07 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image2

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Καλλιόπιος. Μη αρνηθείς τον Χριστόν βασανίσθηκε και φυλακίσθηκε. Κατόπιν σταυρώθηκε την Μεγ. Πέμπτη και παρέδωσε το πνεύμα την Μ. Παρασκευήν. Η μητέρα του, αφού κατέβασε το σώμα του γιου της από τον σταυρόν, το αγκάλιασε, λιποθύμησε και πέθανε και ετάφηκε μαζί με το γιο της.

2) Ο άγιος Γεώργιος ο επίσκοπος Μυτιλήνης. Έγινε μοναχός από νεαρή ηλικία και είχε όλες τις αρετές του μοναχού. Δια τούτο εχειροτονήθη Αρχιε-ρεύς της Μυτιλήνης, όπου έλαμψε διότι εξανάγκασε τους εικονομάχους να γνωρίζουν την πλάνην τους. Εξεδήμησε προς Κύριον ειρηνικά.

3) Ο άγιος μάρτυρας Ρουφίνος, η αγία Ακυλίνα και οι άγιοι διακόσιοι μάρ­τυρες εις την Συνώπη τελειωθέντες.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1790 ο Έλλην ήρωας Λάμπρος Κατσώνης ναυμαχεί δια του στόλου του τον τουρκικόν στόλον τίθεται όμως εν μέσω δύο πυρών καθότι κατέφθασε εις βοήθειαν του Τουρκικού και ο Αιγυπτιακός στό­λος. Ένεκα της καταστάσεως αυτής ο στόλος του καταστρέφεται, αφού βε­βαίως επέφερε καταστροφές στους Τουρκικούς στόλους, και ο ίδιος τραυματί­ζεται.

Το 1821 παρά την Μεθώνην γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και φονεύεται ο Έλλην αρχηγός Κων/νος Μαυρομιχάλης και 10 σύντροφοι του.

Το 1822 οι οπλαρχηγοί της Ναούσης καταφεύγουν εις τον Πύργον Χ. Ζα-φειράκη όπου και γίνεται σφοδρή μάχη με τους Τούρκους.

Το 1824 απεβίωσε στο Μεσσολόγγι ο Λόρδος Βύρων ο οποίος προσέφερε υπέρ της Ελλάδος η ζωή του.

Το 1825 εις το Κρεμμύδι Πυλίας γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τον Σκούρτην και Αιγυπτίων εις την οποίαν νικούν οι Αιγύπτιοι.

Το 1897 οι Ελληνικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των επιτιθεμένων Τούρ­κων στην Μελούνα.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός της Μ. Ασίας δέχεται επιθέσεις εκ μέρος των Τούρκων.

Το 1921 Σε ολόκληρον το μέτωπον της Μ. Ασίας επικρατεί ηρεμία

Το 1922 Η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία εκκαθαρίζει την περιοχή από ληστάς Τούρκους.

Το 1941 οι Γερμανοί μάχονται εναντίον των Ελλήνων στα οχυρά της γραμ­μής Μπαξά. Στο αλβανικό μέτωπο σημειώνεται δράση περιπόλων. Η γερμανι­κή αεροπορία εβομβάρδισε τον Πειραιά.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: