01 Ιανουαρίου, 2011

ΜΗΝΥΜΑ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤO ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2011

image

Προεδρικό Μέγαρο,  31 Δεκεμβρίου 2010

Αγαπητοί συμπολίτες,

Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος  είμαι και εγώ.

Συμμερίζομαι την αγωνία των συμπολιτών μας που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια. Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για  παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας.

Η πολιτεία,  οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η σκέψη μου είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Όσο πολύπλευρα και αν είναι  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με ιστορία και αντοχές σε πολύ μεγαλύτερες τρικυμίες.

Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους στρατιώτες μας που υπηρετούν στα σύνορα, στον ελληνισμό της διασποράς, σε όλους όσοι δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί με τους δικούς τους.

Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες  δοκιμασίες για την πατρίδα μας.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά.-