25 Σεπτεμβρίου, 2010

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΣΑ ΕΙΠΕΝ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

______Αν όντως ο κ. Πάγκαλος είπε, όσα έχουν δημοσιογραφικώς μεταδοθή, περί της Αγίας Σοφίας, τότε επιτρέψτε μου να τα θεωρήσω σαν μια μορφή προδοσίας του Ελληνισμού των δικαίων και δικαιωμάτων του Ελληνισμού!

______Όχι, Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβερνήσεως, ο Ελληνικός Λαός δεν σας έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσετε την Αγιά Σοφιά, το Όραμα της ψυχής μας. Εμείς τρέφουμε μέσα μας την βεβαιότητα, ότι "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι!" Ναι, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ πάλι ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

________Η ΕΙΔΗΣΗ: Από την Σμύρνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μνημονίου δήλωσε σχετικά με την απόπειρα τέλεσης λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά: «Ο κ. Σπύρου έχει πει τα σχέδιά του εδώ και αρκετό καιρό και έχει αποδοκιμαστεί τόσο από τον ελληνικό Τύπο όσο και από Έλληνες πολιτικούς. Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες. Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UΝΕSCΟ. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι». Είπε και άλλες… παγκαλιές βεβαίως όπως ότι πρέπει να αποφεύγεται η δαιμονοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ότι όταν επισκέπτεται την Τουρκία καταλαβαίνει πόσο μεσογειακός λαός είναι ο τουρκικός, καθώς και όταν επισκέπτονται οι Τούρκοι την Ελλάδα καταλαβαίνουν πόσο ανατολίτες είναι οι Έλληνες.

______Αυτά φέρεται να είπε ο κ. Πάγκαλος! Ερωτώ λοιπόν κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα: μήπως εβάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα; Η Αγιά Σοφιά βεβαίως δεν ανήκει στούς Τούρκους! Διότι αυτοί είναι οι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της! Ανήκει όμως στούς Έλληνες, οι οποίοι και την εσχεδίασαν και την ανοικοδόμησαν και την εχρησιμοποίησαν! Όπως στους Έλληνες ανήκει επίσης και ο Παρθενών!

______Οι πρό Χριστού Έλληνες ήσαν θεοσεβείς, γι αυτό, τιμώντας το Θεό, όπως τότε Τον επίστευαν, έκτισαν τον Παρθενώνα σαν τόπο λατρείας του Θεού των!

______Οι μετά Χριστόν Έλληνες ήσαν επίσης θεοσεβεἰς, γι αυτό καί κατά την διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έκτισαν Ναό, αφιερωμένο στην του Πανσόφου Θεού Σοφία!

_______Οι σύγχρονοι Έλληνες, οι της μετα-νεωτεριστικής και της Νέας Εποχής οπαδοί, έχουν θεοποιήσει το ...μυαλό τους! Γι αυτό καί κατα καιρούς μερικοί απ αυτούς, εντελώς άσκεπτα, εξαπολύουν μερικές χονδροκομμένες ......ανοησίες. Αισθάνομαι ντροπή για λογαριασμό τους!

______Παρθενών λοιπόν καί Αγιά Σοφιά είναι τα δυό μοναδικά διαχρονικά Σύμβολα του ρωμαλέου ελληνικού πνεύματος, χαρισμένα στην Ανθρωπότητα για να τα χαίρεται και να τα θαυμάζει! Είναι όμως ελληνικά κατορθώματα. Ανήκουν στους Έλληνες!

________Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Chris Spyrou, διότι με την ηρωϊκή πρωτοβουλία του ανέδειξε το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι η Αγιά Σοφιά πολύ γρήγορα, θέλουν ή δέν θέλουν οι Τούρκοι, θα δοθῆ στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, στούς οποίους και ανήκει. Στο σημείο αυτό ο εξ Αμερικής ΕΛΛΗΝΑΣ κ. Σπύρου υπήρξε ΠΡΟΦΗΤΗΣ! Ενώ ο κ. Πάγκαλος εμφανίσθηκκε ΑΡΝΗΤΗΣ της Αγίας Σοφίας!

________Καθώς η Ελλάδα μας σταδιακά, πλήν όμως με σταθερά βήματα, αφελληνίζεται και αποορθοδοξοποιείται, διερωτώμαι: Μήπως άραγε ο Ελληνισμός μέλλει να σωθή από τούς εκτός συνόρων απανταχού Έλληνες, οι οποίοι καί καλύτεροι χριστιανοί είναι καί γνησιώτεροι Έλληνες;

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Τα παρακάτω προέρχονται από τό ιστολόγιο του κ. Παναγ. Ταλαβάντου

ΚΥΡΙΑΚΉ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2010

Πάγκαλος - Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες!"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτι-στικό μνημείο ολόκληρης της αν-θρωπότητας και έτσι έχει χαρα-κτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή" και πρόσθεσε ότι: «Η συγ-κίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».Tάδε έφη Πάγκαλος μιλώντας στην Σμύρνη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, στο πλαίσιο της έκτης συνδιάσκεψης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.

***********

Τα παρακάτω από τον κ. Ιωάννη Ζαφείρη

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ..........ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ; Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΑΠΕΦΑΝΘΗ

Ο ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ! ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ κ. ΠΑΓΚΑΛΕ: Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ;

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!

========

Και τώρα το τραγούδι:

ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ......

Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα εουράνια,

σημαίνει κι η Αγιά-Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,

με τετρακόσια σήμαντρα κι εξήντα δυό καμπάνες,

κάθε καμπάνα καὶ παπάς, κάθε παπάς και διάκος.

Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο Πατριάρχης,

κι απ᾿ την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.

Να μπούνε στο χερουβικό και να ῾βγεί ο βασιλέας,

φωνή τους ήρθε εξ ουρανού κι απ᾿ αρχαγγέλου στόμα:

«Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τ᾿ Άγια,

παπάδες πάρτε τα ἱερά και σεις κεριά σβηστήτε,

γιατί ῾ναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.

Μόν᾿ στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να ῾ρθούν τρία καράβια,

τό ῾να να πάρει το σταυρό και τ᾿ άλλο το βαγγέλιο,

το τρίτο το καλύτερο, την άγια Τράπεζά μας,

μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν».

Ἡ Δέσποινα ταράχτηκε καὶ δάκρυσαν οἱ εικόνες.

«Σώπασε κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζης,

πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Ευφροσύνη και ο άγιος Παφνούτιος. Η Ευφροσύνη ήταν θυγατέ­ρα του πλουσίου, ευσεβούς και ενάρετου Πανηουτίου και γεννήθηκε στην Αλε­ξάνδρεια. Έλαβε καλήν ανατροφήν από την μητέρα της, η οποία απεβίωσεν όταν αυτή ήταν 12 χρονών. Όταν έγινε 18 ο πατέρας της την αρραβώνιασε με έναν πλούσιον νέον. Η Ευφροσύνη όμως περιφρονήσασα τα πλούτη, διεμοίρα-σε τα υπάρχοντα της στους πτωχούς και κρυφά ανεχώρησε σε μοναστήρι ενδυ-θείσα ανδρικά ενδύματα και ονομασθείσα Σμάραγδος. Ο πατέρας της την ανε-ζήτει ματαίως. Καίτοι πολλές φορές επήγεν στο μοναστήρι και είδε την κόρην του δεν την ανεγνώρισε φιότι εφόρει ανδρικά ενδύματα. Μετά 38 χρόνια η αγία ασθένησε και πριν παραδώσει το πνεύμα εις τον Κύριον απεκάλυψε στον πατέρα της, ο οποίος κατά θείαν βούλησιν ευρίσκετο εκεί, ότι είναι η θυγατέ­ρα του. Ο Πανφούτιος μετά τον θάνατο της θυγατέρας του έμεινε στο ίδιο κελ-λί επί 10 χρονιά και έφησε όλην του την περιουσίαν στο μοναστήρι.

2) Ο άγιος Παφνούτιος ο αναχωρητής και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες 546 μάρτυρες. Έζησε κατά τους χρόνους του Διοκλητιανού και ήταν ασκητής στην επαρχίαν Γεντυρίαν της Αιγύπτου. Φωτίσθηκε από άγγελον ενώπιον τοι άρχοντος και ωμολόγησε με παρρησίαν τον Χριστόν. Τέλος εσταυρώθη.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Παύλος, Τάττα και τα παιδιά αυτών Σαβινιανός, Μά ξιμος, Ρούφος και Ευγένιος.

4) Ο άγιος Σέργιος ο θαυματουργός Ρώσος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 οι Έλληνες υπό τον Νικηταρά μάχοντα εναντίον των υπολειμμάτων της στρατιάς του Δράμαλη στην Μεγαρίδα.

Το 1825 οι Έλληνες τροφοδοτούν το Μεσολόγγι.

Το 1831 φονεύεται ο Έλλην Κυβερνήτης I. Καποδίστριας.

Το 1845 απεβίωσεν ο ένδοξος Νικηταράς τυφλός και πτωχός.

Το 1863 γίνεται η Ένωσις της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Το 1918 οι ελληνικές δυνάμεις εντεταγμένες στον συμμαχικόν στρατόν, στο μέτωπον της Μακεδονίας, μάχονται εναντίον των Γερμανοβουλγάρων στο όρο Περιστέρι.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνεται δράση περιπόλων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία μάχεται με πυροβολικό και περιπολικά εναντίον των Τούρκων.

Το 1921 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται μικροσυμπλοκές μεταξύ Ελλτ νων και Τούρκων.