12 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image233333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Βασίλειος. Επίσκοπος Πάριου. Δια τις μεγάλες αρετές του και την πίστιν προς τον Χριστόν έγινεν επίσκοπος Παρίου. Επειδή όμως δεν συνε-φώνησε στην αίρεσι των εικονομάχων, επέρασε την ζωήν του με θλίψεις, διωγ­μούς αγωνιζόμενος πάντοτε δια τα δόγματα των θείων πατέρων.

2) Η αγία Ανθούσα. Ήταν θυγατέρα του βασιλέως Κωνσταντίνου Ζ'. Αυτή πολλές φορές επιέσθη από τον πατέρα της να νυμφευθή, αλλά δεν επείσθη. Μετά τον θάνατον του πατέρα της εύρε την ευκαιρίαν και όλην την περιουσίαν της την εμοίρασεν στους φτωχούς, εκκλησίες και μοναστήρια και έγινε προστά-τισα και μητέρα των ορφανών και χηρών. Ακολούθως έγινε μοναχή στο μονα­στήρι που έμεινε μέχρι του θανάτου της.

3) Η μετακόμισις της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου από την Επισκοπή Ζήλας στην Βασιλίδα των Πόλεων, επί Κωνσταντίνου και Ρωμανού των Πορφυρογέν­νητων.

4) Οι άγιοι μάρτ. Δήμης, Πρωτίων, Αρτέμων, Μηνάς, Δαυίδ, Ιωάννης και Ακάκιος ο νέος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 ο ναύαρχος Καρά Αλής αποβιβάζει και νέα στρατεύματα στη Χίο και υπό την επιστασίαν του γίνονται σφαγαί των χρι­στιανών της νήσου.

Το 1826 ο επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ βάζει φωτιά στη μπαρούτη την ευρισκό­μενη εντός ανεμόμυλου έξω από το Μεσολόγγι και ανατίναξε όλους τους ευρι­σκόμενους εντός και πλησίον του ανεμόμυλου Τούρκους και Έλληνες.

Το 1897 οι Τουρκικές δυνάμεις πιέζουν τις Ελληνικές και καταορθώνουν και καταλαμβάνουν τον Τύρναβον. Στον τομέα της Ηπείρου γίνονται συμπλο-καί αποσπασμάτων Ελλήνων και Τούρκων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός της Μ. Ασίας μάχεται με περιπόλους.

Το 1921 Σε ολόκληρο το μήκος στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1922 Η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχονται με πυροβολικό και πε­ριπόλους.

Το 1941 οι Γερμανοί επιτίθενται εναντίον των Βρεττανοελληνικών δυνά­μεων στο κλειδί Μακεδονίας και αναγκάζουν αυτές σε υποχώρηση. Στο Αλβα­νικό μέτωπο οι ελληνικές δυνάμεις συμπτύσσονται δια να αποφύγουν την κύκλωσιν.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: