30 Απριλίου, 2011

ΘΑ ΤΟΥΣ ΗΡΜΟΖΕ Η... ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

no_blog

Αναλογιζόμενοι οι Απλοί Πολίτες (αθώα θύματα) τις απάτες, τις κλοπές, τις σπατάλες και την απίστευτη διαφθορά των Επαγγελματιών της Πολιτικής (και της πλειονότητος των Βουλευτών), διερωτώνται, εάν η αισχρή εκμετάλλευση της Εξουσίας, έγινε... μόνον από μία μερίδα... «πολυδιαφημισμένων» Πολιτικών απατεώνων, ή και από... άλλους κυρίως υπεύθυνους της χρεωκοπίας. Ένας Πολιτικός εκ των «σπουδαίων» που συνετέλεσαν εις αυτήν την χρεωκοπίαν, ασφαλώς είναι... και ο... Πέτρος Δούκας.

Είναι «εντυπωσιακό», ότι για τον Πέτρο Δούκα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε (στις 6 Μαρτίου του 2011 προς το «Πρώτο Θέμα») ότι: «Ο Δούκας ξέρει τα οικονομικά τόσο καλά», ώστε, «αν ο Δούκας ήταν στη θέση του Παπακωνσταντίνου, εγώ θα ήμουν πιο ήρεμος».

Πάλι καλά που δεν είπε ότι θα ήταν. ενθουσιασμένος. Πριν τα πει αυτά (και. εκτεθεί, ο προφανώς. εντυπωσιασμένος από την προσωπικότητα του Πέτρου Δούκα, Γιώργος Καρατζαφέρης), δεν έριχνε μια ματιά στην... «Κυβερνητική δράση» του Πέτρου Δούκα, κατά την μακρά περίοδο που κατείχε Κυβερνητικά Αξιώματα;

Ως Υφυπουργός Οικονομικών το 1992, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αρμοδιότητες μεταξύ άλλων και το. Δημόσιο χρέος και την. Δημόσια Περιουσία. Ως Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών το 2004 επί της ελεεινής Κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή (του. νεοτέρου), ο Δούκας είχε αρμοδιότητες επί του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την κατάρτηση και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, το Δημόσιο... χρέος, τον Οργανισμό.

Διαχείρισης του Δημόσιου χρέους, την κίνηση κεφαλαίων, την Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών, την. Διαχείριση των Κρατικών. Διαθεσίμων, την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικών Ελέγχων στα Υπουργεία και τις. Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Ν.Π.Δ.Δ., την Δημόσια Περιουσία κ.λπ. κ.λπ. Ήταν, με λίγα λόγια, «Άρχοντας» των Οικονομικών της Χώρας, την περίοδο της μεγάλης οικονομικής διαφθοράς της κραιπάλης και της σπατάλης του Δημόσιου πλούτου (του μόχθου των Πολιτών δηλαδή), επί Κυβερνήσεως. Καραμανλή.

Επί εποχής «οικονομικής κυριαρχίας»του Πέτρου Δούκα (που ετέλει εν πλήρη γνώσει ότι η Χώρα όδευε προς την χρεωκοπίαν), οι... Διευθυντές στην ΛΑΡΚΟ, από 14 που ήταν το 2004, έγιναν... 52, με μισθούς από 5.000 Ευρώ έως 10.000 Ευρώ μηνιαίως και επιπλέον, με. εταιρικά αυτοκίνητα και. πιστωτικές κάρτες, για τα... ψώνια τους.Αν ο Πέτρος Δούκας (...γαμβρός του... Έβερτ), με όλα αυτά τα Αξιώματα και τις επί των Οικονομικών αρμοδιότητες που είχε, δεν είναι συνυπεύθυνος για τις περί των Οικονομικών αθλιότητες και τα πα-λιανθρωπίστικα ψέματα της Εποχής Καραμανλή (με την παράλληλη κατασπατάληση του μόχθου των Πολιτών και την ελεεινή εκμετάλλευση της Εξουσίας) που οδήγησαν τη Χώρα στη διάλυση και την χρεωκοπία, τότε ποιος άλλος υπήρξεν επί των οικονομικών. αρμοδιότερος αυτού;;

Αυτά περί του. «κορυφαίου» επί των Οικονομικών Πέτρου Δούκα, με την ευκαιρία των «ευνοϊκών» υπέρ αυτού δηλώσεων Καρατζαφέρη. Αν μπήκε και ο Καρατζαφέρης στην. «λίστα» των. θαυμαστών των. «ημετέρων» του Μητσοτάκη και του Καραμανλή, που (μαζί με τους. αντίστοιχους Πασόκους) μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. σωθήκαμε. Δικαίως λοιπόν οι Πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Ως εκ τούτου, απαιτείται πλέον πλήρης ανανέωσις του Πολίτικου Κόσμου. Αυτό το. ευεργετικό για την Πατρίδα έργο, θα γινόταν αυτομάτως, εάν οι Πολιτικοί (διά Συνταγματικής Διατάξεως) στερούντο του δικαιώματος επανεκλογής των, διά πέραν των δύο, ή το πολύ τριών θητειών εν τω Κοινοβουλίω. Αυτή η. σωτήρια (ορθοτάτη και δικαία) επιθυμία των Απλών Πολιτών, ήταν και είναι αδύνατον να γίνει πράξη, από αυτούς τους ιδιοτελείς Επαγγελματίες Πολιτικούς, οι οποίοι εισήλθαν εις την Πολιτικήν ουχί εκ των ιδανικών, της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το Κοινωνικόν Σύνολον, ως θα όφειλαν, αλλά διά την ιδιοτελή αισχρή εκμετάλλευση της Εξουσίας.

Σε πολλούς από αυτούς, θα ήρμοζε, πέραν της δημεύσεως των περιουσιών των, ακόμη και η ποινή του θανάτου, για την ελεεινή προδοσία τους προς τους Πολίτες και την Πατρίδα. Οι Πολίτες εύχονται να. «αναδυθούν» δυνάμεις, ικανές να γλιτώσουν τη Χώρα από την πληθώρα των εξαιρετικά επικινδύνων ιδιοτελών καταχραστών της Εξουσίας, ισόβιων Επαγγελματιών της Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: