11 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image23333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Αντύπας. Έζησε κατά τους χρόνους των Αποστόλων (83 μ.Χ.). Εχειροτονήθη επίσκοπος από τους αγ. Αποστόλους στην Πέργαμον σε μεγάλη ηλικία. Συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες και αρνηθείς να θυσιάσει εις τα εί­δωλα ερρίφθηκε μέσα σε χάλκινο βόδι πυρακτωμένο, όπου προσευχόμενος προς τον Θεόν, εξεδήμησε. Το λείψανον του ετάφη στην εκκλησίαν της Περγά­μου.

2) Ο άγιος Φαρμούθιος. Ειρηνικά παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριον.

3) Η οσία Τρύφαινα. Καταγόταν από την Κύζικο. Εξεδήμησε εις Κυριον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 οι πλοίαρχοι των Σπετσών και ο Νικό­λαος Ράπτης στο λιμένα της Μήλου κυριεύουν με ναυμαχία τρία τουρκικά πλοία γεμάτα πολεμ. υλικό. Στο χωριό Μεσοχώρι της Πυλίας γίνεται μάχη αμ­φίρροπος μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών υπό τον Πέτρον Μαυρομιχάλην και Τούρκων. Εντός του φρουρίου της Μεθώνης γίνεται σφαγή προκρίτων.

Το 1825 ο Ελληνικός στόλος υπό τον Μιαούλην συλλαμβάνει δύο πλοία με­ταφέροντα πολεμ. υλικό στον Ιμβραήμ. Εις το Τουρκοχώριον Λοκρίδος οι Έλ­ληνες υπό τον Γκούρα νικούν τους Τούρκους και τους τρέπουν σε φυγή.

Το 1897 οι Τούρκοι επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των Ελληνικών δυνά­μεων εις τα Δελέρια της Λαρίσσης και αναγκάζουν αυτές σε υποχώρηση. Στον τομέα της Ηπείρου το τάγμα Κουμουνδούρου μάχεται σκληρά εναντίον των Τούρκων και αφού έχασε 2 αξιωματικούς και 178 οπλίτας αναγκάζεται να συ-μπτυχθή.

Το 1920 Ο ελληνικός στρατός της Μ. Ασίας εδραιώνει τις θέσεις τους και δέχεται μικροεπιθέσεις άτακτων τούρκων.

Το 1921 Σε ολόκληρο το μέτωπο της Μ. Ασίας επικρατεί ηρεμία.

Το 1922 Η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία οχυρώενει τις θέσεις της.

Το 1941 οι Γερμανοί επιτίθενται εναντίον των Ελληνοαγγλικών δυνάμεων εις το Πισοδέρι Μακεδονίας. Η Γερμανική αεροπορία εβομβάρδισε τον Πει­ραιά. Στο Αλβανικό Μέτωπο γίνεται δράση πυροβολικού και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: