08 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image23

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιοι απόστολοι 'Αγαβος, Ρούφος, Φλέγων, Ασύγκριτος. Όλοι ήσαν από τούς 70 Αποστόλους. Ο 'Αγαβος είναι εκείνος που έλαβε την ζώνην του αποστόλου Παύλου και προφήτευσε το τέλος του. Ο Ρούφος έγινε επίσκοπος Θηβών Ελλάδας. Ο Φλέγων και ο Ασύγκριτος με την διδασκαλία τους οδήγησαν πολλούς εις τον Χριστιανισμόν.

2) Ο άγιος Κελεστίνος ο Πάπας της Ρώμης.

3) Ο άγιος Παυσίλυπος.

4) Ο άγιος νεομάρτυρας Ιωάννης ο ναύκληρος της Κω.

5) Ο άγιος Νήφων ο Ρώσσος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες με τον I. Δυοβουβιώτην πολιορκούν το φρούριον της Μενδενίτσης Λοκρίδος το οποίον υπο­στηρίζουν οι Τούρκοι. Έξω των Σαλώνων γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και φονεύεται ο Έλλην οπλαρχηγός Χάινας και έτσι οι Έλληνες χά­νουν τη μάχη.

Το 1822 γίνεται μάχη παρά την Κάπελιν της Κρήτης μεταξύ Ελλήνων επανα­στατών υπό τον Γάλλον συνταγματάρχην Βαλέστραν και Τούρκων. Αποτέλε­σμα της μάχης υπήρξε η νίκη των Ελλήνων. Παρά τον Πύργον του Χ. Ζαφειρά-κη οπλαρχηγού της Ναούσης οι γυναίκες των Ναουσαίων σαν άλλες Σουλιώτισσες δια να μη υποστούν τα όργια των Τούρκων, πέφτουν και φονεύονται στα νερά του Μαυρονερίου.

Το 1825 γίνεται μάχη μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών υπό τον Γεώργ. Μαυρομιχάλην και Αυγυπτίων έξω του Νεοκάστρου Πυλίας. Αποτέλεσμα της μάχης υπήρξε η νίκη των Ελλήνων.

Το 1827 Στον Λιμένα του Βόλου τα Ελληνικά πλοία υπό τον Λστιγγα πυρ­πολούν οκτώ δικάταρτα τουρκικά πλοία. Ο Μακρυγιάννης νικά τους Τούρκους παρά το Φάληρον.

Το 1897 οι Έλληνες στρατιώτες μάχονται σκληρά εναντίον των επιτιθέμε­νων Τούρκων εις την Μελούνα. Η 2α Ελλην. Ταξιαρχία στην Ήπειρον τρέπει τους Τούρκους σε φυγή παρά το Νεοχώριον και Παχύκαμπον.

Το 1920 Ο ελληνικός στρατός της Μ. Ασίας μάχεται με περιπόλους.

Το 1921 Οι αντιμαχόμενοι Έλληνες και Τούρκοι μάχονται με περιπόλους.

Το 1922 Η ελληνική στρατιά εις Μ. Ασία εκκαθαρίζει το έδαφος από τουρ­κικά αποσπάσματα.

Το 1941 Οι Γερμανοί διασπούν την Ελληνοσερβικήν γραμμήν εις το τριε-θνές σημείον και δημιουργούν θύλακα. Τα ελληνικά οχυρά της γραμμής Μετα­ξά ανθίστανται αποτελεσματικά. Στο Αλβανικό μέτοπον σημειούνται δράσις πυροβολικού και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: