22 Νοεμβρίου, 2010

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” 23 Νοεμβρίου 2010

clip_image002

Τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου, Ν. Κόσμος) θα τελεστούν παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί από τον Εξοχώτατον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολον Παπούλιαν.

Οι βασικοί τομείς διακονίας της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας που έχει δημιουργηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Α.Α. θα είναι οι εξής τέσσερις:

-Προνοιακή Αποστολή. Εντάσσονται όλες οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η λειτουργία των υπαρχόντων και των υπό κατασκευή νέων ιδρυμάτων.

-Περιβαλλοντική-Αναπτυξιακή Αποστολή. Το δοκιμαζόμενο περιβάλλον και οι δράσεις που απορρέουν από την ανάγκη προστασίας του, καθώς και η αναπτυξιακή δραστηριότητα με νέες τεχνολογίες και υποδομές είναι ο στόχος της δεύτερης περιοχής εργασίας της Αποστολής.

-Αποστολή Νέων. Στη διακονία των νέων ενεργοποιείται ο τομέας αυτός, έχοντας στόχο την υποστήριξη του ήδη επιτελούμενου έργου από το Γραφείο Νεότητος της Ι.Α.Α., του συντονισμού των προσπαθειών και τη δημιουργία νέων υποδομών για την αρτιότερη προσφορά στον κεντρικό αυτό τομέα της ποιμαντικής ευθύνης.

- Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Αποστολή. Στον συγκεκριμένο τομέα θα ενταχθούν όλες οι επιμορφωτικές και οι πολιτιστικές δράσεις, με στόχο τη συστηματοποίηση της δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης των κληρικών και των λαϊκών στελεχών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές δράσεις που βρίσκονται στο στάδιο της άμεσης υλοποίησης από την ΜΚΟ «Αποστολή»:

  • Ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος σίτισης της Ι.Α.Α. και των ενοριών της (ήδη διανέμονται ημερησίως 10.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας)
  • Ενίσχυση του προγράμματος Ταβιθά που αφορά στην ένδυση προσφύγων, μεταναστών και απόρων
  • Ανοικτή γραμμή καταπολέμησης της φτώχειας μέσω τηλεματικού κέντρου
  • Ίδρυση δικτύου Κοινωνικών Παντοπωλείων
  • Επαγγελματική ένταξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (ΑμΕΑ, μεταναστών, μακροχρόνια ανέργων, ατόμων σε κατάσταση φτώχειας κλπ.)
  • Λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων
  • Ψηφιακό Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης της κοινωνικής επανένταξης και της απασχόλησης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων
  • Παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία Κινητών Μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης προς αστέγους, μετανάστες, χρήστες ουσιών κ.λπ.
  • Παροχή υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας για την υποστήριξη ατόμων σε κρίση (θύματα trafficking, κακοποιημένες γυναίκες, ουσιοεξαρτημένα άτομα)
  • Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης Απεξαρτημένων Ατόμων σε κτήριο της οδού Ιουλιανού
  • Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Πόνου Ασθενών με ανίατες νόσους ή σε τελικό στάδιο
  • Εκσυγχρονισμός, αναβάθμιση και επέκταση λειτουργίας ειδικής μονάδας προστασίας και περίθαλψης μη αυτοεξυπηρετούμενων ηλικιωμένων
  • Αμφίδρομη διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για εφήβους
  • Ενίσχυση του δικτύου υποστήριξης νοητικά και ψυχικά ασθενών με τη δημιουργία Μονάδας Αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών στο Καρέλλειο Ίδρυμα
  • Δημιουργία Κέντρου Ημέρας και Κέντρου Εκπαίδευσης αυτιστικών παιδιών στα Πατήσια
  • Ανάπτυξη και λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down του ιδρύματος Μ. Κόκκορη
  • Πρόγραμμα δικτύωσης εκκλησιαστικών δομών Ψυχικής Υγείας και κατάρτισης στελεχών, προσωπικού, εκπαιδευτών και φροντιστών
  • Δημιουργία ολοκληρωμένου Κέντρου Γεροντολογίας στο Πολυδένδρι (Καπανδρίτι)
  • Ενίσχυση του εθελοντισμού και αύξηση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης εκκλησιαστικών στελεχών για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Γενικός Διευθυντής ο κ. Κων/νος Δήμτσας.

Να σημειωθεί πως η «Αποστολή» έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη Νομαρχία Αθηνών.

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 10 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΑΚΩΒΟ ΓΙΟΣΑΚΗ

clip_image002

Στη φυλακή οδηγήθηκε στις 18/11/2010 ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 11 μηνών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Σχόλιο του BLOG:

Κατά το παρελθόν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σεβόμενος πολλά πράγματα εσιώπησε όπως π.χ. για το χρέος της Αλληλεγγύης, για το μέγα έλλειμμα της Αρχιεπισκοπής που βρήκε μπροστά του και τόσα άλλα χρέη που εκληρονόμησε από τον προκάτοχό του.

Ήρθε η ώρα λοιπόν εδώ και τώρα, να αποφασίσει τάχιστα εν Συνόδω για την υπόθεση του κυρίου Γιοσάκη, και σας πληροφορώ πως αν ο Μακαριώτατος αρχίζει και μιλάει για τα πεπραγμένα της εποχής Χριστοδούλου, κάποιοι απ΄ αυτούς που σήμερα δημαγωγούν από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τον έντυπο Τύπο αγαπητέ φίλε του Ιστολογίου θα ήταν στον Κορυδαλλό ή κρυμμένοι στα σπίτια τους!

Voiotosp.blogspot.com

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ή ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;

image

Ποιόν επιχειρούν να εμπαίξουν οι εφευρετικότατοι εγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών με τη νέα ανακοίνωση τους για την περίφημη Φοροκάρτα; Ή είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε στα «Νέα» της 11ης Οκτωβρίου και μάς λέει ότι το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αρχής Προστασίας των Προσωπικών Δεδομέ νων των Πολιτών, προσανατολίζεται σε απλούστευση της Φοροκάρτας.

Σε τί συνίσταται αυτή ή απλούστευση; Στο ότι, μας λένε, δεν θα αναγράφεται ονοματεπώνυμο ούτε Αριθμός Φορολογικού Μητρώου στις Φοροκάρτες. Αλλά θα υπάρχει μόνο ένας αριθμός, τον όποιο μόνο το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ταυτίσει με πρόσωπο.

Στη μία όψη της κάρτας θα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας πού θα εκδώσει την κάρτα, όπως και ό μοναδικός αριθμός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη θα υπάρχει μια μαγνητική ταινία.

Σε κάθε συναλλαγή οι φορολογούμενοι θα δίνουν στο κατάστημα την κάρτα τους για να περάσει από τα μηχανήμα τα POS (Points Of Sales, Σημεία Των Πωλήσεων) πού χρησιμοποιούνται και σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες.

Προσθέτει τέλος ή είδηση ότι ή χρήση της φοροκάρτας, τουλάχιστον για το 2011, θα είναι προαιρετική.

Πρόκειται για απίστευτο εμπαιγμό! Αλήθεια, τί είναι αυτό πού μάς λένε; Λένε ότι δεν θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο μας στην κάρτα αλλά μόνο ο προσωπικός μας αριθμός. Επομένως έτσι, κατά τα λεγόμενα τους, θα είναι τα προσωπικά μας δεδομένα προστατευμένα, διότι μόνο το Υπουργείο θα μπορεί να ταυτίσει τον αριθμό της κάρτας με το όνομα μας.

Τί είναι αυτά πού υποστηρίζετε, κύριοι; Το πρόβλημα των πολιτών είναι ακριβώς αυτό: Για τον κεντρικό έλεγχο των δεδομένων τους από το Υπουργείο ανησυχούν. Δεν τούς ενοχλεί το αν κάποιος υπάλληλος ενός καταστήματος δει το όνομα τους. Συνεπώς όλη αυτή ή προπαγάνδα ότι δήθεν κάτι άλλαξε δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια, προκειμένου είτε να προληφθούν οι όποιες αντιδράσεις από μέρους των πολιτών είτε να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις της Αρχής Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Το πρόβλημα όμως για μάς τούς πιστούς είναι ακόμη σοβαρότερο και βρίσκεται ακριβώς στην παρουσία του μοναδικού αυτού αριθμού, διότι, όπως αναλύσαμε εκτενώς σε άρθρο του προηγουμένου τεύχους (1 Νοεμβρίου 2010, σελ. 433-6), το όλο σύστημα οδηγεί προς τον τρόπο οικονομικών συναλλαγών πού περιγράφει ή «Άποκάλυψις» για τη φρικτή εποχή τού Αντίχριστου (Αποκ. ιγ' 16-18).

Εκεί προφητεύεται ότι ό Αντίχριστος θα υποχρεώσει όλους τούς ανθρώπους να δεχθούν το χάραγμα, να σφραγισθούν δηλα δή στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο με έναν αριθμό, ούτως ώστε να μην μπορεί κάποιος να πουλήσει ή να αγοράσει, παρά μόνο αν έχει αυτό το χάραγμα. Και τί περιλαμβάνει αυτό το χάραγμα; θα έχει, λέει ή προφητεία, το όνομα του θηρίου (του Αντίχριστου) ή τον αριθμό τού ονόματος του πού είναι το 666 (χξς'): «ίνα μή τις δύνηται άγοράσαι ή πωλήσαι εί μή ό έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν τού ονόματος αυτού... και ό αριθμός αυτού χξς'» (Αποκ. ιγ' 16-18)! Όταν λοιπόν καθιερώνεται σύστημα συναλλαγής με αριθμό και παρακινούνται οι πολίτες να παύσουν να συναλλάσσονται με μετρητά, καταλαβαίνουμε ότι μπαίνουμε στην ίδια λογική τού συστήματος της επο χής του Αντίχριστου.

To πρόβλημα γίνεται ακόμη οξύτερο, άν συνυπολογιστεί τό ότι τό κύριο σύστημα πού χρησιμοποιείται στό εμπόριο σήμερα είναι ό ραβδωτός κώδικας (bar code) ΕΑΝ 13, ό όποίος περιέχει μέσα στην ίδια τή δομή ταυ τόν αριθμό 666 και γιά τόν όποίο είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θά βρίσκεται και πάνω στή συγκεκριμένη κάρτα. Ακόμη πάντως δεν έχει διευκρινισθεί άν τελικά θά υπάρχει.

Για να συνοψίσουμε: Ούτως ή άλλως αυτό πού μάς ενοχλεί όλους στην κάρτα είναι ό μοναδικός αριθμός της, πού πιθανόν θα βρίσκεται και σε μορφή ραβδωτού κώδικα, όχι το όνομα μας. Ας αφήσουν λοιπόν αυτά τα ύπουλα παιχνίδια οι ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών και ας φροντίσουν να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους σωστά. Δεν μάς χρειάζεται καμία απολύτως Φοροκάρτα! Την ύπουλη αυτή Φοροκάρτα ας τη δώσουν, αν θέλουν, μόνο στον εαυτό τους και στους 300 της Βουλής. Ας αφήσουν το λαό ήσυχο!

Και πάντως θα θέλαμε να ξέρουμε τί θα κάνει στην περίπτωση αυτή ή περίφημη Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων. Θα παίξει το παιχνίδι των ψευτοδιορθώσεων του Υπουργείου, προδίδοντας την αποστολή της, ή θα υψώσει, όπως έχει χρέος, φράγμα αδιαπέραστο στις σκοτεινές επιδιώξεις των ξένων κέντρων, κέντρων μυστικών πού προωθούν τα παρόμοια συστήματα για να θέσουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο τους όλο τον κόσμο;

Έδώ πραγματικά θα φανεί αν είναι Αρχή Προστασίας ή αν θα μεταβληθεί σε Αρχή Προδοσίας των δικαιωμάτων των πολιτών! Αυτή τη στιγμή διαπράττεται το φρικιαστικότερο έγκλημα προδοσίας της ιστορίας του Ελληνισμού. Θα συνεργήσει λοιπόν και ή Αρχή Προστασίας στη διάπραξη του;

ΣΩΤΗΡ 15/11/2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος απόστολος Φιλήμων, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφίας. Εχρημά-τησαν μαθηταί του αποστόλου Παύλου. (Τούτο αναφέρεται στην επιστολήν του Παύλου προς Φιλήμονα, τον οποίον επαινεί). Ο Παύλος εχειροτόνησε τον Φι-λήμονα επίσκοπον Γαζαίων, όπου απεμάκρυνε το σκότος της αγνωσίας και ό­λους εφώτισε με το φως της θεογνωσίας. Κατόπιν επήγε εις Κολοσσός και εκή-ρυξε μαζί με τον 'Αρχιππον και την Απφίαν. Εκεί οι ειδωλολάτρες ετέλουν εορτήν της ψευδοθεάς Αρτέμιδος και οι Απόστολοι έκαμον δοξολογίαν στον αληθή Θεόν. Δια τούτο οι ειδωλολάτρες συνέλαβον αυτούς και τους επήγαν στον άρχοντα. Εκεί αρνηθέντες να θυσιάσουν στο είδωλον εβασανίσθησαν και εξεδήμησαν προς Κύριον.

2) Ο άγιος μάρτυς Βαλεριανός. Εμαρτύρησεν μαζί με την Κιλικίαν και Τι-βούρτιον τελειωθέντες δια ξίφους.

3) Ο άγιος Μάξιμος. 4) Οι άγιοι μάρτυρες Μάρκος, Στέφανος. 5) Ο άγιος ιερομάρτυς Σισσίνιος ετελείωσε με ξίφος. 6) Ο άγιος Προκόπιος ο Παλαιστί­νος. 7) Ο άγιος Μένεγνος. 8) Ο άγιος Κάλλιστος.

9) Οι άγιοι μάρτυρες Χριστόφορος και Ευφημία.

10) Οι άγιοι Θαλλέλαιος, Άνθιμος, Θαδδαίος, Αγαπίων, Αγάπιος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 ο τουρκικός στόλος υπό του Γιουσούφ πασά καίει τας Πάτρας.

Το 1826 εις την Αράχωβαν Λεβαδείας Έλληνες υπό τον Καραϊσκάκην κα­τόπιν σκληρός μάχης νικούν τους Τούρκους και τους τρέπουν σε φυγή.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία σημειώνεται δράση πυροβολικού μεταξύ των εμπολέμων Ελλήνων και Τούρκων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία μάχεται εναντίον των Τούρκων μάχες περιπόλων.

Το 1921 στο μέτωπο στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1940 οι ελληνικές δυνάμεις στο αλβανικό μέτωπο επετέθησαν σφοδρώς εναντίον των Ιταλών και κατέλαβον τους Φιλιάτες, την περιοχήν Μέρτζανης, το Λεσκοβίκιο και απελευθερώνουν δια δευτέραν φοράν την ελληνική Κορυτσά. Η περιοχή Κορυτσάς ήταν οχυρωμένη με μόνιμα οχυρωματικά έργα. Από την ημέρα αυτή ουδείς Ιταλός ήταν πλέον σε ελληνικό έδαφος.