23 Δεκεμβρίου, 2011

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ 22/12/2011

  
Ερωτηθείς ο Αρχιεπίσκοπος από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, για όλους αυτούς που βρίσκονται λαθραία στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

«Ο Έλληνας έχει μέσα στο DNA του να αγαπάει και να συμπαρίσταται στον συνάνθρωπό του στις δύσκολες ώρες. Πιστεύω ότι αυτή την ώρα και ο πλούσιος έλληνας και εκείνος που με τα βίας τα βγάζει θα δώσει την δική του προσφορά, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλαίσιο την εκστρατείας «Όλοι μαζί μπορούμε».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ένα ακόμα σημείο που θέλω να τονίσω είναι το πόσο καλό μπορούν να κάνουν τα ΜΜΕ όταν το θέλουνε, να σκύψουν σ΄ αυτά τα προβλήματα και να μην είναι πάντα κίνητρο το σκάνδαλο». «Η Εκκλησία έχει μπροστά της μεγάλο αγώνα, γιατί τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πολυποίκιλα. Δεν πρέπει να αφήσουμε εν γνώσει μας έναν άνθρωπο που πεινάει, να τον αφήσουμε χωρίς φαγητό», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος στον Δημοσιογράφο κ. Πορτοσάλτε.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι «αυτά που δίνει ο λαός στην Εκκλησία, φροντίζει πρώτα να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα και τα άλλα πάλι ανήκουν στον λαό». «Η Πολιτεία λειτουργεί αλλιώς, ενώ η Εκκλησία δεν μπορεί να αρνηθεί την βοήθεια σε κανέναν, είτε είναι Έλληνας, είτε είναι αλλοεθνής, είτε είναι μαύρος, είτε είναι μουσουλμάνος κ.τ.λ.», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και σε ένα νέο πείραμα το λεγόμενο «δέμα στο σπίτι», όπου οι ενορίες γνωρίζουν καλά και δίνουν κάθε δέκα μέρες δέματα 10 κιλών σε ορισμένα σπίτια. «Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό, για να δείτε πόσο καλό είναι αυτό. 

Ένας από τους συνεργάτες μου, είπε ότι μια μητέρα ζήτησε να παίρνει 5 μερίδες φαγητό γιατί είχε τρία παιδιά και δύο αυτοί. Εγώ ζήτησα να την δω αυτή την γυναίκα, την οποία μόλις την είδα κρατούσε στα χέρια της μια κατσαρόλα. Τότε της είπα γιατί κάνετε αυτή την κίνηση;

Μου είπε: Μακαριώτατε, παίρνω σ΄αυτή την κατσαρόλα αυτές τις μερίδες φαγητό και πηγαίνω κρυφά στο σπίτι μου. Τα βάζω πάνω στην κουζίνα και κάνω δήθεν ότι μαγειρεύω, διότι δεν θέλω ποτέ τα παιδιά μου να δουν όταν έρθουν από το σχολείο ότι πηγαίνω και παίρνω συσσίτιο από την ενορία μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «εκεί που επιμένω είναι ότι θέλω να υπάρχει διαφάνεια παντού, να υπάρχει μια εκτίμηση των πραγμάτων και να γίνουν όσο λιγότερα λάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: