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας και την καθιέρωσιν της...«πανθρησκείας», για να ικανοποιηθούν οι αλλοδαποί αλλόθρησκοι, οι οποίοι ουσιαστικά γίνονται κατακτητές.

Τον κώδωνα του κινδύνου, για τις συνέπειες ενός τέτοιου ανθελληνικού νομοσχεδίου. Έχουν οξυτέραν αντίληψιν των εθνικών κινδύνων οι στρατιωτικοί. Και είναι ακριβώς η στιγμή, που πρέπει να ακουσθεί η φωνή τους. Διότι είναι φωνή ακέραιη, μακράν πολιτικών σκοπιμοτήτων και η φωνή θα υψωθεί, χάριν του Έθνους, και μόνον.

Υπάρχουν, βεβαίως, και τα κόμματα. Και εννοούμε μόνον τα δύο εθνικά κόμματα: Την Νέα Δημοκρατία, και τον ΛΑ.Ο.Σ. Είναι οι συνθήκες τέτοιες, που πρέπει να παραμερίσουν τις οποιεσδήποτε διαφορές των και να ενώσουν τις δυνάμεις των, για την αντιμετώπισιν αυτού του μεγίστου εθνικού κινδύνου. Είναι η στιγμή, που ο λαός έχει την αξίωση από τα δύο κόμματα που εκφράζουν τους εθνικόφρονες Έλληνες, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτείται συντονισμένος ανένδοτος αγώνας.

Η Νέα Δημοκρατία να δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεσμεύεται, αύριο σαν κυβέρνησις, να καταργήσει αμέσως αυτό το τερατούργημα. Και τα δύο εθνικά κόμματα, να θέσουν την κυβέρνησιν ενώπιον των ευθυνών της. Να την καταγγείλουν στον Ελληνικόν λαόν. Να την προειδοποιήσουν ότι θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριον στην κοινή γνώμη, γι' αυτή την πράξη της, που είναι χειρότερη από όλα τα οικονομικά σκάνδαλα.

Μπορούν ακόμη, τα εθνικά κόμματα, από κοινού να καλέσουν συλλαλητήριον στην Πλατεία Συντάγματος, και να ομιλήσουν στον Λαόν, οι δύο αρχηγοί. Ετσι γίνεται ο ανένδοτος αγών, κι έτσι μόνον δύναται ο αγών να στεφθεί από επιτυχίαν. Μόνον κατ' αυτόν τον τρόπον επιτυγχάνεται μεταστροφή του λαϊκού ρεύματος, και οι δημόσιοι άνδρες αποκτούν εκτίμησιν και την εμπιστοσύνην των πολιτών. Οι πολιτικοί κερδίζουν λαϊκή βάσιν, όταν ακριβώς, οι πολίτες διαπιστώσουν, ότι οι αρχηγοί παραμερίζουν τις όποιες κομματικές διαφορές των, ενώπιον εθνικών κινδύνων. Ας αντλήσουν παραδείγματα από την Ιστορίαν.

Κατά τον συμμοριτοπόλεμον, αξιωματικοί του ΙΔΕΑ, επεσκέφθησαν τους αρχηγούς των κομμάτων της Δεξιάς και του Κέντρου, και τους εζήτησαν, χάριν της σωτηρίας της Πατρίδος, να παραμερίσουν τις διαφορές των, και ηνωμένοι να αντιμετωπίσουν τον Κομμουνισμόν, που απειλούσε να αφανίσει την χώραν μας. Προς τιμήν των, άπαντες οι πολιτικοί των εθνικών κομμάτων, συνεχάρησαν τους αξιωματικούς για τον πατριωτισμόν τους, και ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα τους.

Υπό την ηγεσίαν του Βασιλέως Παύλου και του Αρχιστρατήγου Αλέξανδρου Παπάγου, ο Στρατός μας ενίκησε. Όλα τα εθνικά κόμματα στάθηκαν στο πλευρόν του Βασιλέως και του Αρχιστρα-τήγου. Ετσι νικήσαμε. Θα μπορούσε και τώρα το Σώμα των Αξιωματικών - τουλάχιστον οι απόστρατοι - οι τέως αρχηγοί Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, να αναλάβουν εθνικήν πρωτοβουλίαν. Να επισκεφθούν τους κ. κ. Σαμαράν και Καρατζαφέρην, και να τους καλέσουν να αντισταθούν όλοι μαζί στην διάλυσιν του Έθνους μας.

Η Ιστορία, δεν θα συγχωρήσει ολιγωρία, μπροστά στον μέγιστον αυτόν εθνικόν κίνδυνον. Μπορεί ακόμη η διαδικασία, να κινηθεί και αντιστρόφως: Να καλέσουν δηλαδή τα δύο κόμματα τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων να εκδηλώσουν από κοινού την αντίθεσιν των στην μετατροπήν της Ελλάδος σε Ισλαμαμπάντ. Τώρα ο κίνδυνος είναι απείρως μεγαλύτερος από το 1946 - 1949. Διότι τότε, ο εχθρός ευρίσκετο απέναντι, ενώ τώρα βρίσκεται εντός των τειχών, και στο κυβερνητικόν πηδάλιον έχουμε Εφιάλτες. Πρέπει να ξεσηκωθούν ενωμένες οι εθνικές δυνάμεις, διότι, όπως έλεγε και ο Διονύσιος Σολωμός: «Τότε η νίκη, αν ενωθούμε, Πάντα εμάς θ' ακολουθεί».

Τι είναι η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

image Η Εκκλησία μας καθόρισε όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται μία άλλη Λειτουργία, η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Κατά τη Λειτουργία αυτή δεν τελείται Θυσία, δε γίνεται δηλαδή μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού.Τα Τίμια Δώρα, ο Άρτος και ο Οίνος είναι έτοιμα, έχουν προαγιασθή (γι’ αυτό και λέγεται Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων) κατά την προηγηθείσα θεία Λειτουργία της Κυριακής, είναι πλέον Σώμα και Αίμα Χριστού, και απλώς προσφέρονται προς μετάληψη στους πιστούς.

Ο Ιερέας καθ’ εκάστη Κυριακή κόπτει από το πρόσφορο τον λεγόμενο «Αμνόν», δηλαδή το τετράγωνο εκείνο τεμάχιο της σφραγίδας που γράφει ΙΣ-ΧΣ ΝΙ-ΚΑ, και το τοποθετεί επάνω στο ιερό Δισκάριο. Μετ’ ολίγο, κατά τη στιγμή του «Σε υμνούμεν…», το τεμάχιον αυτό του άρτου θα μεταβληθεί δια της ευλογίας του Ιερέως σε αυτό τούτο το Σώμα του Κυρίου, όπως και ο οίνος, που είναι στο ιερό Ποτήριο, θα μεταβληθεί και αυτός σε αυτό τούτο το Αίμα του Κυρίου. Όταν όμως βρισκόμαστε στη πένθιμο περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, ο Ιερέας, κατά τη Θ. Λειτουργία της Κυριακής, δεν θα κόψει ένα μόνο τεμάχιο εκ της σφραγίδας του προσφόρου, ωσάν αυτό που είπαμε ανωτέρω, αλλά περισσότερα (συνήθως τρία), ανάλογα προς τον αριθμό των Λειτουργιών των Προηγιασμένων που θα τελέσει κατά την εβδομάδα.

Τα τεμάχια αυτά (που δεν κόπτονται όλα από ένα πρόσφορο, αλλ’ ένα από κάθε πρόσφορο), θα τα ευλογήσει κατά την ώρα που πρέπει και αυτά θα μεταβληθούν σε Σώμα Χριστού. Από αυτά το ένα θα χρησιμοποιηθεί για τη θεία Μετάληψη της ημέρας εκείνης (Κυριακής), τα άλλα (συνήθως δύο) θα εμβαπτισθούν στο ιερό Ποτήριο, όπου το άγιο Αίμα του Κυρίου, και θα φυλαχθούν σε ειδικό κιβωτίδιο, το ιερό Αρτοφόριο, για τις Λειτουργίες των Προηγιασμένων Δώρων που θα γίνουν εντός της εβδομάδας. Κατ’ αυτές τις Λειτουργίες ο Ιερέας θα προσφέρει στους πιστούς προς μετάληψη τα Προηγιασμένα αυτά Δώρα. Η Λειτουργία των Προηγιασμένων είναι συνυφασμένη με Εσπερινό, είναι δηλαδή βραδινή. Αυτό έχει θεσπιστεί, διότι οι παλιοί Χριστιανοί κατά τις ημέρες της Μ. Τεσσαρακοστής διετέλουν τελείως άσιτοι (νηστικοί) μέχρι των εσπερινών ωρών. Μπορούσαν λοιπόν να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν κατά τις εσπερινές ώρες.

Σήμερα η Λειτουργία των Προηγιασμένων τελείται και κατά την εσπέρα συνηθέστερα όμως τελείται κατά τις πρωινές ώρες προς διευκόλυνση των πιστών. Η Λειτουργία αυτή δεν έχει τον πανηγυρικό και θριαμβευτικό τόνο των άλλων Λειτουργιών, αλλά δεσπόζει σε αυτή το πένθιμο και κατανυκτικό στοιχείο.Η Λειτουργία των Προηγιασμένων τελείται όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μ. Τεσσαρακοστής. Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα τελείται μόνο τις τρεις πρώτες μέρες αυτής (Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη). Επίσης τελείται και κατά τις ημέρες εορτών ευρισκομένων εντός της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής.

Δεν τελείται κατά τα Σάββατα και τις Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής. Ο Ιερέας, και αν κρατήσει τα ονόματα, δεν θα τα μνημονεύσει, στην Πρόθεση, αλλά θα τα αφήσει για τη Λειτουργία του Σαββάτου ή της Κυριακής. Επίσης, κατά τη Λειτουργία των Προηγιασμένων δε γίνονται μνημόσυνα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

image233

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιοι μάρτυρες Χρύσανθος και Δαρεία. Έζησαν επί βασιλέως Νουμε-ριανού το 284. Ο μεν Χρύσανθος ήταν γιος του συγκλητικού της Αλεξανδρείας Πολέμονος, η δε Δάρεια καταγόταν από την Αθήνα. Από νεαρά ηλικία κατη­χήθηκε από επίσκοπον, εβαπτίσθη και εκήρυττε τον Χριστόν. Δια τούτο ο πα­τέρας του τον έκλεισε στην φυλακή αλλά ο άγιος έμεινε ασάλευτος εις την πί­στιν. Τότε έφερε από την Αθήνα την ωραίαν Δαρείαν και εξηνάγκαζε τον γιο του να την νυμφευθή. Ο άγιος την μετεχειρίσθη σαν αδελφή και συνεφώνησαν να μείνουν παρθένοι μέχρι θανάτου. Η Δαρεία επιστευσεν εις τον Χριστόν και εβαπτίσθη. Οι ειδωλολάτρες έμαθαν αυτό και συκοφάντησαν τους αγίους στον Κλαύδιον, ο οποίος τους ετιμώρησε απάνθρωπα και τους εθανάτωσε (τους έρ-ριξε σε λάκκον βορβορώδη και τους εσκέπασε με χώματα).

2) Οι άγιοι Κλαύδιος και Ιλαρία και τα τέκνα των Μαύρος και Ιάσων. Ο Κλαύδιος ήταν ο δικαστής του Χρύσανθου και της Δαρείας, αλλά είδε ότι έμει­ναν απαθείς εις τους πόνους και τα βασανιστήρια για τούτο επιστευσεν οικογε­νειακώς εις τον Θεόν.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Διόδωρος και Μαριανός ο διάκονος κλεισθέντες σε σπήλαιον απέθανον.

4) Ο άγιος νεομάρτυς Δημήτριος ο Τουρναράς εμαρτύρησεν το 1564.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων επανα­στατών και Τούρκων οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν την Νάουσα.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία καταδιώκει τουρκικά αποσπά­σματα.

Το 1921 στο μέτωπο της Μικράς Ασίας οι Ελληνικές δυνάμεις μάχονται σκληρώς εναντίον των Τούρκων και καταλαμβάνουν το Τσιβρίλ.

Το 1922 η ελληνική στρατιά μάχεται στη Μ. Ασία με πυροβολικό και απο­σπάσματα εφόδου.

Το 1941 στο Αλβανικό μέτωπο οι δυνάμεις των Ιταλών συνεχίζουν την σφο-δράν επίθεσίν των εναντίον των Ελληνικών θέσεων της περιοχής Τρεμπεσίνας-Μπούμπεσι χωρίς να επιτύχουν εδαφικόν κέρδος.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.