19 Οκτωβρίου, 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BLOG ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.

Προς

Την Υπουργό Παιδείας

Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

anna@diamantopoulou.gr

                                       

                                      Εν Αθήναις 18 Οκτωβρίου 2010

Κυρία Υπουργέ,

Δεν επιθυμώ να πολιτικολογήσω επί των δηλώσεών σας, ότι: «Το Υπουργείον και το Παιδαγωγικόν Ινστιτούτο εκδίδουν τα βιβλία»,δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, αλλά θέλω να σας ερωτήσω, ως πολίτης αυτής της χώρας: Να ανησυχήσω, κινδυνεύουν με εξαφάνιση το μάθημα των Θρησκευτικών και της Ιστορίας; Εχετε δίκιο, κ. Υπουργέ, όταν δηλώνετε ότι τα βιβλία τα εκδίδει το Υπουργείον και το Παιδαγωγικόν Ινστιτούτο, γιατί το Υπουργείο έχει Κρατικές Επιχορηγήσεις προς τούτο, τα ανάλογα μηχανήματα, και το προσωπικό του Παιδα­γωγικού Ινστιτούτου. Αλλά τα βιβλία εκδίδει, κ. Υπουργέ, όμως την δι­δασκόμενη αυτή ύλη που θα εκδώσουν, από πού θα την πάρει το Υ­πουργείον και το Παιδαγωγικόν Ινστιτούτο; Αυτό δεν μας το λέτε!!

Γιατί, εάν και την διδακτέα ύλη την εκλέγει «εν κρυπτώ και παραβύστω», ο Υπουργός με τους συνεργάτες του Υπουργείου του και τους, αποδεδειγμένα ημιμαθείς της σύγχρονης ιστορίας του Έθνους μας και των Εθνικόθρησκευτικών ιδεωδών ιδανικών και Παραδόσεών του είναι λάθος, διότι: Το Σύνταγμα ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό ... και την ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ε­λεύθερους και υπεύθυνους πολίτες », (Σύνταγμα, άρθρ. 16 παρ. 2, πβλ. ν.590/77 άρθρ. 9, παρ. ε', στ', «Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας »).

Εάν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε οφείλουν, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, γονείς, παππούδες και κηδεμόνες, να ανησυχούν και μά­λιστα σοβαρά. Εάν δε ακόμη θυμηθούμε την προτεινόμενη, «κατά το αποφασίζομεν και διατάσσομεν», από το Υπουργείον και το Παιδαγω­γικόν Ινστιτούτο την διδακτέα ύλη για την ιστορία «ιστορίας της Μι­κρασιατικής καταστροφής» και διάφορα άλλα, τότε ασφαλώς πρέπει να θορυβηθούμε πάρα πολύ, γιατί επαληθεύεται η ρήση των σοφών μας προγόνων, ότι «το φυλάξασθαι τ'αγαθά χαλεπότερόν εστί του κτήσασθαι», (Δημοσθένης), τότε εκείνο που μας αναμένει πλέον, είναι η Ε­θνική μας συμφορά....Και το πλεόν σοβαρό επί του προκειμένου, κ. Υπουργέ. Η εκάστοτε διδακτέα ύλη, για την μαθητιώσα νεολαία μας, της χαρίζει το ζήν.

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο ζήν, το «εύ ζήν» , και αυτό το «ευ ζήν» ποίος μπορεί να της το δώσει, κ. Υπουργέ, αν δεν ακουστεί η διδασκαλία του Μεγάλου Εκείνου Παιδαγωγού, του Θεάνθρωπου Ιησού Χριστού, ο Οποίος έκανε ΤΗΝ επανάσταση πάνω στη γη, στον «πεπτωκότα» κόσμο μας, και την επανάσταση αυτή την έκανε για μια άλλη ζωή, τη ζωή ακριβώς του « εύ ζήν; ».Τον διάλογο, κ, Υπουργέ, που ζητούν οι αρμόδιοι φορείς, μέσα στους οποίους είναι και η Εκκλησία Εκείνου, είναι η ουσία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και απώτερο σκοπό έχει την αποφυγή ολέθριων, πολλές φορές, σφαλμάτων, και την ανεύρεση του σωστού εκπαιδευτικού μπούσουλα δι­δασκαλίας της διαπαιδαγώγησης της μαθητιώσας νεολαίας μας.

Και εάν αυτό που ζητούν οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι εκφράζουν το λαό που σας τοποθέτησε σ'αυτή την Ιερή Εθνική αποστολή, κ. Υπουργέ, τότε προς ποίον κουνήσατε τον δάκτυλο σας, όταν με αφοριστικό τρόπο τονίσατε ότι: «Τα βιβλία τα εκδίδει το Υπουργείο και το Παιδαγωγικόν Ινστι­τούτο; ». Ξέρετε προς τα πού το κουνήσατε, κ. Υπουργέ; Προς τον κυ­ρίαρχο Εντολέα σας! Τον Ελληνικό λαό, ο οποίος, κατά τον σαφή ορι­σμό της Δημοκρατίας, διοικεί, και στηρίζει τα μεγάλα αγαθά της ΔΗΜΟ­ΚΡΑΤΙΑΣ!!

Ο αφοριστικός τρόπος της απάντησής σας, κ. Υπουργέ, είναι έξω και παρασάγγας πέρα από αυτό που λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και μας παραπέμπει σε Απολυταρχικά πολιτεύματα και άλλα καθεστώτα, και σε αλήστου μνήμης εποχές του παρελθόντος, κ. Υπουργέ, «νοεί ά λέγω»,

Αλλά εάν δεν αντέχετε (λογικό είναι) να υπηρετήσετε και να προστατέψετε τις ελευθερίες και τα αγαθά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τότε μπορείτε, να αποχωρήσετε ησύχως, και «την Υπουργική σας θέση λάβη έτερος». που και γνώσεις θα έχει, και πείρα, και υπομονή, και αντοχή, και υγιά φρόνηση, και κότσια, για να υπηρετήσει τα αγαθά της ΠΑΙΔΕΙΑΣ «επ' αγαθώ του Ελληνικού λαού» ...

Με τιμή

Voiotosp.blogspot.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Ιωήλ ο προφήτης. Ήταν από την φυλήν του Ρουβίμ, γιος του Βαθουήλ. Αυτός προφήτευσε δια την πείναν, την οποίαν έμελλον να λάβωσιν οι Μουδαίο και δια τον αφανισμόν των νομικών θεσμών.

2) Ο άγιος Ούαρος. Ήταν γενναίος στρατιώτης, Αιγύπτιος, από γένος επί-σημον, ανδρείος και περιβόητος δια την αρετήν. Μετέβαινεν εις τας φυλακές την νύκτα και εφρόντιζε δια τους μάρτυρας. Αυτός επήγεν εις την φυλακήν, όπου εκρατούντο ασκηταί. Τούτους έλυσε από τα δεσμά και τους έδωσε φαγη-τόν, τους παρεκάλεσε δε να προσευχηθούν για να μαρτυρήση δια τον Χριστόν. Τότε ο τύραννος τον εβασάνισε και παρέδωσε την ψυχήν τους εις τον Κύριον.

3) Οι άγιοι έξ μάρτυρες οι συμμαρτυρήσαντες με τον άγιον Ούαρον.

4) Η αγία Κλεοπάτρα.

5) Ο άγιος Σαδώκ και οι μαζί με αυτόν μαρτυρήσαντες εκατόν είκοσι μάρ­τυρες.

6) Ο άγιος Λεόντιος.

7) Ο άγιος Φήλιξ και Ευσέβιος.

8) Ο άγιος Ιωάννης ο του όρους Ρίλα.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1825 οι Έλληνες υπό τον Γκούρα Μαυροβου-νιώτη, παρά τας Θερμοπύλας επιτίθενται εναντίον των Τούρκων και νικούν αυ­τούς.

Το 1912 οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται σκληρά εναντίον των Τούρκων στους κάτω τομείς:

α) Εις τον τομέα της V μεραρχίας. Επιτυγχάνεται, κατόπιν μάχης περί το Σόροβιτς (Αμυνταίον) η κατάληψις της Μπανίστας.

β) Στον τομέα Γιαννιτσών καθότι οι Τούρκοι θεωρούν τα Γιαννιτσά ιεράν των πόλιν και αντιτάσσουν φοβερή αντίσταση.

γ) Στον λιμένα της Θεσσαλονίκης Ελληνικόν τορπιλοβόλον εβύθισε το τουρκικόν θωρηκτόν Φεττίχ Μπουλέν.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνεται δράση περιπόλων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στις περιοχές Κιουτάχεια .... μάχεται με περι­πόλους.

Το 1921 ολόκληρη η στρατιά των Ελλήνων στη Μ. Ασία μάχεται με μάχες προφυλακών και δρα μα πυροβολικόν εναντίον των Τούρκων.