08 Απριλίου, 2011

Θα φάμε ραδιενεργά ψάρια

image

Με διαφορά δύο ωρών κατέφθασαν δύο τηλεγραφήματα του Αθηναϊκού πρακτορείου, τα οποία μας πληροφορούσαν ότι «η ιαπωνική εταιρεία, Tepco, που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, θα ρίξει στη θάλασσα 11.500 τόνους νερού με ραδιενέργεια, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι πρόκειται για «ελαφρώς ραδιενεργό νερό», ενώ ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο, δήλωσε ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απορρίψουμε αυτό το μολυσμένο νερό στη θάλασσα ως μέτρο ασφαλείας»!

Ασφαλείας ποίου αγαπητέ; Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι καταφτάνει και το δεύτερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, το οποίο μας πληροφορεί ότι «η Tepco, άρχισε να ρίχνει στη θάλασσα 11.500 τόνους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού».

Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco «με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς, ζήτησε συγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας». «Έχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι’ αυτό το νέο κακό», τόνισε. Στο ενδιάμεσο κανένα απολύτως τηλεγράφημα αντίδρασης από καμία κυβέρνηση! Ούτε από τη γειτονική Κίνα, ούτε από την ΕΕ, ούτε από τις ΗΠΑ, από πουθενά!

Κοινώς, ετοιμαστείτε όλοι να φάτε ραδιενεργά ψάρια! Λες και δε μας φτάνουν οι χιλιάδες άνθρωποι που μολύνθηκαν στην Ιαπωνία, πρέπει να μολυνθεί και ο υπόλοιπος πλανήτης! Μη με ρωτάτε τι άλλο θα μπορούσε να γίνει. Δεν είμαι ειδική και, φυσικά, δε γνωρίζω! Αλλά, έλεος ρε παιδιά! Μας είπαν, το ομολογώ, «με δάκρυα στα μάτια» ότι ξεκίνησαν ανενόχλητοι… την παγκόσμια μόλυνση; Και εμείς, ή έστω οι πανίσχυρες κυβερνήσεις μας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα;

Βάλτε επιτέλους τέλος στα πυρηνικά! Αν δε σκέφτεστε την υγεία μας, σκεφτείτε το κόστος για το παγκόσμιο σύστημα υγείας από τις επιπλοκές!

Μα πού έχουμε φτάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: