15 Νοεμβρίου, 2010

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 14/11/2010

image

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4o Λύκειο Ιωαννίνων – 248o Εκλογικό Τμήμα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο έκανε την ακόλουθη δήλωση;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Τι δήλωση έχετε να κάνετε, κύριε Πρόεδρε,  για τη σημερινή εκλογή;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Εύχομαι να πάνε τα πράγματα καλά για την Ελλάδα.  Αλλά θέλω αν κάνω μια παρατήρηση:  Ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή.  Η δημοκρατία σήμερα χρειάζεται αγώνες.  Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για δημοκρατικούς αγώνες, για πρόοδο της πατρίδας.

Μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι την οργή τους ή ό,τι δεν γίνεται καλά στην Ελλάδα μπορεί να κλειστούν στο σπίτι και να αλλάξουν τα πράγματα. Τους καλώ όλους να συμμετέχουν στους μεγάλους αγώνες,  που είναι ιστορικό γεγονός για την πατρίδας μας.

_______________________________

ΣΧΟΛΙΟ  του  blog:

Αφού πρώτα ευχηθούμε στον Αξιότιμο κ. Πρόεδρο να είναι γερός και δυνατός μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, οφείλουμε να του πούμε ότι μας ξάφνιασε με την χθεσινή του δήλωση από τα Ιωάννινα. Δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες άκομψες δηλώσεις. Διερωτώμεθα όμως γιατί σήμερα μέμφεται τον Ελληνικό λαό;

Που ήταν για να μιλήσει για το Μνημόνιο, τον άνεργο, την διακοπή του ΕΚΑΣ, την μείωση της σύνταξης του χαμηλοσυνταξιούχου, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τους παράνομους διορισμούς από την πίσω πόρτα των υμετέρων του ΠΑΣΟΚ, την περικοπή μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τις απολύσεις, που ήταν να φωνάξει για τις ευεργεσίες που δίνονται στους Βουλευτάς, όπου τα έχουν όλα πληρωμένα, κινητά, βενζίνες και παχυλούς μισθούς και τόσα άλλα.

Η αποχή του 60% στις χθεσινές εκλογές φόβισε ίσως τον κ. Πρόεδρο, αλλά αυτός δεν έχει λόγο να φοβάται, διότι δεν εκλέγεται από τον Ελληνικό λαό αυτόν που μέμφεται δηλαδή. Είναι ίσως καιρός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον Ελληνικό λαό, για να πάψει ίσως να κρίνει από τον καναπέ του και εκ του ασφαλούς, έτσι αβίαστα την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

Με την δήλωσή του αυτή ο κ. Πρόεδρος μας απέδειξε, ότι είναι και αυτός μέλος του συστήματος. Μήπως συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε; Θα έπρεπε ο κ. Πρόεδρος να μεμφθεί το πολιτικό σύστημα και όχι τον αγανακτισμένο λαό που το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. τον έφθασαν σε αυτή την άσχημη οικονομική κατάσταση.

Είναι καιρός ο λαός πλέον να ψηφίζει ανεξάρτητα πρόσωπα στις εκλογές, και τα κόμματα να μένουν μακριά από τις Δημοτικές Εκλογές για να γυρίσει ο λαός στις κάλπες. Ας σηκωθεί λοιπόν πρώτος ο κ. Παπούλιας από τον δικό του καναπέ και μετά ας ασχοληθεί με τους καναπέδες των ψηφοφόρων.

Voiotosp.blogspot.com  

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

image

Πεθαίνω να σε δω

να ορκίζεις Μπουτάρη!!!

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιοι μάρτυρες Γουρίας και Σαμωνάς. Κατάγονταν από όρια της πό­λεως Εδέσσης. Αυτοί κατοικούσαν μακράν των πόλεων όπου εφύλαττον τα προστάγματα του Θεού. Τους αγίους εσυκοφάντησαν στον ηγεμόνα Εδέσης, ο οποίος τους εκάλεσε να θυσιάσουν εις τα είδωλα. Αυτοί αρνήθηκαν και γι' αυ­τό τους εφυλάκισε, εβασάνισε και τέλος απεκεφάλισε.

2) Ο άγιος μάρτυρας Άβιβος. Γεννήθηκε στο χωρίον Αποθελσαία Εδέσης. Ήτο ιεροδιάκονος και εμαρτύρησε δι' αποκεφαλισμού.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Ελπίδιος, Μάρκελλος και Ευστόχιος.

4) Ο άγιος Κυντίων, επίσκοπος Σελευκείας.

5) Ο άγιος Δημήτριος, ο αποκεφαλισθείς δια ξίφους.

6) Οι άγιοι Ιουστίνος και Θεοδώρα.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 φθάνουν προς ενίσχυσιν του πολιορκη­μένου Μεσολογγίου οι Μακρής, Λόντος, Τσόγκας με οπλοφόρους τους.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία ο ελληνικός στρατός εκκαθαρίζει την πε­ριοχή Καμακτσί από Τούρκους άτακτους.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία επανέρχεται στη γραμμή Σελαο-γλού-Μαντά.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται με πυροβολικό και απο­σπάσματα εναντίον των Τούρκων.

Το 1940 στο αλβανικό μέτωπο οι ελληνικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθε-σίν των εναντίον των Ιταλών και καταλαμβάνουν το ύψωμα Καζάν 1827 και Αρζα. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Λάρισα.