13 Απριλίου, 2011

ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ.

ΕΚΚΛ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2

 image

Αθήνα 13 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

α.Την Πανελλήνια Συνάντηση με την διοργάνωση Ημερίδoς σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Στην Συνάντηση θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και των Θεολογικών Ενώσεων και Συνδέσμων όλης της Ελλάδος. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας, στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στις 30 Απριλίου 2011.

β.Την οργάνωση Ημερίδoς για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση με θέμα «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας, στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στις 3 Μαΐου 2011.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: