20 Απριλίου, 2011

ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.

image Το κέντρο διανομής συσσιτίων του Δήμου Αθηναίων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκε εχθές Τρίτη, 19 Απριλίου 2011  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Ι. Σπανουδάκη.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΚΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Οικομονικός Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά το πέρας της επίσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ μίλησαν για την επίσκεψή τους αυτή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, φανερά συγκινημένος τόνισε: «Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που άρχισε το πρόγραμμα «η εκκλησία στους δρόμους για την φτώχια», η προσπάθεια και η προσφορά είναι μεγάλη. Σήμερα θέλω να τονίσω την προσφορά του ΟΠΑΠ που εγκαινιάζουμε μια νέα συνεργασία, που θα μας δώσει την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα πιάτο φαγητό, γιατί οι δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν λυγίσει σημαντικά και αισθανόμαστε αυτή την συμπαράσταση σαν μια προτροπή και μια βοήθεια να προχωρήσουμε. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Σπανουδάκη που βρίσκετε ανάμεσα μας εκπροσωπώντας τον ΟΠΑΠ.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Ι. Σπανουδάκη, δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με την Εκκλησία της Ελλάδος και ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο που μας έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσουμε και εμείς. Δε θα είναι η μόνη,  θα βρεθούνε κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε πολλά περισσότερα κυρίως τώρα που η οικονομική κρίση δυσκολεύει τα μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους άστεγους, τους άνεργους αλλά και αυτούς που δεν έχουν τις καθημερινές ανάγκες. Είναι πολύ συγκινητικό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο», πρόσθεσε κλείνοντας.
Ο ΟΠΑΠ προσέφερε 300.000 μερίδες φαγητού που διανέμονται στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: