17 Φεβρουαρίου, 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

image

Αξιότιμη κυρία Άνγκελα Μέρκελ,

Οι νέες εξαγγελίες σας για τη σωτηρία της Ευρώπης, κρυφίως και δολίως κινούμενες με ασαφή μέτρα και με τη συνδρομή του περιστασιακού σας συμμάχου Γάλλου προέδρου, είναι βέβαιο πως ένα και μόνο στόχο έχουν: την ηγεμονία στους δεινοπαθούντες «μικρούς» εταίρους σας, εκμεταλλευόμενη την κρίση. Η εμφανής τάση επικυριαρχίας είναι, άλλωστε, κύριο χαρακτηριστικό της χώρας σας ανά τους αιώνες, με διάφορες μεθόδους και άλλοτε με επεκτατική και άφρονα δολοφονική πολιτική.

Οποία σύμπτωσις, την ημέρα που εξαγγείλατε το νέο πακέτο σωτηρίας ήταν η επέτειος της Συμφωνίας της Γιάλτας, όπου οι ηγέτες των ελεύθερων λαών καθόρισαν το «πακέτο σωτηρίας» του κόσμου από τα δεινά του ναζιστικού ζυγού. Από τότε έμειναν ανοιχτές πολλές πληγές, παρότι η διεθνής κοινή γνώμη συμπεριφέρθηκε «ευγενικά» στη χώρα σας. Αφήσατε όμως και ανοιχτούς λογαριασμούς (πολεμικές αποζημιώσεις) τους οποίους δεν φροντίσατε να τακτοποιήσετε.

Είναι φανερό, για άλλη μια φορά, ότι προσωπικά πιστεύετε στην ανωτερότητα της Γερμανίας - όχι της φυλής όπως παλαιότερα οι Ναζί αλλά στην ισχύ της γερμανικής εξουσίας, επιβάλλοντας σκληρή τιμωρία στους απείθαρχους, άστατους και σπάταλους. Η ηγεμονική σας στάση «uber alles» - σας φέρνει όμως αντιμέτωπη με Ευρωπαίους ηγέτες μικρών χωρών και υπερήφανων λαών τους οποίους θέλετε να ποδηγετήσετε.

Το μήνυμα, λοιπόν, που αποστέλλετε συνεχώς από την καγκελαρία είναι ότι «οι κανόνες επιβάλλονται από τους ισχυρούς», αδιαφορώντας ακόμη και για τις ενοχλήσεις που προκαλείτε κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με προφανή στόχο να καταστήσετε το Βερολίνο κέντρο των αποφάσεων, θυμηθείτε όμως ότι όταν σχεδιάστηκε ως κέντρο της «αυτοκρατορίας» έζησε μόνο για λίγο τη δόξα και την ισχύ. Ακολούθησε η πτώση και η διχοτόμηση.

Όσον αφορά στην Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, αναμένεται να ζητηθούν εγγυήσεις με τη μορφή «συνταγματικών ρυθμίσεων» για το μόνιμο έλεγχο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Δεν με αφορούν οι λογιστικές ρυθμίσεις του χρέους, αλλά οι δικές σας υποχρεώσεις, αφού εδώ που φτάσαμε κάθε μέρα γίνεται περισσότερο βέβαιο ότι κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό για να βγούμε από την κρίση.

Μέτρα που δεν πείθουν για τη σημασία και τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν, χωρίς μάλιστα να έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες, και όχι ως υπήκοοι και φόρου υποτελείς σας, ποιο θα είναι το πραγματικό τίμημα της επιβολής τους και ποιες επιπλέον θυσίες θα απαιτηθούν.

Σε βάθος χρόνου όμως, κυρία Μέρκελ, ουδείς θα σας αναγνωρίσει ως ηγεμόνα, αλλά η δημοκρατική και φιλελεύθερη Ευρώπη θα επιδιώξει τις αρχές του ανθρωπισμού, της ισότιμης συνεργασίας και της συναλληλίας, για τις οποίες, ιδιαιτέρως οι «μικροί και υπερήφανοι» λαοί, αγωνίστηκαν και έγραψαν χρυσές σελίδες στην Ιστορία της.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Θεόδωρος Τήρων. Καταγόταν από εν χωρίον της Αμασείας και έζησε την εποχήν του Μαξιμιανού. Υπηρετούσε στην στρατιάν των Τηρώνων υπό τας διαταγάς του Βρίγκα. Ο Θεόδωρος είχεν ασπασθή τον χριστιανισμόν. Αμα το έμαθε το Βρίγκας εκάλεσε τον Θεόδωρον να αρνηθή τον Χριστόν. Ο Θεόδωρος όμως όχι μόνον δεν έκαμε τούτο, αλλ' έκαυσε και ένα άγαλμα της μητέρας των Θεών. Τότε ο Βρίγκας τον εθανάτωσε.

2) Η αγία Πουλχερία και ο άγιος Μαρκιανός. Ήσαν βασιλείς στην Κων/πο-λιν. Η Πουλχερία ήταν θυγατέρα του Αρκαδίου και αδελφή του Θεοδοσίου του Β'. Γεννήθηκε στην Κων/λιν. Ήτο θεοσεβής, αγαθή και ευγενής. Το 414 ανέλα­βε την αυτοκρατορίαν αντί του μικρού αδελφού της Θεοδοσίου. Μαζύ με τον σύζυγόν της Μαρκιανόν, έκτισε ναούς, νοσοκομεία και πολλά κοινωφελή ιδρύ­ματα. Η Πουλχερία εξεδήμησεν εις Κύριον το έτος 453.

3) Ο άγιος νεομάρτυς Θεόδωρος. Εμαρτύρησεν εις Μυτιλήνην.

4) Η αγία Μαριάμνη. Ήταν αδελφή του αποστόλου Φιλίππου.

5) Ο άγιος Θεοστήρκτος και η εύρεσις των λειψάνων του αγίου μάρτυρος Μηνά του Καλικελάδου.

6) Ο άγιος Αυξίβιος, επίσκοπος Σόλων Κύπρου.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1913 οι ελληνικές δυνάμεις Ηπείρου είναι έτοιμες δια την τελικήν επίθεσιν εναντίον του Μπιζανίου και κανιοβολούν τις οχυρές θέσεις του φρουρίου.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς Μικράς Ασίας κατόπιν σφο­δρός μάχης εναντίον των Τούρκων κατέλαβον την οχυράν θέσιν Λουμπεϊδαϊλά.

Το 1921 στο μέτωπο Μ. Ασίας σημειώνεται ηρεμία.

Το 1922 η ελληνική στρατιά Μ. Ασίας οχυρώνει τις θέσεις της και εκδιώκει ληστρικά τουρκικά αποσπάσματα.

Το 1941 στο μέτωπο της Αλβανίας οι ελληνικές δυνάμεις επιτίθενται ενα­ντίον των ιταλικών δυνάμεων δια την κατάληψιν του όρους Γκόλικο.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image0014333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ BLOG

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΣ ΤΟΥ

_thumb2113

Αγαπητοί Επισκέπται του blog

Αισθάνομαι σήμερα βαθείαν την υποχρέωσιν όπως από το παρόν Ιστολόγιό μου να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε εσάς όλους που από το 2008 ξεκινήσατε μαζί μου, αυτό το ταξίδι και με παρακολουθείτε ενδυναμώνοντάς με, με την παρουσία σας και τις επισημάνσεις σας.

Ευχαριστίες πολλές οφείλω δε και στον συνεργάτη μου κύριον Α.Τ. για την αγάπη και τον χρόνο που διαθέτει στο διαδύκτιο για την βοήθειά του λόγω πολλών δικών μου υποχρεώσεων.

Τώρα λοιπόν που συμπληρώσαμε τα 20.000 κλικ υποσχόμεθα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα για την ενημέρωσή σας.

Ευχαριστώ θερμά

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ