06 Οκτωβρίου, 2010

Π. Στάινμπρουκ: Ο Γιώργος ήξερε από το 2009...

image

«Απολογισμός». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο πρώην «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας με τις εμπειρίες του από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές».

Ο πρώην υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Μέρκελ επικρίνει την Γερμανίδα καγκελάριο για καθυστερημένη ανταπόκριση στο ελληνικό πρόβλημα και σημειώνει ότι η κρίση στη χώρα μας ανέδειξε εν πολλοίς την ανυπαρξία οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

Ο άγιος απόστολος Θωμάς, ένας από τους δώδεκα αποστόλους και μαθητάς του Κυρίου. Καταγόταν από γονείς πτωχούς και ήτο πτωχός. Όταν τον εκάλεσεν ο Χριστός τον ακολούθησε με χαρά. Ήταν πιστότατος μαθητής του Χριστού. Όταν οι Ιουδαίοι ήθελαν να θανατώσουν τον Σωτήρα έλεγε προς τους συναποστόλους του «Ας υπάγωμεν και ημείς να συναποθάνωμεν μετ' Αυτού, ότι κάλλιον είναι να συσταυρωθώμεν μετ' Αυτού παρά να ζώμεν χωρίς Αυτόν». Όταν ο Χριστός μετά την Ανάστασίν του παρουσιάσθη ενώπιον των
αποστόλων, ο Θωμάς δεν ήτο παρών και οι άλλοι απόστολοι όταν είπον, ότι είδον τον Κύριον, αυτός αμφέβαλλε και έλεγε, ότι δεν πιστεύει εάν δεν εψηλάφει τον Κύριον. Αλλά μετά 8 ημέρας ενεφανίσθη ο Χριστός ενώπιον των μαθητών του και λέγει εις τον Θωμάν να βάλλη τον δάκτυλόν του εις τας χείρας και
την πλευράν του. Και ο Θωμάς ωμολόγησε την πίστιν του εις τον Κύριον. Αφού κατά την ημέραν της Πεντηκοστής έλαβε την χάριν του παναγίου Πνεύματος μετέβη στην Ινδία όπου εδίδασκε και εθαυματούργει και πολλοί επίστευσαν και έγιναν χριστιανοί. Στην Ινδία βρήκε μαρτυρικόν θάνατον.

2) Η αγία μάρτυς Ερωτηίς εφονεύθη δια ξίφους.

3) Ο άγιος Κενδέας εις την Κύπρον ετελείωσεν ειρηνικά.

4) Ο άγιος νεομάρτυρας Μακάριος καταγόμενος εκ Κίου εμαρτύρησεν στην Προύσσαν.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1826 οι Τούρκοι πολιορκηταί προσεπάθησαν δι' εφόδου να κυριεύουν την θέσιν Λιοντάρι έξω της Ακροπόλεως, αλλ' απέτυ­χαν.

Το 1912 οι ελληνικές δυνάμεις δια των Α και Β μεραρχιών μάχονται ενα­ντίον των Τούρκων και απελευθερώνουν την Ελασσώνα.

Εις τον τομέα της Ηπείρου οι ελληνικές δυνάμεις απελευθερώνουν το Γρί-μποβον.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνονται μάχες περιπόλων. Το 1920 στην περιοχή Κιουτάχειας ο ελληνικός στρατός ενεργεί επιθέσεις με αποσπάσματα.

Το 1921 ολόκληρη η στρατιά των Ελλήνων στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό, περιπόλους και ειδικά αποσπάσματα.