27 Σεπτεμβρίου, 2010

Πόθεν Αίσχος

image

• Αν όσοι ξεχάσουμε εκ... παραδρομής να δηλώσουμε κάποια εισοδήματα θα τιμωρηθούμε;

Δεν γνωρίζω πόσο ένας υπουργός ή ένας βουλευτής ξέρει να κάνει φορολογία δηλώσει ή πόθεν έσχες. Γνωρίζω όμως πως ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να κάνει ΛΑΘΟΣ. Γιατί υπάρχει ο  υπουργός με τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα του βάλει πρόστιμα, θα του επιβάλει κυ­ρώσεις, θα τον στείλει φυλακή.

Δυστυχώς, αν κάποιος από εμάς ξεχάσει να δηλώσει στην εφορία ότι η σύζυγός του πούλησε μια εταιρεία έχει κυρώσεις, ενώ αν είσαι υπουργός ή βουλευτής ή ευρωβουλευτής ή κομματικό στέλεχος, όλα ετούτα δεν μπορεί να συμβούν. Απλώς κάνεις μια δήλωση ότι ξέχασες να το γράψει, ξέχασες να το δηλώσεις και καθάρισες.

Κι ΕΔΩ έρχονται τα α­μείλικτα ερωτήματα: Γιατί το ξέχασες ή μάλλον γιατί δεν δήλωσες τις δραστηριότητες της συζύγου ή του συζύγου, ως ώφειλες, από τον νόμο; Δεν ξέρεις ότι υπάρχει ειδικό κουτάκι στο πόθεν έσχες που το δηλώνεις;

Και δεν ξέρεις ότι όταν πουληθεί η επιχείρηση, το δηλώνεις αμέσως και φορολογείσαι όπως όλοι οι φορολογούμενοι; Το ξεχάσατε ή το ξεχνάτε, κύριοι βουλευτές, κύριοι υπουργοί; Επίσης δεν γνωρίζετε ότι οφείλετε να δηλώσετε τις όποιες δραστηριότητες των συζύγων, των τέκνων, των γονέων και των συγγενών;

Ωραία, ξεχνάτε ή ξεχάσατε να δηλώσετε ότι πουλήθηκε η επιχείρηση, γιατί αλήθεια ξεχάσατε να δηλώσετε ότι υπήρχε, ως ωφείλατε; Διότι αν είχατε δηλώσει την ύπαρξη της εταιρείας, τότε δεν θα ξεχνάγατε σίγουρα την πώληση της. Έτσι είναι τα πράγματα κι έτσι πρέπει να συμπεριφέρε­στε, αν θέλετε να ασκείτε φορολογική δικαιοσύνη και φορολογική πολι­τική.

Γιατί αλλιώς τα εκ παραδρομής δεν ισχύουν και δεν πρέπει να ισχύ­ουν. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν σε υπουργούς, βουλευτές και άλλους του δημόσιου βίου. Και τα κορόιδα δηλώνουν, φορολογούνται, αρμέγονται.

Θέλω να κάνω ένα απλό ερώτημα στον πρωθυπουργό, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών: Αν όλοι οι Έλληνες εκ παραδρομής ξεχάσουμε να δηλώσουμε φέτος κάποια εισοδήματα μας, θα τιμωρηθούμε του χρό­νου; Κι αν ΝΑΙ, γιατί δεν τιμωρούνται οι ξεχασιάρηδες υπουργοί, βουλευτές, γραμματεία, φαρισαίοι; Κάθε απάντηση δεκτή, άσε που δεν θα υπάρξει, γιατί υπάρχει η συνείδηση σε όλους του ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΑΣ.

Ο έντιμος φορολογούμενος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος μάρτυς Καλλίστρατος. Καταγόταν από την Καρχηδόνα και μόνος αυτός ήταν χριστιανός στο Τάγμα των Καλανδών όπου υπερετούσε. Δια τούτο εσυκοφαντήθη στον ειδωλολάτρην στρατηλάτην και συλληφθείς ωμολόγησε με παρρησίαν τον Χριστόν παρά τα βασανιστήρια που έπαθε. Θαυμάσαντες δε την πίστιν του επίστευσαν εις τον Χριστόν άλλοι 49 στρατιώτες και εφυλακί-σθησαν μεζί με τον Καλλίστρατον. Ωδηγηθέντες έπειτα στον στρατηλάτην (ομο­λόγησαν τον Χριστόν και εβασανίσθησαν. Άλλοι 135 στρατιώτες επίστευσαν εις τον Κύριον. Δι' αυτό ο στρατηλάτης διέταξε τους δημίους και εφόνευσαν τον Καλλίστρατον και τους 49 στρατιώτες.

2) Η αγία νεομάρτυρας Ακυλίνα. Καταγόταν από το χωρίον Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας της δια να σωθή από τους Τούρκου διότι είχε φο­νεύσει έναν Τούρκο, ασπάσθηκε τον Μωαμεθανισμόν. Όταν η Ακυλίνα εμεγάλωσε οι Τούρκοι επίεζον τον πατέρα της να τουρκεύση και την θυγατέρα του. Η Ακυλίνα όμως η οποία είχε λάβει χριστιανική ανατροφήν από την μητέρα της αρνήθηκε. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια, τις κολακείες και τις υποσχέ­σεις των Τούρκων ωμολόγησε τον Χριστόν. Δια τούτο εκτυπήθει και εξεδήμη­σε εις Κύριον το έτος 1764.

3) Οι άγιοι απόστολοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων.

4) Οι άγιοι μάρτυρες Επίχαρος, Γαϊννή, Φιλήμων και Φουρτουνιανός και οι άγιοι Δεκαπέντε μάρτυρες.

5) Οι άγιοι Ιγνάτιος και Σαββάτιος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1918 οι ελληνικές δυνάμεις οι υπαχθείσες στο συμμαχικόν στρατηγείον μάχονται νικηφόρως εναντίον των Γερμανοβουλγά-ρων στο όρος Περιστέρι Μακεδονίας.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνεται δράση περιπόλων.

Το 1920 ολόκληρη η στρατιά στη Μ. Ασία δέχεται μικροεπιθέσεις τουρκι­κών αποσπασμάτων.

Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς Μ. Ασίας συνάπτουν μικροσυ-μπλοκές με τις τουρκικές δυνάμεις επί της γραμμής Δορυλαίου-Αφιόν Καραχι­σάρ.