27 Ιανουαρίου, 2011

Συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Υπουργό Θρησκευμάτων της Συρίας κ. Μοχάμεντ Άμπντ 26/1/2011

image

«Η Ελλάδα δεν αντέχει  άλλους λαθρομετανάστες»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών», τόνισε ο Μακαριώτατος από την Δαμασκό όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρεμβαίνοντας στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάληψη στη Νομική Σχολή.

«Είναι άλλο πράγμα η συμβίωση μας με τους Έλληνες με μουσουλμανικό θρήσκευμα, και άλλο πράγμα οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην χώρα μας. Οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και είναι κυρίως μουσουλμάνοι, ξεπερνούν τους 150 χιλιάδες κάθε χρόνο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αθρόα προσέλευση. Δεν μπορεί να το αντέξει η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Θρησκευμάτων της Συρίας κ. Μοχάμεντ Απντ.

«Μέχρι τώρα συμβιώναμε μέσα σε ειρηνικό κλίμα με τους έλληνες μουσουλμάνους, όμως οι νέες συνθήκες έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες» Ζήτησε, καταλήγοντας ο Μακαριώτατος, την βοήθεια της Συριακής κυβέρνησης, κυρίως «στο επίπεδο της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων, ώστε να βρεθεί λύσει στο αδιέξοδο».

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ

clip_image002

Οταν ακόμα και ο παππούς κάνει «Like» τη γιαγιά μέσω Facebook, ποιος θα αμφισβητήσει πια την καθημερινή εξάρτηση μας από το ίντερνετ; Κι όμως, παρά την ευρύτατη χρήση αυτού του «νέου» μέσου, άγνωστα παραμένουν για τους περισσότερους πολλά ιστορικά του δεδομένα. Ιδού μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα και αξιοπερίεργα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ίντερνετ

και έφερε την επανάσταση στη ζωή μας:

1/Η τεχνολογία που στηρίζει το διαδίκτυο αναπτύχθηκε τη δεκαετία του '60 στο ΜΙΤ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, δηλαδή. Το πρώτο μήνυμα που πήγε να φύγει πρόλαβε να πει LOG... και μετά το σύστημα κατέρρευσε. Γιατί; Ο χρήστης ήθελε να γράψει LOGIN, αλλά ήταν αβάσταχτο το φορτίο δεδομένων του γράμματος G. Οντως, το G σηκώνει βαρύ φορτίο.

2/Το ίντερνετ ξεκίνησε ως μία και μοναδική σελίδα στο «http://info. cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html» και παρείχε πληροφορίες γι' αυτό το νέο παγκόσμιο δίκτυο, το Wo rid Wide Web Project, και το πώς μπορούσες να διασυνδεθείς παγκόσμια. Δυστυχώς, αυτή η πρώτη ιστοσελίδα δεν «σώθηκε» από κανέναν.

3/Η πρώτη web camera λειτούργησε στο εργαστήριο υπολογιστών του πανεπιστημίου Κέμπριτζ για έναν απλούστατο και απόλυτα πρακτικό λόγο: για να παρακολουθούν οι ερευνητές του εργαστηρίου την καφετιέρα του εστιατορίου, να βλέπουν πότε αδειάζει και να αποφεύγουν τα άσκοπα πήγαιν' - έλα για ανύπαρκτο καφέ!

4/Αν και το ΜΡ3 εφευρέθηκε από το 1991, έπρεπε να πάει 1998, να βγει το Napster και να αρχίσει η πυρετώδης «ανακατανομή του πλούτου» της μουσικής βιομηχανίας.

5/Η Google υπολογίζει πως σήμερα το ίντερνετ περιέχει δεδομένα 5 εκατ. terabytes! (1 ΤΒ=1.000 GB). Ισχυρίζεται μάλιστα ότι από όλα αυτά έχει καταγράψει μόνο το 0,04%! Με απλά μαθηματικά, όλο το ίντερνετ χωράει σε 200 εκατομμύρια δίσκους Blu-Ray!

6/Το ένα τρίτο των διαδικτυακών αναζητήσεων έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με πορνογραφία. Υπολογίζεται ότι το 80% των φωτογραφιών που υπάρχουν συνολικά μέσα στο ίντερνετ απεικονίζουν γυμνές γυναίκες.

7/Ο μύθος λέει ότι το Amazon έγινε το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο σάιτ για τα διαδικτυακά μας ψώνια, διότι, πριν σκάσει ο γίγαντας Google, το Yahoo κατηγοριοποιούσε τη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης με αλφαβητική σειρά!

8/Η πρώτη διαφήμιση με μπάνερ εμφανίστηκε το 1994, ήταν της AT&T, βγήκε στην αρχική σελίδα HotWired και ήταν βαρετή και άσκημη - όπως τα περισσότερα μπάνερ.

9/Από τα 247 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μέιλ που ανταλλάσσει ο πλανήτης κάθε μέρα, το 81% είναι spam!

10/20 ώρες βίντεο από όλον τον κόσμο ανεβαίνουν κάθε λεπτό ΣτoYou Tube To πρώτο βίντεο εμφανίστηκε στις 23 Απριλίου 2008, είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα, ανήκε σε έναν από τους ιδρυτές του YouTube, τον Τζόουντ Καρίμ, είχε τίτλο «Me at the Ζοο», και ήταν απελπιστικά βαρετό, όπως και τα περισσότερο βίντεο του μποτιλιαρισμένου σωλήνα.

11/Η διαδικτυακή τρομοκρατία είναι πραγματική απειλή, όχι μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Τον Φεβρουάριο του 2008, 5 υποβρύχια καλώδια που παρείχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ για όλη τη Μέση Ανατολή, κόπηκαν από άγνωστη αιτία.

Το περίεργο είναι ότι στο Ισραήλ και στο υπό αμερικανική κατοχή Ιράκ δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα ούτε καμία διακοπή στη σύνδεση!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb1

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η ανακομιδή του λειψάνου του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο άγιος γεν­νήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας. Ο πατέρας του Σεκούνδος και η μητέρα του Ανθούσα τον ανέθρεψαν χριστιανικώτατα. Όταν έγινε 20 χρονών ακολούθησε τον μοναχικόν βίον και έγραψε πολλούς λόγους, όπως περί ιερωσύνης, περί παρθενίας και θαυματουργούσε. Επί πατριάρχου Φλαβιανού έγινε ιερέας και μετά 16 χρόνια έγινε πατριάρχης Κων/πόλεως. Ανέλαβεν τα καθήκοντα του πατριάρχου και εργάσθηκε σε όλους τους τομείς. Έγραψε λόγους, εβοήθησε τους έχοντας ανάγκην και κατηγόρησε ακόμη και τους αυτοκράτορες. Ένεκα του ελέγχου εδιώχθη και εξορίσθη πολλές φορές και απέθανε στην εξορία. Τα έργα του, οι λόγοι του, οι ύμνοι του και η θεία λειτουργία, είναι εκείνα τα οποία ακούομεν σήμερα στις εκκλησίες.

2) Η αγία Μαρκιανή.

3) Ο άγιος Κλαύδιος.

4) Ο άγιος Αιγύπτιος.

5) Ο άγιος νεομάρτυρας Δημήτριος. Εμαρτύρησεν στην Κωνσταντινούπολιν και απεκεφαλίσθη επειδή δεν αρνήθηκε τον Χριστόν.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 ο τουρκικός στόλος διαλύει την πολιορ-κίαν της Μεθώνης και σιτίζη την πόλι.

Το 1827 στο Καματερό Αττικής οι Έλληνες μάχονται εναντίον των Τούρ­κων και παρ' όλη την επιδειχθείσα ανδρεία, χάνουν την μάχη και αφήσαν επί του πεδίου της μάχης 300 νεκρούς.

Το 1913 συνεχίζεται μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ο αγώνας πυροβολικού.

Το 1921 στη Μ. Ασίαν οι αντιμαχόμενοι Έλληνες και Τούρκοι δρουν δια πυροβόλων.

Το 1922 η ελληνική Στρατιά Μ. Ασίας έδρασε με πυροβολικό και περιπό­λους.

Το 1941 οι ιταλικές δυνάμεις στο μέτωπο της Αλβανίας και ιδίως στην πε-ριοχήν του Α' σώματος στρατού, επιτίθενται σφοδρά και αναγκάζουν τας δυνά­μεις του Α' σώματος ελληνικού στρατού να συμπτυχθούν ολίγον.