18 Απριλίου, 2011

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΥΡΕΘΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

image Στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Μοίρασε 2.500 είδη πρώτης ανάγκης

της ΜΚΟ “Aποστολή”

Τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Μ.Κ.Ο. “Αποστολή” o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Αποστολή” κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Μακαριώτατος αφού μοίρασε στις κρατούμενες 2.500 είδη πρώτης ανάγκης που είχε ετοιμάσει κλιμάκιο της ΜΚΟ “Αποστολή”, μίλησε στις κρατούμενες για τις δύο ελευθερίες του ανθρώπου, την εξωτερική και την εσωτερική. “Παλεύουμε με ότι μας ταλαιπωρεί μέσα μας ώστε να το διώξουμε και να νιώσουμε ελεύθεροι” σημείωσε ο Μακαριώτατος. “Πρέπει να αγωνιζόμαστε γι’αυτές τις δύο ελευθερίες. Να παλεύουμε για να τις διατηρήσουμε”. “Είμαι σήμερα κοντά σας”, είπε απευθυνόμενος στις κρατούμενες, “γιατί νιώθω την εσωτερική σας δυσκολία, την ψυχική σας ταλαιπωρία, γιατί βρίσκεστε σ έναν χώρο που δεν είναι ευχάριστος. Πολλοί άνθρωποι άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο και κάποιοι να είναι άδικα εδώ μέσα.

Σκεφτήκαμε να έρθουμε να σας δούμε για να σας πούμε ότι η ζωή έχει πολλές δυσκολίες, να σας πούμε ότι χρειάζεται από όλους τους ανθρώπους να γίνεται αγώνας σε αυτή τη ζωή. Και εγώ που σας μιλώ που είμαι Αρχιεπίσκοπος κάνω πολλά σφάλματα και πρέπει να αγωνίζομαι κάθε μέρα. Πρέπει να αγωνιστείτε”. Για να κατακτήσουμε την εξωτερική ελευθερία πρέπει, είπε ο Μακαριώτατος, να αναζητήσουμε την εσωτερική μας ελευθερία. “Πρέπει να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας ταλαιπωρεί ποιο είναι το αδύνατο σημείο μας”. “Εύχομαι αυτό το Πάσχα να είναι ένα Πάσχα σταθμός στη ζωή σας. Να το παλέψετε μέσα σας, να βρείτε το αδύνατο σημείο μέσα σας που θέλει φάρμακο. Όταν ο άνθρωπος ελευθερωθεί εσωτερικά τότε έρχεται και η εξωτερική ελευθερία” κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου επισημαίνοντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο “αφοσιωμένο στο καθήκον, στον άνθρωπο και τις αξίες του. Είναι παράδειγμα ιεράρχη και παράδειγμα ανθρώπου, πιστού στην αποστολή του και στην έννοια της αγάπης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: