04 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image23333333333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Γεώργιος ο εν Μαλαιώ. Έγινεν μοναχός στο όρος Μαλαιόν. Προείπεν το τέλος του και εξεδήμησε ειρηνικά.

2) Οι άγιοι μάρτυρες Θεόδουλος και Αγαθόπους. Αυτοί καταγόταν από την Θεσσαλονίκη. Δια την πίστι εις τον Χριστόν ωδηγήθησαν προ του άρχοντα Φαστίνου και επειδή δεν αρνήθηκαν τον Χριστόν ερρίχθηκαν στο βυθό της θά­λασσας και επνίγηκαν.

3) Η αγία μάρτυς του Χριστού Φερφούθη και η Αυταδέλφη αυτής, καθώς και η Παιδίσκη τους (δούλη τους) εμαρτύρησαν από τον βασιλέα των Περσών διότι ησπάσθησαν τον Χριστιανισμόν.

4) Οι άγιοι πατέρες Θεωνάς, Συμεών και Φερβίνος.

5) Ο άγιος πατέρας Ζωσιμάς. Αφιερώθη στον Θεόν από βρεφική ηλικία και ήλθεν προς Κύριον πλήρης ημερών. Μετάλαβε των αχράνων μυστηρίων την ο-σίαν Μαρίαν την Αιγυπτίαν και την εκήδευσε.

6) Ο άγιος πατέρας Πλάτων. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε ηγούμενος της μονής Σακκουδέων. Ήταν υπέρμαχος των εικονολατρών και ε­ξεδήμησε προς Κύριον.

7) Ο άγιος Θεωνάς επίσκοπος Θεσσαλίας.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1770 εις τον Μελίπυργον Μεσσηνίας ο Ιω. Μαυρομιχάλης και οι 25 σύντροφοι του κατόπιν σθεναρός αντιστάσεως των εναντίον των επιτιθεμένων Τούρκων ευρίσκουν σκληρόν θάνατον.

Το 1821 οι Τούρκοι κατακρεουργούν τον μέγα διερμηνέα Μουρούζην και άλλους Έλληνες. Τελευταίες λέξεις του Μουρούζη ήταν «αιμοβόρε Σουλτάνε η τελευταία ώρα της βασιλείας σου εσήμανε».

Το 1897 συνάπτεται μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων παρά τον συνοριακόν σταθμόν Μπαϊρακτάρη. Οι Έλληνες καταλαμβάνουν το όρος Ανάληψης.

Το 1920 Στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνεται δράση περιπόλων.

Το 1921 Σε ολόκληρο το μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται ελάχιστες δράσεις περιπόλων.

Το 1922 Η ελληνική στρατιά Μ. Ασίας μάχεται με πυροβολικό και αποσπά­σματα περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: