28 Νοεμβρίου, 2010

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΙΧΑΝ «ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ» ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΡΕΠΕΙ να τα λέμε όλα μια και έχουμε αποφασίσει να φτάνουμε, με κάθε τρόπο στην Αλήθεια.

clip_image002ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ότι είναι πράσινος, φίλος του ΠΑΣΟΚ, άνθρωπος του Γιώργη Παπανδρέου. Αν και η κατηγορία δέχεται μεγάλη συζήτηση και ειδικά το ΠΩΣ θεωρείται η πολιτική φιλία και ΠΩΣ αναζητείται, λέμε τούτο: Μπορεί να είναι προς τα ΕΚΕΙ (ΠΑΣΟΚ) κάποιες ιδέες του! Αλλωστε ποιος Αρχιεπίσκοπος αλλά και ποιος Μητροπολίτης δεν υπήρξε συμπαθών σε Κάποια Πολιτική Παράταξη;

clip_image002[5]Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Κατσώνης δεν ήταν Ανακτορικός; Δεν ήταν ο Εκλεκτός της Βασίλισσας Φρειδερίκης; Δεν έγραψαν μαζί το περίφημο βιβλίο «ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ»; Και ακόμη: Δεν εξελέγη - όπως εξελέγη -Αρχιεπίσκοπος από την21η Απριλίου;

clip_image002[7]Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ δεν ήταν στον Χώρο της Δεξιάς; Δεν εξελέγη πραξικοπηματικά Αρχιεπίσκοπος μέσα σε μια νύχτα; Δεν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος που όρκιζε αράδα όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις; Και ποιος μπορεί να αγνοήσει την φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και με τους Καραμανλήδες; Μη τρελλαθούμε...

clip_image002[9]Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ δεν υπήρξε Αρχιεπίσκοπος με Δεξιές αντιλήψεις, κατά σαφέστατο τρόπο; Και πιο κάτω: Δεν διατηρούσε άριστες σχέσεις και με το ΠΑΣΟΚ αλλά βασικά με την «Νέα Δημοκρατία»;

ΕΧΟΥΜΕ ξεχωρίσει και χαρακτηρίσει τους Αρχιεπισκόπους όπως μας αρέσει και κατά εποχές. Δεν τολμάμε όμως, να κάνουμε χαρακτηρισμούς για Ανθρώπους του Κεφαλαίου (τρανά Ονόματα που δειπνούν πότε με τον Γιώργη Παπανδρέου έχοντας μεγάλη «οικογενειακή φιλία» - έτσι την λένε, αλλά και μπαινόβγαιναν μέχρι χθες και μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του Κ. Καραμανλή και ατου Σαμαρά).

ΕΚΕΙ λόγω άλλων κριτηρίων κάνουν οι ποικίλες πέννες τα παπιά. Αλλωστε «απολαύσαμε» τι έγινε στην Θεσσαλονίκη μεταξύ ΑΝΘΙΜΟΥ και ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

Μια ιστορία που ξεκίνησε άτυπα και έγινε ανάγνωσμα στον Τύπο. Ας το πάρουν απόφαση. Ανθρωποι φοράνε το ράσο.

Ανθρωποι γίνονται Αρχιεπίσκοποι με τις όποιες ιδέες τους. Η Ιστορία του Τόπου μας έχει δώσει και ονόματα Αρχιερέων που βγήκαν στο βουνό και ευλόγησαν τα όπλα του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ.

Ν.Α. 26/11/2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Στέφανος ο Νέος. Ήταν από την Κωνσταντινούπολιν και γεννήθηκε από γονείς φιλόθεους, ορθοδόξους, πλουσίους και ελεήμονες. Γεννήθη­κε δια προσευχής της μητέρας του. Πράγματι αφού ευλογήθηκε από τον πα­τριάρχη Γερμανό εγέννησε το παιδί το οποίον ωνόμασαν Στέφανον με την ευλογία του πατριάρχου. Κατόπιν τον επήγαν στον ναόν των Βλαχερνών και το αφιέρωσαν στην Παναγίαν. Αφού εμεγάλωσε έμαθε γράμματα και έγινε ενά­ρετος και λιτότατος. Εκείνον τον καιρό έγινε αυτοκράτωρ ο Λέων ο Ίσαυρος εικονομάχος, ο οποίος ήθελε να αφανίση τις εικόνες. Εξώρισε τον πατριάρχην Γερμανόν και οι χριστιανοί έφυγον εις τας έρημους και μαζί και ο Στέφανος. Αυτός πήγε σε ένα μοναστήρι του Αυξεντίου και έγινε μοναχός. Στο μοναστήρι αυτό ο Στέφανος διέλαμψε με την αρετή του, έγινε ηγούμενος και θαυματουρ­γούσε. Εξεδήμησε εις Κύριον μαρτυρικά.

2) Ο άγιος μάρτυρας Ειρήναρχος. Εμαρτύρησεν από τον άρχοντα της Σεβά­στειας με αποκεφαλισμό μαζί με επτά γυναίκες.

3) Οι άγιοι Ανδρέας, Πέτρος και Άννα.

4) Οι άγιοι Τιμόθεος, Θεόδωρος επίσκοπος, Πέτρος, Ιωάννης, Σέργιος, Θεόδωρος, Νικηφόρος ιερείς, Θωμάς διάκονος, Ιερόθεος, Δανιήλ, Χαρίτων, Σωκράτης, Καμάσιος, Ευσέβιος μοναχοί.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1912 οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των ελληνικών στο Δρίσκον της Ηπείρου και αναγκάζουν αυτές να συμπτυχθούν.

Το 1919 στη Μ. Ασία οι εμπόλεμοι Έλληνες και Τούρκοι μάχονται με περι­πόλους.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπό­λους.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία προβαίνει σε επιχειρήσεις ανα­γνωρίσεως των θέσεων των Τούρκων.

Το 1940 οι ιταλικές δυνάμεις στο μέτωπον της Αλβανίας συνεχίζουν τις σφοδρές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων ιδίως στον τομέα Κακκαβιάς χωρίς να επιτύχουν εδαφικόν κέρδος. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Κέρκυ-ραν και την Κεφαλληνίαν.