18 Απριλίου, 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

ΣΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Θ.Μ.

Την 14η Απριλίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον απερχόμενο Πρέσβη της Ρωσίας στην Αίγυπτο Εξοχ.κ.Μιχαήλ Μπογκντάνωβ μετά της Ευγενεστάτης συζύγου του κας.Έλενας Μπογκντάνοβα.  Μετά την συνάντηση της ΑΘΜ με τον κ.Πρέσβη στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου η περικόσμηση του κ.Μπογκντάνωβ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λέοντος του Αγίου Μάρκου μετ’ Αστέρος.

Κατά την σύντομη προσλαλιά Του ο Μακαριώτατος επεσήμανε τους πολυαιωνίους δεσμούς του παλαιφάτου Πατριαρχείου με την ορθόδοξη Ρωσία και το Πατριαρχείο Μόσχας και ανεφέρθη στις αγαστές σχέσεις συνεργασίας με την Εκκλησία της Ρωσίας και τον Σεπτό Προκαθήμενο αυτής Μακ.Πατριάρχη κ.Κύριλλο. Επίσης εξήρε την καλλίκαρπη εξαετή πρεσβευτική θητεία του κ.Μπογκντάνωβ στην Νειλοχώρα και χαιρέτησε την αναβάθμισή του σε Υφυπουργό Εξωτερικών από τον Εξοχ.Πρόεδρο της Ρωσικής Δημοκρατίας κ.Δημήτριο Μεντβέντεβ.

Ο κ.Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακ.Πατριάρχη για την γενομένη τιμή και επήνεσε το έργο και την προσωπικότητα Του.Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Πανοσιολ. Έξαρχος της Ρωσικής Εκκλησίας, Αρχιμ.κ.Λεωνίδας Γκορμπατσώφ και ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξάνδρεια κ.Σέργιος Πετλιακώβ, συνοδευόμενος από την Εριτιμ.σύζυγό του κα.Ειρήνη Πετλιακόβα.

ΠΕΡΙΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Θ.Μ.

Την 15η Απριλίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Αξιοτ.κ.Κωνσταντίνο Τσουρό, Δημοσιογράφο, συνοδευόμενο από την Ερίτ.κα. Ισμήνη Κουβέλου.

Κατά την συνάντηση ο Μακαριώτατος απένειμε τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου στον κ.Τσουρό για την προσφορά του στον χώρο του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ και την συμβολή του στην προβολή του πολυσχιδούς έργου του παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: