23 Φεβρουαρίου, 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς κ. Σερβάας Ντερούζ, εμπειρογνώμονα EE

image

Αξιότιμε κύριε,

Άφωνος από την απύθμενη αμετροέπειά σας έμεινε ο ελληνικός λαός και κάθε υπερήφανος πολίτης διερωτάται εάν η αυθάδειά σας εκπορεύεται από εκχώρηση εξουσιών, τις οποίες δεν γνωρίζουμε, ή συμμετέχετε εκών άκων σε συμπαιγνίες με προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί ανάμεσα στη χονδροειδή και εξοργιστική αυθάδεια των επιταγών ή νουθεσιών σας, κύριε Σερβάας Ντερούζ, και τη στρογγυλεμένη υποκρισία του υπουργού Οικονομικών -παρ' όλες τις φαινομενικές αντιστάσεις και αμφισβητήσεις του-, η ουσία παραμένει αμετάλλακτη και η συμφωνία για το ξεπούλημα εθνικής ιδιοκτησίας φαίνεται να έχει επιτευχθεί.

Από τη στιγμή, βεβαίως, που προσφύγαμε στην τρόικα και σας αναγορεύσαμε ρυθμιστές της εθνικής μας πορείας, η κατάσταση της οικονομίας διαρκώς χειροτερεύει και οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα θα πολλαπλασιάζονται. Είναι ακόμη προφανές ότι η όρεξη σας ανοίγει συνεχώς για ακόμη πιο οδυνηρά μέτρα. Η έκπληξη όμως είναι ότι τα μέτρα πλέον τα ανακοινώνετε εσείς, οι υπάλληλοι των δανειστών μας, και όχι η ελληνική κυβέρνηση. Και το συνακόλουθο ερώτημα που προκύπτει είναι για το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση αυτή κυβερνά πράγματι αυτό τον τόπο. Αν υπάρχουν περιθώρια εθνικής κυριαρχίας ή οι δηλώσεις σας, κύριε Ντερούζ, αποκαλύπτουν την υποκρισία της να δημοσιοποιήσει προαποφασισμένες επιλογές κάτω από μια σχέση υποταγής σε υπέρτερα κέντρα εξουσίας.

Βασικό πρόβλημα για μας παραμένει, σε κάθε περίπτωση, ότι τα περιθώρια μέσα στα οποία η κυβέρνηση μπορεί να κινηθεί και να ασκήσει τις εξουσίες και τις πρωτοβουλίες της στενεύουν. Τα μεταπολιτευτικά ιδεολογήματα και οι λαϊκισμοί του τύπου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είναι πλέον άπιαστο όνειρο. Για εσάς, όμως, ανακύπτει ένα μείζον πρόβλημα, καθώς οι δηλώσεις σας καταδικάστηκαν με δριμύτητα από την κυβέρνηση και πρέπει να ξανασκεφτείτε αν θα παραμείνετε στη θέση σας.

Όποια εξέλιξη και να προκύψει στην πολιτική σκηνή, καθώς είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον θα εκλείψει η δουλικότητα των συνομιλητών σας υπουργών, δεν σας αφήνει περιθώρια ανεπίτρεπτων συστάσεων για την εκποίηση της εθνικής μας περιουσίας. Στο παρελθόν, κύριε εμπειρογνώμονα και χαρτογιακά, golden boy της EE, άλλος 'Ελληνας ηγέτης θα σας χαρακτήριζε «persona non grata και θα σας απέπεμπε. Αν και δεν γνωρίζετε, ως φαίνεται, πολιτικούς κανόνες και τακτικές, είναι υποχρέωση μας να σας γνωστοποιήσουμε βασικές αρχές της δημοκρατίας μας.

Στο διάβα της ιστορίας του, το Έθνος μας αποτίναξε ζυγούς τυραννίας, κατοχής και δικτατορίας, με αγώνες και θυσίες. Την αξιοπρέπεια μας, τις αξίες και τις παραδόσεις, όπως τις περισώσαμε μέσα από καταστροφές, σκλαβιά και τυραννία, δεν θα ανεχτούμε τώρα να τις αντικαταστήσουν οι εντολές των ελεγκτών μας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος ιερομάρτυρας Πολύκαρπος. Γεννήθηκε στην Έφεσον το 68 μ.Χ. Οι γονείς του (Παγκράτιος και Θεοδώρα) συνελήφθησαν διότι ήσαν Χριστια­νοί από τον άρχοντα της Εφέσου Μαρκίωνα, ο οποίος τους εβασάνισε και τους εφυλάκισεν. Η Θεοδώρα, η οποία ήτο έγκυος, γέννησε τον άγιον Πολύκαρπον εις την φυλακήν. Κατά συμβουλήν αγγέλου έδωκαν το παιδίον εις μίαν γυναί­κα πιστήν να το αναθρέψη.

Ο Μαρκιανός οργισθείς επειδή δεν εύρεν το βρέ­φος, τους απεκεφάλισε. Η ευσεβέστατη εκείνη γυναίκα εβάπτισε το παιδί και το εμεγάλωσε έμαθε γράμματα και όλη την Αγία γραφή. Ωνομάσθηκε Πολύ­καρπος διότι έδιδε τους καρπούς, που είχε η γυναίκα εκείνη, στους πτωχούς. Όταν έγινε 20 χρονών πήγε εις τον Ιωάννην τον Θεολόγον. Όταν ο Ιωάννης εξωρίσθηκε στην Πάτμο, έδωκε τον Πολύκαρπο στον αρχιερέα Σμύρνης, ο ο­ποίος τον εχειροτόνησε ιερέα και μετά τον θάνατο του επισκόπου έγινε επί­σκοπος Σμύρνης. Κατά τους διωγμούς εμαρτύρησε δια ξίφους.

2) Η αγία Γοργονία. Ήταν αδελφή του Γρηγορίου του Θεολόγου και είχε μητέρα την Νόνναν και πατέρα τον επίσκοπον της Ναζιανζού. Ήταν προικι­σμένη με όλες τις χριστιανικές αρετές. Απέθανε ψάλλουσα στίχους από τους ψαλμούς του Δαυίδ.

3) Οι άγιοι Ιωάννης, Μωυσής, Αντίοχος και Αντωνίνος.

4) Οι άγιοι Ζεβινάς, Πολυχρόνιος, Δαμιανός, Κλήμης και Δαμιανός του Άθω.

Έζησαν την ζωή των σαν ασκηταί τρώγοντας μόνον ψωμί και αλάτι και εξεδή-μησαν εις Κύριον ειρηνικά.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1913 1) οι ελληνικές δυνάμεις Ηπείρου κατα­λαμβάνουν το Λεσκοβίκι, το οποίον όμως δια της συναφθείσης ειρήνης παρα­χωρείται στην Αλβανία. 2) Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ Βουλγάρων και Ελλή­νων παρά την Νιγρήταν.

Το 1919 το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα εις Ρωσία μάχεται στη Χερσώνα Ρωσίας.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας μεταξύ των αντιμαχομένων Ελλήνων και Τούρκων σημειώνεται δράση περιπόλων.

Το 1921 σε ολόκληρο το μέτωπον στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία οχυρώνει τις θέσις της.

Το 1941 στο μέτωπο της Αλβανίας μεταξύ των εμπολέμων Ελλήνων και Ιτα­λών συνεχίζεται η δράσις του πυροβολικού και περιπόλων. Η ιταλική αεροπο­ρία εβομβάρδισε περιοχές της Μακεδονίας.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image0014333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.