29 Ιανουαρίου, 2011

Ο ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

image

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Επειδή αυτές τις ημέρες, μετά από την συνέντευξη του πρ. Πατριάρχη κ. Ειρηναίου στην Δημοσιογράφο κ. Γιαχνάκη που επρόβαλε η εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στις 25/1/2011, εδημιούργησε πολλά ερωτηματικά επανερχόμεθα σήμερα δίνοντάς σας την τελευταία συνέντευξή του στην Εφημερίδα ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 30/4/2010.

Φαίνεται όμως ότι, όσοι βιάστηκαν τότε να χύσουν τόνους χολής, εναντίον του Πατριάρχη Ειρηναίου δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την έκθεση του κ. Λουκή Λουκαϊδη. και τις εκχωρήσεις απαραγράπτων δικαιωμάτων των Ελληνορθοδόξων σε άλλα δόγματα.

Και βέβαια δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν τίποτε για τις εκχωρήσεις γαιών (Real news 8/11/09.), ούτε για τις εκποιήσεις τιμαλφών που κατέθεσαν οι πιστοί στην εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας (εκπομπή «στον ιστό της αράχνης» extra channel 21/10/2009). Μία γεύση της κατάστασης στα Ιεροσόλυμα πήραμε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων (διαδήλωση – διαμαρτυρία Παλαιστινίων κατά την άφιξη του «προκαθημένου» της Σιωνίτιδας εκκλησίας στη Βηθλεέμ).

Είναι ένοχος ο Πατριάρχης Ειρηναίος; Εάν ναι ας προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία και ας τον οδηγήσουν στο δικαστήριο. Ας τον δικάσουν και ας τον καταδικάσουν. Τουλάχιστον στη φυλακή θα απολαμβάνει τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισκεπτήριο και ίσως τη δυνατότητα επιτέλεσης των θρησκευτικών του καθηκόντων και διαιωμάτων).

Όχι στο ιδιότυπο κελί που θα ζήλευε και η Κα Carla del Ponte (πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου της Χάγης!). Αν ο εβδομηνταενός έτους σήμερα Ειρηναίος είχε κλέψει –όπως ισχυρίζονται οι κατήγοροί του- και είχε οικειοποιηθεί το προϊόν της πράξης του, πότε περιμένει να πάει να απολαύσει τα αγαθά του;

Ο Πατριάρχης φαίνεται να έχει απέναντί του όλες τις εξουσίες του κόσμου τούτου.(Θρησκευτικές-πολιτικές-οικονομικές). Και όμως: Ενώ θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο του «πρώην» με όλες τις τιμές αλλά και τις απολαύσεις παραμένει στο κελί του κλειδωμένος απ’ έξω και φωνάζει ότι είναι αθώος και ότι δεν θα προδώσει και δεν πρόδωσε ποτέ τον Πανάγιο Τάφο.

Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; Κάποιοι επιδιώκουν τη φυσική εξόντωσή του. Θέλουν μια μέρα να μας ανακοινώσουν ότι ο «μοναχός Ειρηναίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του». Έτσι απλά.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών και της έκθεσης «πρόφασιν ουκ έχουσι». Το πρόβλημα δεν είναι Ειρηναίος ή Θεόφιλος. Το πρόβλημα είναι : Ο Βεβηλωμένος Πανάγιος Τάφος. Φτάνει πια η βεβήλωση του Γολγοθά και του Πανάγιου Τάφου. Φτάνει ο διασυρμός της σταυρωμένης και Αναστημένης Αγάπης λίγα μέτρα πιο πέρα από κει που υλοποιήθηκε.

Όλα αυτά μπορούν να αποκατασταθούν μόνο με την επαναφορά της νομιμότητας και κανονικότητας στη Σιωνίτιδα Εκκλησία. Ας γνωρίζουν αυτοί που υποστηρίζουν και δημιούργησαν τη σημερινή ανώμαλη κατάσταση ότι οι άνθρωποι που Θεοποίησαν το Μαμωνά και χρησιμοποιούν τον γυμνό Ναζωραίο σαν επικάλυμμα και πηγή εσόδων έρχονται και παρέρχονται.

____________________________________

Ακολουθεί η τελευταία Συνέντευξη

Του πρ. Πατριάρχη

στην κ. Δήμητρα Λαοπόδη

clip_image002

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

μιλάει αποκλειστικά στην «Αναγγελία»

-Γιατί οι ιεράρχες απέσυραν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό σας;

-Η απάντησίς μας στο ερώτημα σας χωρίζεται σε τρία σκέλη: Το πρώτο αφορά τους Ιεράρχας εκείνους που ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν την ήττα τους στις Πατριαρχικές εκλογές του 2001 και από την πρώτη στιγμή της εν Αγίω Πνεύματι εκλογής μας, προσπάθησαν να επιφέρουν προσκόμματα, τόσον εις την ομαλήν λειτουργίαν του Πατριαρχείου μας, όσον και εις την προσωπικήν πατριαρχικήν μας, πορεία με ραδιουργίες, ψεύδη, συκοφαντίες, μηχανορραφίες και ό,τι άλλο κακό εκ του πονηρού εκπορευόμενον.

Το δεύτερον αφορά εκείνους που δεν κατάφεραν να δεχθούν τις προσπάθειες μας για την ανασυγκρότησιν του μαρτυρικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, την επαναφοράν τους εις την αρχαίαν τους αίγλην, την ιεροπρέπειαν και την τάξιν που ταιριάζουν στους Έλληνας Ορθοδόξους Αγιοταφίτας.

Το τρίτον αγγίζει εκείνους που εδειλίασαν ή παρασύρθηκαν εκ του κατευθυνομένου δημοσιογραφικού θορύβου, που τεχνιέντως εξέσπασεν, και δεν αντιστάθηκαν στις ύβρεις και τας απειλάς που εδέχθησαν. Και οι τρεις αυτές «ομάδες» συνασπίσθηκαν κατά της κανονικής αυτών εκκλησιαστικής Αρχής και βοηθούμενοι σκανδαλωδώς υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επροχώρησαν εις το πραξικόπημα και τις αντικανονικές πράξεις τους.

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί, ότι δεν τους ακολούθησε το σύνολον ούτε των Ιεραρχών, ούτε των μελών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ούτε της Αδελφότητος, ούτε του ποιμνίου. Επεκράτησαν, επί του παρόντος, διά της βίας και της νοθείας. Τέλος πρέπει να αναφερθώμεν και εις τους Πατέρας και τους μοναχούς που παραμένουν φανερώς κοντά μας, και λέγομεν φανερώς, διότι υπάρχουν πολλοί «κεκρυμένοι» παρά τις διώξεις και τη βία που υφίστανται. Τους ευχαριστούμε και τους ευλογούμε.

-Γιατί δεν δεχτήκατε να γίνει καταγραφή των ιερών κειμηλίων που έχετε στην κατοχή σας από το Πατριαρχείο;

-Τα Ιερά Κειμήλια ευρίσκονται στο Σκευοφυλάκιο του Πατριαρχείου και όχι στο κελί μας. Το σετ των πατριαρχικών εγκολπίων, ήτοι δύο εγκόλπια και εις επιστήθιος Σταυρός και δύο μπαστούνια παρελάβαμεν μετά την κοίμηση του προκατόχου μας κυρού Διοδώρου.

Η προσπάθεια του Θεοφίλου και των δικηγόρων του στόχευε στο να εξευτελίσουν το πρόσωπόν μας διαδίδοντας ψευδώς, ότι τα απομακρύναμεν από την κατοχή μας με σκοπό να τα πουλήσουμε, και γι´ αυτό τον λόγο θέλησαν τάχα να εισέλθουν στο κελί μας με πρόσχημα τη φωτογράφισή τους, ενώ στην ουσία σκόπευαν δια της πράξεώς τους αυτής στον διασυρμό και διεθνή ευτελισμό μας.

-Σε δηλώσεις σας υποστηρίξατε ότι υπάρχουν «αφανείς και εμφανείς εχθροί», ολόκληρο κύκλωμα το οποίο θέλει να φύγουν οι Έλληνες από τι μέση. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι ίδιοι που σας απομάκρυναν;

-Ο πόλεμος συνεχίζεται εις βάρος μας αλλά πρωτίστως εις βάρος του Πατριαρχείου,

α) προσωπικά από τον κ. Θεόφιλο, τον οποίο εμείς χειροτονήσαμε επίσκοπο για να εισπράξουμε σήμερα ως αντίτιμο της ευεργεσίας μας, την αχαριστίαν του εκδηλουμένην δια ποικίλων τρόπων. Όπως την απαγόρευση, ακόμη και σε στενούς συγγενείς μας, να μας επισκέπτονται, τη στέρηση του εκκλησιασμού και της Θείας Μεταλήψεως, τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων σε υπευθύνους παράγοντες της Πολιτείας και της Εκκλησίας και

β) από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον κ. Θεόφιλο, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες που διεκδικούν συμμετοχή στα δικαιώματα κυριότητας του Πατριαρχείου μας σε εκτάσεις γης ή ακόμα και την εξαγορά των δικαιωμάτων μας.

Δεν ενέδωσα ποτέ σε κάτι που θα ήταν αντίθετο με τα συμφέροντα του Πατριαρχείου μας, παρά τις προκλήσεις, γι´ αυτό και δεν ήμουν επιθυμητός. Γι´ αυτό εξάλλου και χρησιμοποίησαν το πληρεξούσιο, που ενώ το εδώσαμε και καταχωρήθηκε στην Αρχιγραμματεία για ενοικίαση καταστήματος, χρησιμοποιήθηκε για πολυετείς μισθώσεις περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου.

Γι´ αυτό και καταφύγαμε στα δικαστήρια ήδη από τις 31/08/2005. Η δικαστική έρευνα διεκόπη λόγω αδιαφορίας του Θεοφίλου. Επιπλέον ανοίχθηκαν οι πύλες σε άλλα δόγματα και ιδίως στους Προτεστάντες να εισβάλλουν στον χώρο μας και να μας αποδεκατίσουν ως Ορθοδόξους και ως Έλληνες.

-Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων εκεί;

-Οι ελάχιστοι Έλληνες που απέμειναν στα Ιεροσόλυμα παρακολουθούν άναυδοι τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται μέρα με την ημέρα χειρότερα από ποτέ.

-Ποιος ο ρόλος των Απόστολου Βαβύλη, Γιάννη Τριανταφυλλάκη; Εστάλησαν ή όχι από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να σας βοηθήσουν στην εκλογή σας;

-Δεν γνωρίζω, αν, και ποίοι, τους χρησιμοποίησαν. Δεν γνωρίζω καν, επίσης, αν υπήρχε οργανωμένη αποστολή τους προς τα Ιεροσόλυμα και από ποια κέντρα.

-Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον μακαριστό Χριστόδουλο;

-Οι σχέσεις μας με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο ήταν σχέσεις αρωγής και συνεργασίας, συμπαραστάσεως προς το Πατριαρχείο, όπως πάντοτε συμβαίνει από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Πατριαρχείο μας.

-Πως κατάφερε ο Βαβύλης να σας πλησιάσει όταν γνωρίζουμε ότι οποιοσδήποτε δεν μπορεί εύκολα να συναντηθεί με τον Πατριάρχη;

-Έχομε ανάγκη προσώπων και βοηθείας στο χειμαζόμενο Πατριαρχείο μας και πάντοτε ήμασταν ανοικτοί σε κάθε Έλληνα που θα μπορούσε να συνδράμει την Εκκλησία μας. Δεν ζητήσαμε το ποινικό μητρώο κανενός.

-Γιατί δεν πήγατε στο Φανάρι;

-Πήγαμε στο Φανάρι, παρ´ όλο που η Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις έπρεπε να λάβει χώρα στα Ιεροσόλυμα, και εφόσον τη ζητούσαμε εμείς για να προσδώσουμε νομιμότητα στην διαδικασία της. Κατά τη διάρκεια της Συνδιασκέψεως όμως δεν επεκράτησε συναινετικό πνεύμα, αντιθέτως ήθελαν την κεφαλή μας επί πίνακι, ανεξαρτήτως εξετάσεως τυχόν ενοχής μας ή μη.

Όλα λειτουργούσαν κατόπιν εντολών της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής. Υπήρξαν Εκκλησίες που αντέδρασαν. Η πλειοψηφία της Συνδιασκέψεως ήταν προβληματική (επτά εναντίον μας, τρεις απόντες και τέσσερις υπέρ ημών), δεν τηρήθηκαν στοιχειώδεις κανόνες της Εκκλησίας μας και το αποτέλεσμα ήταν διχαστικό για την Αδελφότητα και το Πατριαρχείο μας. Όλα αυτά είναι εις βάρος της Ορθοδοξίας μας και του Ελληνισμού.

-Είναι μεσαιωνικό το σύστημα των Αγιοταφιτών με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν στο πρόσωπό σας;

-Το σύστημα αυτό δεν είναι προϊόν της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Το σύστημα αυτό μεθοδεύτηκε από εκείνους τους παράγοντες, οι οποίοι τοποθέτησαν στον θρόνο του Πατριαρχείου έναν μοιχεπιβάτη. Οι Πατέρες του Πατριαρχείου στην πλειονοψηφία τους χρησιμοποιήθηκαν για να επικαλύψουν με «εκκλησιαστική νομιμότητα» το διαπραχθέν έγκλημα. Είμαστε εδώ ζωντανοί και παλεύουμε για τα δίκαια του Πατριαρχείου μας. Όσοι πίστεψαν, ότι θα μας είχαν ετοιμοπαράδοτο θύμα τους, έκαναν ένα λάθος που έφθασε να γίνει έγκλημα κατά της Εκκλησίας μας. Τα εγκλήματα δεν γνωρίζουν εποχές.

-Κατηγορηθήκατε για πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα με σημαντικές διπλωματικές προεκτάσεις. Φέρεται ότι εκποιήσατε μυστικά ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς και ότι έχετε μεταφέρει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

-Δεν εκποιήσαμε μυστικά καμία περιουσία του Πατριαρχείου μας, ούτε μεταφέραμε ποσά στο εξωτερικό. Απαντήσαμε ήδη αναλυτικά παραπάνω για τις μεθοδεύσεις που έγιναν, προκειμένου να δημιουργηθεί το οικονομικό σκάνδαλο που αποτέλεσε την αφετηρία ενός καλά οργανωμένου σχεδίου (αρ. 3).

-Η θύελλα που ξέσπασε στο πρόσωπό σας από τους Αγιοταφίτες και τους Άραβες ήρθε από την κακοδιαχείριση;

-Απαντήσαμε ήδη, ότι υπήρξε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο. Δεν πωλούσαμε, αντιθέτως αγοράζαμε. Οι τότε συμπαραστάτες μας έριξαν τον λίθο εναντίον μας για να βρίσκονται σήμερα στα ίδια πόστα. Είχαμε ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα για το μεγάλο χρέος του Πατριαρχείου. Αυτή η βοήθεια δόθηκε αμέσως στον κ. Θεόφιλο, ενώ πριν μας έλεγαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα.

-Όταν γίνατε πατριάρχης ποια οικονομική κατάσταση παραλάβατε;

-Όταν μετά την εκλογή μας αναλάβαμε το Πατριαρχείο, το ταμείο της Οικονομικής Επιτροπής που ο νέος Πρόεδρος Οικονομικών αείμνηστος Μητροπολίτης Σκυθοπόλεως Αρκάδιος παρέλαβε, περιελάμβανε μόλις τριακόσια δολλάρια! Ενώ από το Βιβλίο Εσόδων του Ταμείου είχαν σκισθεί και αφαιρεθεί 50 φύλλα.

Φέραμε δύο ορκωτούς λογιστές από την Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν απολογισμό της όλης οικονομικής καταστάσεως του Πατριαρχείου, και έφριξαν από αυτά που διαπίστωσαν από την έρευνά τους. Δεν δημοσιεύσαμε αυτά τα στοιχεία προκειμένου μην σκανδαλισθούν οι πιστοί. Προσπαθήσαμε εκ των ενόντων να διασώσουμε το Πατριαρχείο μας.

-Ποιος ο ρόλος των Ρώσων σήμερα;

-Υπάρχουν γύρω στους 600.000 Ρώσους ορθοδόξους στο Ισραήλ σήμερα.

-Για πόσο ακόμη το Πατριαρχείο θα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια;

-Ελπίζουμε ότι ο Θεός δεν θα το εγκαταλείψει.

-Ποιες ήταν οι σχέσεις με τον Παπαδήμα;

-Τον πρότεινε ο βοηθός στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ, όχι βέβαια με δόλο, αλλά για να εργασθεί στο Πατριαρχείο ως Έλλην νυμφευμένος με ισραηλινή και με γνώσεις λογιστικής. Όταν με ερώτησε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αν εγκρίνω τον διορισμόν αυτόν, του απήντησα ότι εάν ήταν ευχαριστημένος από τις γνώσεις του και την εργασία του δεν είχαμε καμία αντίρρηση για την πρόσληψή του και έτσι προσελήφθη ως λογιστής στην υπηρεσία της Οικονομικής Επιτροπής.

Κατά την πορεία, εάν χρησιμοποιήθηκε στο σατανικό σχέδιο ανατροπής της κανονικής τάξεως του Πατριαρχείου, αυτό μπορεί ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος να το κρίνει.

-Ποια είναι σήμερα η περιουσία του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου;

-Όταν θα είναι αυτό δυνατόν σε εμάς θα δημοσιεύσουμε σε ειδικό τεύχος την περιουσιακή κατάσταση του Πατριαρχείου μας, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά, όπως συμβαίνει σε όλα τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα. Ξεκινήσαμε την καταγραφή, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την πλήρη κτηματολογική περιγραφή των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου σε πίνακες.

-Είστε έγκλειστος από το φόβο μη δημιουργήσετε σχίσμα;

-Πιστεύουμε ότι η Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου και το ευσεβές ποίμνιο μας έχουν κατανοήσει ότι αδίκως μας καταλόγισαν μιαν ενοχή που μας οδήγησε, ως ελεύθερους πολιορκημένους, εγκλείστους στον οίκο μας, ενώ άφησε ελεύθερους εξουσιαστές εκείνους, που ενώ ήταν δίπλα μας από την αρχή της εκλογής μας, απεδείχθησαν δήμιοι μας και εν τέλει εχθροί του Πατριαρχείου μας.

Ελπίζουμε, ότι στην τελική έξοδο του Πατριαρχείου μας από αυτή την κατάσταση, θα είμαστε ενωμένοι μία για πάντα με την Αδελφότητα. Δεν απεσχίθημεν της Αδελφότητος, μήτε εκ της κανονικής τάξεως, ούτε και θα το πράξουμε. Αντιθέτως άλλοι απεσχίσθησαν και δημιούργησαν αυτή τη διαίρεση στους κόλπους της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και της Εκκλησίας. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τη βία ή την απειλή εναντίον Αδελφών μας όπως έκαναν οι πρωτεργάτες αυτής της διασπαστικής κινήσεως.

-Δε φοβάστε για τη ζωή σας;

- Φοβούμεθα μόνον τον Θεόν.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!!

image

Δυστυχώς οδηγηθήκαμε στο μη παρέκει. Η Πατρίδα μας κατάντησε μια σωστή μπανανία, που όσο κι αν φωνάξουμε, δεν πρόκειται να βρούμε κάτι παρόμοιο ούτε στις πιο υποβαθμισμένες τριτοκοσμικές χώρες. Και το τραγικότερο αυτά που γράφω, δεν είναι υπερβολή αλλά κοινή πεποίθηση όσων συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε φυσιολογικά.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο σημείο κατάπτωσης η κατάληψη Δημοσίων κτιρίων μας ( και μάλιστα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – Νομική), από αλλοδαπούς εισβολείς – λαθρομετανάστες. Που ακούστηκε σε μια ευνοούμενη πολιτεία, να έχουν στην κυριολεξία πέσει τα σύνορα (απ’ ότι φαίνεται ηθελημένα και εγκληματικά με την κατάργηση π.χ. των περισσότερων στρατοπέδων στην παραμεθόριο) και να έχουμε καταντήσει ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο ο καθένας μπαινοβγαίνει ανενόχλητα και χωρίς καμιά συστολή και φόβο εγκληματεί, κακουργηματεί, βιάζει, σκοτώνει και ΑΠΑΙΤΕΙ, καταλαμβάνοντας ξετσίπωτα και αδιάντροπα, δημόσιους χώρους και κτίρια, την αναγκαστική εγγραφή του στους επίσημους καταλόγους και τα μητρώα, των νόμιμων ημεδαπών πολιτών; Κι όμως και αυτό έγινε και είδαμε καταντροπιασμένοι και κατεξευτελισμένοι το Κράτος μας αδύναμο και παθητικό να παρακολουθεί και συγχρόνως να παραδίδεται στις άγριες ορέξεις αυτών των εισβολέων .!

Επειδή όμως τίποτε δεν γίνεται χωρίς κάποια προηγούμενη αιτία, ας θυμηθούμε επί τροχάδην τις τελευταίες αχαρακτήριστες ενέργειες δημοσίων φορέων που έδωσαν δικαίωμα σ’ αυτήν την ΒΕΒΗΛΩΣΗ:

1.Τα προ διετίας κατασκευασμένα επεισόδια και επιθετικά συλλαλητήρια φανατικών ορδών ανέλεγκτων μουσουλμάνων, με το δήθεν πρόσχημα της καταστροφής ενός κορανίου (που επικαλέσθηκε γνωστός τρομοκράτης και έμπορος ναρκωτικών κλεισμένος ήδη στις φυλακές) και τους βανδαλισμούς εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και των Ορθόδοξων Χριστιανικών Ναών και συμβόλων μας.

2.Η παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων για την ίδρυση τζαμιού στην πρωτεύουσά μας με τα γνωστά επακόλουθα που συμβαίνουν παγκοσμίως με κέντρα τέτοιους χώρους και που μόνο στο άκουσμά τους τρομοκρατούν τους Χριστιανικούς λαούς.

3.Την συστηματική γκετοποίηση και ένταξη όλων αυτών των παρανόμων λαθρομεταναστών με κέντρα παρανόμως λειτουργούντα τζαμιά (που μόνο στην Αθήνα ξεπερνούν τα 400) στα οποία γίνεται η γνωστή φανατική πολιτικοθρησκευτική προπαγάνδα, εναντίον κάθε μη μουσουλμάνου (προσώπου ή συστήματος).

4.Την μεθοδευμένη υποβάθμιση ολοκλήρων περιοχών του κέντρου της Αθήνας και πολλών μεγαλουπόλεων στις οποίες παρατηρείται πλήρης αφελληνισμός (όχι μόνο πληθυσμιακός αλλά ακόμη και γλωσσικός.!) και διαμόρφωση συνθηκών τριτοκοσμικής (πακιστανικής, ιρανικής, αραβικής, αιγυπτιακής, τυνησιακής, κ.α.) πόλης ανάλογα με το πληθυσμιακό εθνικό στοιχείο το οποίο επικρατεί.

5.Την κρατική ανεκτικότητα απέναντι σ’ όλους αυτούς, με ακατανόητη μάλιστα και προκλητική συμπεριφορά κατά Ελλήνων Πολιτών της τελευταίες δεκαετίες. Εξηγούμαι ότι όλοι αυτοί λόγω και έργω χαρακτηρίζονται «φιλήσυχοι μετανάστες» και ΟΛΟΙ εμείς οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες να στιγματιζόμαστε ως ρατσιστές. Αποτέλεσμα να φοβόμαστε μέσα στο σπίτι μας, να νιώθουμε απροστάτευτοι από τους φορείς της Κρατικής Εξουσίας και να αναζητούνται άλλοι τρόποι αυτοάμυνας, όπως η φυγή από «καταληφθείσες» από τους λαθρομετανάστες περιοχές, ο περιορισμός και η αποφυγή κυκλοφορίας μετά τις απογευματινές ώρες, καθώς και η ίδρυση – οργάνωση Σωματείων και Συλλόγων για την αυτοπροστασία μας.!

6. Η παραχώρηση Δημοσίων χώρων και πλατειών μας για να συγκεντρώνονται όλοι αυτοί οι εισβολείς στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές τους ή για τις κοινές τους προσευχές. Δεν έχει παρέλθει πολύς καιρός από τις μαζικές αυτές προσευχές χιλιάδων μουσουλμάνων σε διάφορα σημεία της Αττικής με αποκορύφωμα εκείνες, στην πλατεία Κοτζιά και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλαδή μπροστά στη βιτρίνα μας και κάτω από τα μάτια του απαγχονισμένου Πατριάρχη του Γένους μας Γρηγορίου του Ε’ και των μεγάλων ηρώων μας, να παρακολουθούν την διδασκαλία των Ιμάμηδων που επίτηδες έφεραν από την Αίγυπτο…!

Μετά από αυτά και τόσα άλλα που καθημερινά συμβαίνουν στον δύσμοιρο τόπο μας είναι δυνατόν να μην καταλάβουν και τα Δημόσια Κτίρια και οτιδήποτε τους γουστάρει νιώθοντας αφεντικά σε ξένο τόπο; Δεν προβαίνω σε βάρος τους βαρείς χαρακτηρισμούς γιατί τα βρήκαν και τα κάνουν. Ξαναρωτάω όμως με επίταση και ντροπή σε ποιο άλλο κράτος του κόσμου συμβαίνουν αυτά τα ανατριχιαστικά;

Για σκεφτείτε ένα καράβι που μπήκαν κάποιοι λαθρεπιβάτες μέσα και καταλαμβάνουν την Γέφυρα και ενώ ο καπετάνιος και οι ναύτες μπορούν και επιβάλλεται να εφαρμόσουν τον γνωστό ναυτικό νόμο αδρανούν και περιδεείς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα! Θα φθάσει ποτέ αυτό το καράβι σε απάνεμο λιμάνι;

Ας διερωτηθούμε με σοβαρότητα αυτή την ύστατη ώρα γιατί πλέον έχουμε ξεπεράσει το χείλος του γκρεμού!

Ας αναγκάσουμε τους πολιτικούς μας να πάρουν ΑΜΕΣΑ τις όποιες απολύτως αναγκαίες αποφάσεις, γιατί μπροστά σ’ αυτό το πρόβλημα η οικονομική μας κατάσταση ωχριά και αποτελεί παιγνιδάκι.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Ιγνατίου. Έγινε διάδοχος των α­ποστόλων και δεύτερος επίσκοπος Αντιοχείας. Ο άγιος κλήθηκε στη Ρώμη και μη αρνηθείς τον Χριστόν κατεσπαράχθη από τα θηρία στα οποία τον έρριξαν.

2) Οι άγιοι επτά μάρτυρες Φιλόθεος, Υπερέχιος, 'Αβιβος, Ιουλιανός, Ρωμα­νός, Ιάκωβος και Παρηγόριος. Όλοι οι βασανισθέντες σκληρά διότι επίστευον εις τον Χριστόν, παρέδωσαν τις ψυχές των εις τον Κύριον.

3) Οι άγιοι Σιλουανός επίσκοπος Εμεσηνών, Λουκάς διάκονος και Μώκιος αναγνώστης. Και οι τρεις δια την πίστι τους εις τον Χριστόν, ρίχθηκαν στους λέοντας.

4) Οι άγιοι μάρτυρες Σάρβηλος και αδελφή του Βεβαία. Και οι δύο άγιοι ένεκα της πίστεως των εις τον Χριστόν υποβλήθηκαν σε πολλά βασανιστήρια και τέλος απεκεφαλίσθησαν.5) Ο άγιος Βαρσιμαίος ο επίσκοπος Εδέσης. 6) Ο άγιος Aφραάτης. 7) Ο άγιος Aκεψίμας. 8) Ο άγιος νεομάρτυς Δημήτριος ο Χιοπολίτης.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1829 γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων επανα­στατών υπό τόν Υψηλάντην και Τούρκων, παρά το Μαρτίνον Λοκρίδος. Απο­τέλεσμα της μάχης υπήρξε η άτακτος φυγή των Τούρκων.

Το 1913 συνεχίζεται ο αγώνας του ελληνικού στρατού στην Ήπειρον δια την απελευθέρωσίν της.

1920 στη Μ. Ασία ο ελληνικός στρατός συνάπτει μικροσυμπλοκές με τους Τούρκους.

Το 1921 Σε ολόκληρο το μέτωπο της Μ. Ασίας γίνεται δράση πυροβολικού. Το 1922 η ελληνική στρατειά Μ. Ασίας δρα δια πυροβολικού και περιπό­λων.

Το 1941 Αποθνήσκει ο Ιωάννης Μεταξάς. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για το ελληνικό έθνος. Στο αλβανικό μέτωπο, οι Έλληνες μάχονται εναντίον των Ιταλών εις τον τομέα Τρεμπεσίνας.