15 Φεβρουαρίου, 2011

ΒΟΥΛΕΥΜΑ TOY ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

image

ΑΡΙΘΜΟΣ 1/ 8 -2 – 2011

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης για απιστία εις των Ευ.Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα για την υπόθεση του Βατοπεδίου, λόγω παραγραφής του αξιόποινου των πράξεων, αποφάσισε τo Δικαστικό Συμβούλιο, αν και δέχεται όχι τα πολιτικά πρόσωπα τέλεσαν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται. Το βούλευμα με αριθμό 1 /8.2.2011 αποφαίνεται για τη διαφωνία μεταξύ της Βουλής που παρέπεμψε την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο για την άσκηση ποινικής δίωξης και του ανακριτή, ο oποίος αρνήθηκε να εκτελέσει την παραγγελία της Βουλής λόγω εξάλειψης του αξιοποίνου των πράξεων.

Με την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μίλτ. Ανδρειωτέλλη προς το Δικαστικό Συμβούλιο, «η ποινική δίωξη κατά των τριών πολιτικών προσώπων ασκήθηκε από ιη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε μετά την τέλεση των πράξεων ως μη έδει και δη ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης από τον φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου. Κατά συνέπεια για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο».

Στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου τονίζεται ότι χρόνος τέλεσης της πράξης λογίζεται ο χρόνος κατά τον οποίο ενήργησε ο υπαίτιος ανεξαρτήτως του χρόνου που επήλθε το αξιόποινο αποτέλεσμα. Και, αφού οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί τελέστηκαν στην περίοδο 2004-2006, παρήλθε η αποσβεστική προθεσμία και έτσι το Δικαστικό Συμβούλιο συντάσσεται υπέρ της άποψης του ανακριτή και υπογράφει το οριστικό πέρας της διαδικασίας.

Για τον Ευάγγελο Μπασιάκο:

Στις 25-01-2005 υπέγραψε, ως Υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργική Απόφαση με αρ 3822 που ανέθετε στην Κ.Ε.Δ. την ανταλλαγή εκτάσεων του Υπουργείου με τις παραλίμνιες εκτάσεις Κ.Υ Α. βασίστηκε στη Γνωμοδότηση του Δ' τμήματος του Ν.Σ.Κ. με αρ. 15/9-12-2004 που προκλήθηκε από ερώτημα του ίδιου, Η άνω ΚΥΑ. είναι πράξη αμφισβητούμενη νομιμότητας, γιατί δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. ενώ αποτέλεσε τον οδηγό για όλες τις ανταλλαγές. Εξάλλου από όσα είχαν προηγηθεί και όσα ακολούθησαν, η Ι.Μ. Βατοπεδίου είχε ήδη ξεκινήσει στο σχεδιασμό. Όπως προκύπτει από την κατάθεση του πρώην Υπουργού Aγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη. οι μοναχοί, ήδη από τον Ιούλιο του 2004, τον είχαν επισκεφθεί για να του υποδείξουν ακίνητα προς ανταλλαγή.

Με την Υ.Α. 3822/25-01-2004 και την Κ.Υ.Α. 16651/26-7-2006 ο Ευάγγελος Mπασιάκος εν γνώσει του, ως διαχειριστής της περιουσίας του Υπουργείου Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι η Ι.Μ. Βατοπεδίου δεν έχει την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, διότι οι Υπουργικές Aποφάσεις ως πράξεις της Διοίκησης είναι ανακλητές και δεν είναι τίτλοι κυριότητας άρα συναίνεσε στην ανταλλαγή ακινήτων του Δημοσίου με ακίνητα από μη κύριο, πέραν του κοινόχρηστου χαρακτήρα της.

Για τον Αλέξανδρο Κοντό:

Στις 26-7-2006 συνυπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 16651 με τον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και τον Υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, με την οποία ανέθεσαν στην Κ.Ε.Δ. την ανταλλαγή της λίμνης Bιστωνίδας αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών με ακίνητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την Κ.Υ.Α 16651 /26-7-2006 ο Αλέξανδρος Koντός ως διαχειριστής της περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πολιτικός προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι η Ι.Μ. Βατοπεδίου δεν έχει την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας. διότι οι Υπουργικές Αποφάσεις ως πράξεις της Διοίκησης είναι ανακλητές και δεν είναι τίτλοι κυριότητας, παρά ταύτα όμως συναίνεσε στην ανταλλαγή ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου με ακίνητα επί των οποίων η Ι.Μ. Βατοπεδίου δεν είχε την κυριότητα.

Η ευθύνη του επιτείνεται από το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Kοντός, ως βουλευτής Ξάνθης, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, πρωτοστατούσε στις αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων, καταγγέλλοντας τις YA των Υφυπουργών Δρυ και Φωτιάδη ως παράνομες, ενώ ως Υφυπουργός δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους του Υπουργούς για το ιστορικό και τη διάσταση της υπόθεσης, αποδεχόμενος την κυριότητα της Μoνής, η δε υπηρεσία Πολιτικής Γης. της προΐστατο, έπαιξε κεντρικό ρόλο στις ανταλλαγές.

Για τον Πέτρο Δούκα:

Oι ως άνω πράξεις και παραλείψεις του τέως Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Πέτρου Δούκα, τεκμηριώνουν τον απαιτούμενο δόλο, αλλά και την απαιτούμενη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, σε ποσό που σαφώς υπερβαίνει κατά πολύ τα 15.000 ευρώ, που απαιτεί ως ζημιά το άρθρο 390 Π.Κ., ιδίως δε οι πράξεις κλονισμού των δικαιωμάτων του Δημοσίου στη λίμνη Βιστωνίδα και οι πράξεις ανταλλαγής της λίμνης Βιστωνίδας, που δεν έχει αντίστοιχη εμπορική αξία, με ακίνητα του Δημοσίου υψηλής εμπορικής αξίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Απόστολος Ονήσιμος. Καταγόταν από τες Κολοσσές και ήταν δούλος του Αποστόλου Φιλήμονος. Έλαβε χρήματα από τον οίκον του Φιλήμο-νος, επήγεν εις Ρώμην, όπου συνήντησε τον Απόστολον Παύλον από τον οποίο κατηχήθη στην πίστι του Χριστού και εβαπτίσθη και έγινε μαθητής του. Εδιδά-χθη τα μυστήρια της ευσέβειας και μαζί εργάσθηκε στο έργον της αποστολής. Έγινε συνοδοιπόρος και εφυλακίσθη μαζί του, όταν εκήρυττεν εις όλην την οικουμένην το σωτήριον κήρυγμα του Ευαγγελίου. Τέλος δε βασανίζεται από τον Έπαρχον της Ρώμης Τέρτυλον και απεδήμησε εις Κύριον.

2) Ο άγιος Ευσέβιος. Ηγωνίζετο στα όρη και τις έρημους της Συρίας κατά τους χρόνους του Θεοδοσίου του Μικρού. Ουδείς γνωρίζει ποίος ήταν ο τόπος της καταγωγής του και οι γονείς του. Έγινε μοναχός και ανέβη στο όρος πλη­σίον του χωρίου Ασιχά, έκτισε περιτείχισμα από ξηρολίθους και έζησε χωρίς στέγη και σκεπάσματα. Εφόρει ένδυμα δερμάτινον και έτρωγε σύκα, ρεβύθια και κουκιά. Ετελείωσε τον βίον εις βαθιά γεράματα.

3) Ο άγιος μάρτυρας Μίωρ. Ήταν στρατιώτης επί Διοκλητιανού, επειδή επίστευε εις τον Χριστόν εβασανίσθη και ετελείωσε.

4) Η σύναξις του Αγ. Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1826 δια τρίτην κατά σειράν ημέραν η πόλις του Μεσολογγίου κανονιοβολείται από τις τουρκικές στρατιές.

Το 1913 στο μέτωπο της Ηπείρου το ελληνικόν πυροβολικόν σφυροκοπεί τις τουρκικές θέσεις του Μπιζανίου.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας συνάπτονται μικροσυμπλοκές και μάχες περιπόλων.

Το 1921 σ' ολόκληρον το μέτωπον της Μ. Ασίας γίνεται δράσις περιπόλων και επιθέσεις άτακτων Τούρκων εναντίον των Ελλήνων.

Το 1922 Στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνεται δράση περιπόλων.

Το 1941 οι ελληνικές δυνάμεις του μετώπου της Αλβανίας δια της 5ης Με­ραρχίας επιτίθενται εναντίον των Ιταλών και καταλαμβάνουν την ράχιν Μερ-τζικόρτζανη της κορυφής Σεντέλι. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Ζά­κυνθο.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ BLOG

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΣ ΤΟΥ

_thumb2

Αγαπητοί Επισκέπται του blog

Αισθάνομαι σήμερα βαθείαν την υποχρέωσιν όπως από το παρόν Ιστολόγιό μου να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε εσάς όλους που από το 2008 ξεκινήσατε μαζί μου, αυτό το ταξίδι και με παρακολουθείτε ενδυναμώνοντάς με, με την παρουσία σας και τις επισημάνσεις σας.

Ευχαριστίες πολλές οφείλω δε και στον συνεργάτη μου κύριον Α.Τ. για την αγάπη και τον χρόνο που διαθέτει στο διαδύκτιο για την βοήθειά του λόγω πολλών δικών μου υποχρεώσεων.

Τώρα λοιπόν που συμπληρώσαμε τα 20.000 κλικ υποσχόμεθα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα για την ενημέρωσή σας.

Ευχαριστώ θερμά

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ