08 Ιανουαρίου, 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΡΑΙΚΥΛΟ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ!!! (8/1/2011)

image

Δεν πάει άλλο.

Ο Ελεύθερος Τύπος ανακάλυψε διάλεξη του κ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τον περασμένο Μάιο.

Επιτέλους πάρτε θέση

Η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε ανεκτό πλαίσιο. Τον περασμένο μήνα είχε αποκαλέσει αντιπαραγωγικούς τους στρατιωτικούς επειδή δεν έχουν πολεμήσει, αν και ο ίδιος είχε κάνει ;o,τι μπορούσε ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο των Υμίων προκειμένου να δώσει παραγωγικό ρόλο στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Πρόσφατος είναι ο βαρύς χαρακτηρισμός που προσέδωσε στους δημoσίους υπαλλήλους αποκαλώντας τους «κοπρίτες», αν και ο ίδιος γνωρίζει ότι η πλειονότητα των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τόσο στη δεκαετία του ’80 όσο και την περίοδο Σημίτη. Τότε δεν τον είχαμε ακούσει να καταγγέλλει τις πρακτικές, που υιοθετούσε ως κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Οι δηλώσεις Πάγκαλου έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, που διαπιστώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι μόνο οι εύκολοι στόχοι για τις μειώσεις μισθών, αλλά και για τον κοινωνικό τους διασυρμό.

Ομως, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος 5/1/2011, ο κ. αντιπρόεδρος σε ομιλία του πραγματικό «περιβόλι», στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε προχωρήσει σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τους αγωνιστές του 1821. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Πάγκαλου, οι Ελληνες του ’21 αποφάσισαν το σχίσμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να κάνουν πιο εύκολα τα ρουσφέτια τους, προκειμένου να συμπεράνει ότι για τη διαφθορά των πολιτικών φταίνε οι πολίτες.

Και όμως, παρά το συνεχές παραλήρημα του αντιπροέδρου, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μην παίρνει θέση. Δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν για την τακτική αυτή: Ή ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Πάγκαλου ή τις θεωρεί άνευ σημασίας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει η θέση ενός αντιπροέδρου…

Στον Ελεύθερο Τύπο της Τρίτης: 4/1/2011

Νέα απίστευτα αήθης "Παγκαλιάδα", αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Οι πολίτες είναι που διαφθείρουν τους πολιτικούς...

"Λαγός" του επικεφαλής συστήματος εξουσίας που υπηρετεί κάθε φορά (του Γ. Παπανδρέου σήμερα, του Κ. Σημίτη παλαιότερα κ.ο.κ.) με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ή εραστής της προβοκάτσιας και των προκλήσεων, έναντι των αντιπάλων του και της πλειοψηφίας των πολιτών;

Όποια και να είναι η απάντηση, ο Θ. Πάγκαλος καταφέρνει λόγω ακριβώς των …πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρει στο κομμάτι της προπαγάνδας, να αποτελεί επιλογή κάθε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στην εξουσία.  Διότι από κυβερνητικό έργο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…Την «Κατεχάκη» και την υπόθεση Οτσαλάν ή τη νύκτα των Ιμίων…

Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει στο φως ένα νέο αντεθνικό και αντιλαϊκό παραλήρημα του κ. Πάγκαλου. Μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, η οποία είναι και μαγνητοσκοπημένη. Εκεί ο Θ. Πάγκαλος: - Αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».

- Δήλωσε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους.

- Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»

- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων». 

Μετά «το οι δημόσιοι υπάλληλοι «είναι κοπρίτες», οι στρατιωτικοί «μη παραγωγικοί», η ελληνική σημαία «κουρελόπανο», το ΚΚΕ «φασιστικό κόμμα» και ο ΣΥΝ «υιοθετεί τρομοκρατικές ενέργειες», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου δίνει συνέχεια στο «μαζί τα φάγαμε» όταν λέει: «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν…».

Δεύτερον, δηλώνει ότι οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών οι οποίοι ακριβώς για αυτό το λόγο (σ.σ. επειδή ήταν αγράμματοι δηλαδή) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, φίλους, γνωστούς) λογική που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Τρίτον, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτηρισμό όσων του επιτίθενται ως «εγγονού του δικτάτορα», επιχειρεί εμμέσως να θέσει εκτός νόμιμης διαδικασίας τις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι η μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δε μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα

Τέταρτον, παραλληλίζει την ιστορία της Ελλάδας με την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. Η Ελλάδα, λέει, είναι η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας. «Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές» είπε, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος…

Πέμπτον, δήλωσε – με το γνωστό του χιούμορ, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή. (σ.σ. η δογματική αντίληψη περί μη συνέχειας του ελληνικού έθνους, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στο ακροατήριο, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη Joao Cravinho…).  

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, για τους κοπρίτες…

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος συμμετείχε, όπως αναφέρει το κυβερνητικό ρεπορτάζ, στη σύσκεψη που έκανε ο πρωθυπουργός για τον προγραμματισμό του επόμενου τριμήνου. Ουδείς κατέγραψε μία παρατήρηση του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Πάγκαλο για την τελευταία επίθεσή του εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων τους οποίους χαρακτήρισε «κοπρίτες».

Μετά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη επροχθές τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας όσιο και η πρώην υπουργός και βουλευτής Κ. Μπατζελή, μιλώντας στον Φλας, τήρησαν σαφείς αποστάσεις από τα όσα λέει δημοσίως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο πρώτος είπε ότι δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ τέτοιες εκφράσεις και η δεύτερη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταθούμε στις δηλώσεις Πάγκαλου. Την κ. Μπατζελή όμως δεν άκουσε η ΑΔΕΔΥ που εκπροσωπεί τους δημοσίους υπαλλήλους.« Έχουμε πλέον και στην πράξη τη νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας – και όχι μόνο σε μία κοινωνική ομάδα - με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της» απάντησαν στον κ. Πάγκαλο οι «κοπρίτες»

ΣΗΜ."Ι": Όταν έπιαναν τους κομμουνιστές, έλεγα πως δεν είμαι κομμουνιστής. Όταν έπιαναν τους εβραίους, έλεγα πως δεν είμαι εβραίος. Όταν έβριζαν τον δημ. υπάλληλο, έλεγα δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Όταν έβριζαν τον φορτηγατζή, έλεγα δεν είμαι φορτηγατζής...

Η σειρά μας.

Η Ελλάδα οδηγείται στην αγκαλιά της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Κι αν δεν το κάνουμε με φρόνιμο τρόπο:

ΝΕΣΤΕΝΤ ΠΑΜΙΡ, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας με τις αρμοδιότητες υπουργού. Είπε : «ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ». (Από το ΠΡΕΖΑ TV, 4/1/2011) Θυμηθείτε τον κ. Παν. Γεννηματά: "Μνημόνιο ή Τουρκοκρατία"

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΕΝΝΟΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Ακολουθεί η Δήλωση Παγκάλου για τους Έλληνες αναγνώστες της Εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος 5/1/2011.

Αντίδραση Πάγκαλου στο δημοσίευμα

του Ελεύθερου Τύπου

Συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της διυπουργικής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε: «κάποιοι φοιτητές του κώλου στην Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα μόνο από όσα είπα, ενώ είπα κι άλλα πράγματα». Και συνέχισε αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για όσα είπε στην Οξφόρδη: «Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν. Απορώ, αλλά πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν».

Την έντονη αντίδραση της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» προκάλεσαν οι πρωτοφανείς δηλώσεις περί ‘ζώων’ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, τόσο για τους συντάκτες όσο και για τους αναγνώστες της. Σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα τονίζει πως οι χαρακτηρισμοί του κ. Πάγκαλου αντανακλούν το ήθος και την προσωπικότητά του. «Είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού να δει τι θα κάνει με τον ανεκδιήγητο και καθ’ έξιν υβριστή αντιπρόεδρό του», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

___________________________________

Τα συμπεράσματα περί της προσωπικότητος Θ. Παγκάλου δικά σου αγαπητέ αναγνώστη του Ιστολογίου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Δομνίκη. Η αγία καταγόταν από την Καρθαγένη της Αφρικής. Μίαν ημέραν μετά 4 άλλων παρθένων πήγε στην Κων/πολη και ο πατριάρχης Νεκτάριος τις εβάπτισε. Μετά το βάπτισμα έγινε μοναχή και με την προσευχή της θαυματουρ­γούσε.

2) Ο άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης. Ο άγιος καταγόταν από την Κύπρο. Όταν εμεγάλωσε πήγε εις τους Αγίους τόπους και έγινε μοναχός στο μοναστήρι του Χο-ζεβά. Εκεί εμόνασε και με την πίστη του θαυματούργησε. Εθεράπευσε το παράλυ­το χέρι γέροντα μοναχού, που τον εράπισε και ανέστησε νεκρόν νήπιον ενός γεωρ­γού από την Ιεριχώ.

3) Ο άγιος Ιουλιανός και η σύζυγος του Βασίλισσα. Ο άγιος καταγόταν από την Αντινοούπολιν της Αιγύπτου. Έγινε μοναχός καθώς και η γυναίκα του. Η πίστις του εις τον Χριστόν ήταν μεγάλη. Παρά τα μαρτύρια, τα οποία υπέστη δια να αρ-νηθή τον Χριστόν δεν εδειλίασε αλλά και εθαυματούργησε κατά την ώραν του μαρτυρίου και οι βασανιστές επίστευσαν εις τον Χριστόν.

4) Ο άγιος Καρτέριος. Ο άγιος ήταν ιερέας και διδάσκαλος και εδίδασκε τον Χριστιανισμόν. Για την πίστιν του εβασανίσθηκε και κλείσθηκε στις φυλακές. Αλ­λά την ιδίαν ημέραν ηλευθερώθη παρά αγγέλου. Πλήθη κόσμου εβαπτίσθηκαν α­πό αυτόν εις τον Χριστόν.

5) Οι άγιοι Κέλσιος, Αντώνιος, Θεόφιλος, Ελλάδιος, Αγάθων, Κύρος, Αττικός και Σαμαίας.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1823 ο Τούρκος Ντελή Αχμέτ πασάς στην Ακρά-ταν διαπραγματεύεται την παράδοσίν του στους οπλαρχηγούς Πετμεζά-Ζαΐμη.

Το 1828 ο 1ος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας φθάνει στο Ναύπλιο.

Το 1854 γίνεται εξέγερσις των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και στας θέσεις Παλαιοπαναγιά και Σκουληκαριά της Άρτας και γίνεται σφοδρή μάχη μεταξύ ε­ξεγερθέντων και Τούρκων.

Το 1913 οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται σκληρά εναντίον των Τούρκων που κατέχουν το Μπιζάνι και κερδίζουν έδαφος.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία εκκαθαρίζει την περιοχή που ελέγ­χει.

Το 1921 ο Ετέμ Βέης παραδίδεται στα ελληνικά φυλάκια του Εκστρατευτικού Σώματος της Μ. Ασίας και 2.000 Τούρκοι.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα δια περιπόλων.

Το 1941 στο Αλβανικό μέτωπο μεταξύ των εμπολέμων Ελλήνων και Ιταλών γί­νεται δράσις πυροβολικού. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Άρτα και Θεσ­σαλονίκη.