24 Ιανουαρίου, 2011

Τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου

image

Συνέντευξη του πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, θα φιλοξενήσει αύριο Τρίτη 25/1/2011 η εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Κώστα Χαρδαβέλα «Αθέατος Κόσμος».

Ο κ. Ειρηναίος, εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται έγκλειστος στο δωμάτιό του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στερούμενος ακόμη και τα βασικά καθημερινά είδη για την διαβίωσή του. Αρνείται να βγει από εκεί φοβούμενος ότι δεν θα τον αφήσουν να επιστρέψει.

Η Δημοσιογράφος κ. Μαρία Γιαχνάκη, μίλησε με τον κ. Ειρηναίο και αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία, θα μεταδοθούν αύριο το βράδυ, από το ALTER.

ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ;

image

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κυβέρνηση ανισόρροπων που δεν γνωρίζει η δεξιά της τι ποιεί η αριστερά της. Γνωρίζει όμως να υπηρετεί τα συμφέροντα, να παραλύει τη σπονδυλική στήλη του λαού και να χαφιεδίζει με τον πιο επίσημο τρόπο σε ξένα κέντρα αποφάσεων, όπως είναι τα αμερικανικά. Αυτή η ανισόρροπη κυβέρνηση όταν βγήκε στην εξουσία και για αρκετούς μήνες διε-κήρυσσε ότι λεφτά υπάρχουν. Και με βάση αυτό το προεκλογικό δόγμα ελάμβανε αποφάσεις. Μετά από μήνες ανακάλυψε ότι η Ελλάδα είναι Τιτανικός και δεν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής στη ζωή.

Τότε ανακάλυψε ότι οι Έλληνες ευθύνονται για τη λεηλασία της Ελλάδος και όχι οι κυβερνήσεις (πρωτίστως) του πατέρα του, στις οποίες συμμετείχε, δικαιολογούσε τη μίζα και χειροκροτούσε τη διάρρηξη των θεσμών, των νόμων και των θησαυροφυλακίων της χώρας. Τότε ανακάλυψε ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά στο μπαούλο και πως θα έπρεπε να τα βγάλουν από αυτό για να ζήσουν (δήλωση κορυφαίου υπουργού του). Τότε άρχισε να αφορίζει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και να τους καταλογίζει ευθύνες για την κρίση, αφήνοντας στο απυρόβλητο όλα τα λαμόγια, τους πρώην λαθρέμπορους πετρελαίου, τις φαγάνες του κρατικού και κοινοτικού χρήματος, τους εθνικούς εργολάβους και εθνικούς προμηθευτές, τους μιζαδόρους και ρε-μουλαδόρους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τα κομματικά στελέχη που συγκροτούν τη γαλάζια και πράσινη νομενκλατούρα και πολλούς άλλους που ξέρουν να παίρνουν με λαδάκι τα έργα και τις προμήθειες με αντάλλαγμα τη ροή χρημάτων στα ταμεία των κομμάτων και των πολιτικών.

Τότε φρόντισε να πετσοκόψει τις συντάξεις και τους μισθούς αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία αλλά και τον ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕ-ΚΟ και των τιμών. Τότε άρχισε με τα ανισόρροπα στελέχη της κυβερνήσεως του να καθυβρίζει νυχθημερόν τον λαόν, τον οποίον θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση. Ευθύνεται ο λαός γιατί ο πατέρας του και οι υπουργοί του έδιναν χρήμα στους εργαζομένους, ενώ θα έπρεπε να το αρνηθούν. Το ίδιο έπρεπε να κάνει και όταν ο Σημίτης έδινε στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους από την πλασματική ανάπτυξη της Οικονομίας.

Ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος, αποκάλεσε, καθύβρισε τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τους ιερείς ως τις πιο αντιπαραγωγικές ομάδες πολιτών της κοινωνίας. Μετά άρχισε να επιτίθεται στους δημοσίους υπαλλήλους ως κοπρίτες. Μετά αποκαλύφθηκε ότι ο λαός είναι διεφθαρμένος και ως διεφθαρμένος εκβιάζει τους πολιτικούς για να του διορίσουν το παιδί με αντάλλαγμα λίγες ψήφους. Το ψάρι, μάς είπε ο κ. Πάγκαλος, δεν βρωμάει από το κεφάλι, δηλαδή τους πολιτικούς και τα κόμματα, αλλά βρωμάει από τον λαό.

Σύμφωνα με τη σάπια και φασιστική άποψη των ανισόρροπων της κυβερνήσεως για τον μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων ευθύνεται ο λαός, ο οποίος εκβιάζει τους πολιτικούς για διορισμούς και δεν επαναστάτησε για τη διάλυση της χώρας, της σαπίλας των πολιτικών, την αποβιομηχάνιση, την ερήμωση της υπαίθρου, της καταστροφής της αγροτικής οικονομίας και της Παιδείας.

Ο κ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τον κομματικό στρατό του ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μίλησε εκ διαμέτρου αντίθετα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Βλέπετε κινδυνεύει να χαθεί για το ΠΑΣΟΚ η ψηφοθηρική δεξαμενή του Δημοσίου και προσπαθεί να μαντρώσει στη συμμορία που λέγεται ΠΑΣΟΚ και πάλι τους κοπρίτες - δημοσίους υπαλλήλους. Αλλά πλέον δεν θα μπορέσει να τους μαντρώσει. Οι μαχαιριές είναι βαθιές. Η πολιτική συμπεριφορά φασίζουσα και η κοινωνική αλήτικη. Ο Παπανδρέου πλέον δεν θα μπορεί να ομιλεί ως πρωθυπουργός αλλά ως εκπρόσωπος μιας κυβερνήσεως ανισόρροπων που δεν έχει αρχή και τέλος.

Η αποδοκιμασία από τώρα και στο εξής δεν θα είναι για τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Η αποδοκιμασία θα είναι για την αλήτικη και αντικοινωνική συμπεριφορά πολλών υπουργών και υφυπουργών της κυβερνήσεως του έναντι του λαού. Η αποδοκιμασία αυτή θα εκδηλωθεί έντονα όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Τότε θα διαπιστώσουν όλοι οι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια στα προηγούμενα χρόνια της διακυβερνήσως του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν έχουν καμία εκτίμηση και σεβασμό.

Ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φωνάζουν μόνο για να εξάπτουν τον κόσμο ότι δήθεν κάτι κάνουν θα διαπιστώσουν ότι δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν στις γειτονιές και στα χωριά των εκλογικών τους περιφερειών, γιατί θα πάθουν ό,τι και ο Χατζηδάκης στην Αθήνα, που πλήρωσε τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια που μας κυριαρχεί. Έκοψε το ψωμί του συνταξιούχου και του μισθωτού, δουλεύει για τις πολυεθνικές και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαλύει τα νοσοκομεία, ολοκληρώνει την καταστροφή στην Παιδεία με τους «πυροβολημένους» που έβαλε στο υπουργείο Παιδείας, έχει εκτινάξει στα ύψη την ακρίβεια και την ανεργία, έχει κάνει τον Έλληνα να χάσει το ηθικό του και να αναρωτιέται πού πάμε, δεν πείθει κανέναν για τα οράματά του, διώχνει τις επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και στην Κύπρο, ενώ δεν μπορεί να φέρει έστω και μια επένδυση και τολμά και μιλάει για μιζέρια;

Είναι ντροπή να προκαλεί τον λαό κατ' αυτόν τον τρόπο. Και είναι μεγαλύτερη ντροπή στην αξιωματική αντιπολίτευση να συμπορεύεται με μια κυβέρνηση ανισόρροπων και να υπερψηφίζει τα νομοσχέδιά της ή να μένει βουβή στο δράμα του λαού και στην τραγωδία της πατρίδας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Ξένη. Καταγόταν από τη Ρώμη από γονείς πλουσίους και ευσε­βείς, επειδή ήθελε να μείνη αγνή δεν εδέχθη να έλθη σε γάμου κοινωνίαν και με δύο δούλες της έφυγε από την πατρική οικία και έφθασε στην νήσο Κω. Εκεί έγιναν μοναχαί και εμόνασαν μαζί με τις δύο δούλες της σε μοναστήριο της Μυλάσσης της Μ. Ασίας. Εξεδήμησαν και οι τρεις εις Κύριον ειρηνικά.

2) Οι άγιοι μάρτυρες Παύλος, Παυσίριος, Θεοδοτιών οι αδελφοί. Και οι τρεις άγιοι εμαρτύρησαν ένεκα της χριστιανικής των πίστεως.

3) Ο άγιος Βαβύλας και οι μαθητές αυτού Αγάπιος και Τιμόθεος. Ο άγιος Βαβύλας καταγόταν από την Αντιόχεια. Όταν εμεγάλωσε έγινε ιερέας και πή­γε εις Ρώμην και από εκεί στην Σικελία. Είχε μαζί του τους δύο μαθητές του Αγάπιον και Τιμόθεον. Εκεί συλληφθέντες και μη αρνηθέντες τον Χριστόν ε-σφάγησαν.

4) Ο άγιος Μακεδόνιος. Έζησε στη Συρία και Κιλικία σαν ασκητής. Με την προσευχή του θαυματουργούσε. Εξεδήμησε ειρηνικά εις Κύριον.

5) Οι άγιοι Ερμογένης, Μάμαντος, Καλπάσιος, Φιλιππικός, Βάρσιμος, Ζω­σιμάς.

6) Ο άγιος Νεόφυτος ο έγκλειστος. Καταγόταν από την Κύπρο. Όταν εμε­γάλωσε έγινε μοναχός και ακολούθως πρεσβύτερος. Σαν πρεσβύτερος έκτισε μονή την οποία ονόμασεν Εγκλείστραν και εμόνασε σε αυτήν 24 χρόνια. Εδί-δαξε πολλούς χριστιανούς και εξεδήμησε εις Κύριον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερον το 1822 ο φοβερός εχθρός των Σουλιωτών και όλων των Ελλήνων Αλή πασάς, φονεύεται από τους ομοεθνείς του Τούρκους.

Το 1913 οι ελληνικές δυνάμεις κανονιοβολούν τους Τούρκους επί του Μπι-ζανίου.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας σημειώνονται συμπλοκαί Ελλήνων και Τούρκων.

Το 1921 ο ελληνικός Στρατός εκκαθαρίζει τις περιοχές τις οποίες κατείχε.

Το 1922 η ελληνική στρατιά Μ. Ασίας οχυρώνει τις θέσεις της και καταδιώ­κει ληστοσυμμορίες Τούρκων.

Το 1941 ο ιταλικός στρατός επιτίθεται σε ολόκληρο το μέτωπο εναντίον των Ελλήνων εις Αλβανίαν.